פרקט זה פרקטי?

קדם Forums אדריכלות ועיצוב פנים פרקט זה פרקטי?

• פרקט זה פרקטי?

פורסם ע"י מירי לפאיר  יעוץ אימון והנחיה on 15/09/2022 ב10:19 pm

שלום חברות,

אני ממש מתרשמת מכל המקצועניות פה ומרוחב הלב 🙂

השאלה שלי אולי לא כ״כ סטנדרטית:

אנחנו בע״ה עוברים דירה בקרוב, מתכננים להחליף ריצוף ודלתות.

אני מאד אוהבת את המראה של פרקט ותוהה כמה זה יהיה פרקטי.

ממה שאני מוצאת ברשת נראה שהיום הפרקטים (למינציה, פולימרי וכו׳, לא פרקט עץ טבעי) הרבה פחות רגישים למים ובכלל.

אבל אישית אני לא מכירה אף משפחה שריצפה בפרקט. במשרדים דווקא רואים הרבה.

השאלה שלי האם זו מקובלות או שבאמת פחות נוח לבית עם ילדים קטנים.

הבנתי שפרקטים נשחקים אחרי כמה שנים, זה נכון? כמה זה משמעותי?

תודה רבה!

YaJo הגיבה לפני 2 שנים, 1 חודש 5 חברות · 6 תגובות
  • 6 תגובות
  • Helit Colany

גרפיקה
    חברה
    15/09/2022 ב10:37 pm

הי,

יכולה להגיד לך מניסיון של דירה שכורה עם פרקט בהיר (כמעט לבן).

לא כ”כ פרקטי עם הילדים.

שופכים הרבה פעמים מים על הרצפה וישר צריך לנגב.

אם הפרקט נהרס בנקודה מסוימת זה נראה כמו לכלוך ואין אפשרות להסתיר או לתקן את זה.

ספציפית על הפרקט הבהיר רואים הכל ועם ילדים קטנים – בכל רגע נתון יש לכלוך על הרצפה. לא משנה כמה פעמים ביום תנקי.

אי אפשר לשפוך מים. אני אישית פחות מתחברת לזה, אוהבת את ההרגשה שהכל נקי אחרי שגרפתי את המים.

“לשטוף” בניגוב עם סמרטוט זה פחות נוח לדעתי. למרות שאפשר לומר שזה יותר קל, אבל בפועל מהניסיון שלי זה יותר קשה.

אם את ממש אוהבת את המראה הייתי בודקת אופציה של דמוי. (אישית לא מכירה, תלוי איך זה נראה.)

• YaJo

אדריכלות ועיצוב פנים
    חברה
    16/09/2022 ב4:15 am

אם יש לך ילדים קטנים אז פרקט הוא לא ככ פרקטי כסדר.

פרקט למינציה זה חומר די דפוק, ופרקטים אמיתיים (מלבד המחיר) דורשים תחזוקה עדינה. כמו שכתבו, א”א לשפוך הרבה מים אלא רק לנגב עם סמרטוט לח.

מה שכן, יש היום אריחי קרמיקה דמויי פרקט ברמה מאד גבוהה, יפים מאד, כולל טקסטורה מעט מחוספסת, עד שלעיתים ממש חייבים לנקוש על האריח כדי לוודא שהוא לא עץ. זה דבר נפוץ, אין איתו שום בעית תחזוקה, ואם לא תבחרי צבע מידי בהיר זה גם יהיה מאד פרקטי, כי הדיגום והגידים על האריח מטשטשים לכלןך, בניגוד לאריחים מבריקים וחלקים. זה מה שהