מטבח ליחידת דיור

קדם Forums אדריכלות ועיצוב פנים מטבח ליחידת דיור

  • מטבח ליחידת דיור

    פורסם ע"י משתמש לא ידוע  חברה on 23/06/2022 ב12:23 pm

    היי בנות,

    מצרפת תכנית ראשונית למטבח עבור יח”ד.

    אשמח שתגידו לי איזה רמה הנוחות של המטבח,

    מצד כמות הארונות והמגירות,

    מבסיסי ועד מתקדם.

    תודה רבה 🙂🙂

    שירה שחם הגיבה לפני 2 שנים, 5 חודשים 9 חברות · 9 תגובות
  • 9 תגובות
  • רחל ענדען

    אדריכלות ועיצוב פנים
    חברה
    23/06/2022 ב12:52 pm

    תבדקי כמה גובה גונב הכיריים מהמגרה של הסכום הבשרי, כי זו מגרה חשובה. א”א להסתדר בלעדיה, היא צריכה להכיל גם ששת וכיוצ”ב מעבר לסכום.

  • em c

    אדריכלות ועיצוב פנים
    חברה
    26/06/2022 ב2:39 am

    היי יהודית

    תכנית נראית ממש יפה…

    מדמיינת איזה צעירונת עומדת שם😉

    רק נראה לי במטבח קטן לא כדאי לתת ארון מעל כיריים? עשיתי ללקוחה שרצתה ארון מעל כיריים (גבוה יותר משאר הארונות) מתחת לארון שמתי לה מסילה ופלטה זכוכית שהיא מנקה פעם בשבוע בקלות…

    וסתם שאלה יש סיבה שלא עושים ארון מתחת לכיריים? מתחמם שם מהר?

    כי זה נראה אולי יותר הגיוני אולי לשים מגירות איפה שיש לך את הארון ומתחת לכיריים לשים ארון ככה המגירות הם לא אחת ליד השני.

    הרבה הצלחות!!!

  • רות אזולאי

    אדריכלות ועיצוב פנים
    חברה
    26/06/2022 ב10:09 am

    הארונות למטה קצת בלי פרופורציה נכונה. זה מציק בעין.

    הייתי הולכת על אותו קו של 60,60 מכל צד ובאמצע מגירה בשרית 78.

    או אפילו יותר טוב עושה מגירות משני צידי הכיריים של 60 ובאמצע את הארונות ציר של 78.

  • בת שבע יעקובוביץ

    אדריכלות ועיצוב פנים
    חברה
    26/06/2022 ב11:03 am

    שלום יהודית,

    דבר שחסר לי בתכנית זה תנור, המשכיר (או כל מי שזה) לא שם תנור במטבח?

    אני חושבת האם ביחידה לא נכון יותר להצמיד את הכיורים אחד לשני ואז ליצור מצב ברור שצד אחד הוא חלבי והשני בשרי.

    למה אני חושבת כך,

    כי אני גרתי פעם ביחידה עם מטבח כמו ששרטטת ושאלנו לגבי בשרי וחלבי ולא ממש ידעו לומר לנו,

    אמרו איך שנוח לנו, ולפי ההלכה זה לא ממש כך…

    וזה גם לגבי ארון מעל כיריים, שלא כ”כ כדאי, כי כשזה לא המטבח שלך ממש הרבה אנשים (ובטח זוגות צעירים) לא כ”כ מתחזקים ברמה של לנקות כל שבוע את הזכוכית וכדו’… כמה שיותר פרקטי יישאר נקי ומתוחזק לאורך זמן.

    אפשר לשים להם מעל הכיריים קצת גבוה יותר מדף למקרוגל, או קלאפה (השקעה!).

    יכול להיות שהייתי מצמידה את הכיריים לסוף (לא של המקרר) משאריה ליד המקרר שיש קטן, שני כיורים ושוב שיש עם כיריים.

    הכל כמובן עם זה יחידה להשכרה…

    בהצלחה!

  • שרה שור

    אדריכלות ועיצוב פנים
    חברה
    27/06/2022 ב10:09 am

    תחליפי את המיקום של הכיורים כמו שהציעו כאן, כי במצב הזה, היא לא תוכל לשטוף בכלל כלים, כשהיא תשטוף בכיור הימני היד שלה תדפק במקרר וכשהיא תשטוף בשמאל היא תדפק בקיר או במה שיש שם אם אין שם כלום הרצפה תצטרך ניגוב. בהצלחה!

    • שרה שור

      אדריכלות ועיצוב פנים
      חברה
      27/06/2022 ב10:13 am

      קחי 60 לשיש חלבי אח”כ עוד 120 לשני כיורים, נשאר לך 140 לבשרי ובתוכו הכירים. שזה ממש יפה ליח”ד

      • שירה שחם

        אדריכלות ועיצוב פנים
        חברה
        30/06/2022 ב3:49 pm

        אהבתי ממש פרקטי, אישית בבית שלי גם מתוכנן כך וזה ממש נוח; צמוד למקרר; החלבי, והקומקום לשתיה חמה,נוח גם מבחינת האורחים שמכינים לעצמם נס אז כל זה באזור אחד(קרוב לחלב, ומעל בארון קפה סוכר, וכו’) ואז כיור חלבי, אחריו בשרי, ושוב שיש בשרי,ובסוף הכיריים ככה יצרתי אזור בשרי גם כן,(כל הבישולים של שישי שבת קרובים לכיריים, ולכיור) נוח בטירוף… (אצלי יש מרווח של שיש בין שני הכיורים, אבל המטבח יותר גדול..)

  • הניה נוימן מעצבת ואדריכלית פנים

    אדריכלות ועיצוב פנים
    חברה
    29/06/2022 ב12:56 pm

    דוקא המטבח מאד נראה לי הגיוני

    לא חושבת שצריך להצמיד כיורים כי אם זה כיור 60 ס”מ היא לא תידפק במרפק כי הכיור עצמו רחב ולא עומדים כ”כ צמוד לקירות -מניסיון אישי בפועל וגם ראיתי אצל לקוחות)

    לגבי הארונות התחתונים הייתי מחליפה את הארון הבשרי עם טור המגירות הבשרי יהיה הרבה יותר סימטרי בעין ונח בתפקוד

    לגבי החלוקה של בשרי חלבי לא הבנתי מה הבעיה-

    החלבי זה השטח הקטן יותר הבשרי זה הגדול יותר זה ממש ברור וכל משכיר יגיד כזה דבר אם ישאלו אותו

    (וחושבת שכל עקרת בית מבינה ככה)

    חוצמיזה אין הבדל מבחינת ההלכה אם מחליטים דוקא על צד מסוים, ז”א זה לא שכל הימין תמיד חלבי וכל השמאל תמיד בשרי או להפך הכל עניין של הרגל)

    בפרט שאני לא מבינה איך הצמדת הכיורים תיתן פתרון

    בגלל שיהיה ברור שהשטח שבין הכיור לכיריים הוא בשרי? יש כאלו שיחלקו על זה,

  • נחמי אייזנשטיין

    אדריכלות ועיצוב פנים
    חברה
    30/06/2022 ב9:56 am

    מניסיון של כמה וכמה מטבחים שלי-אין שום בעיה לעשות את הארון מעל הכירים כגובה הארונות הרגילים! אני כן מעדיפה לתת 60 ס”מ מארון עליון לתחתון-וכמובןןןן להוסיף מתחת ארון עליון מעל הכירים מסילה עם מדף זכוכית להגן על העץ.

    התחלתי לעשות זאת לאחר דיבור עם כמה נגרים, וכמובן ששאלתי כמה לקוחות לאחר זמן של שימוש וכולן מרוצות.

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן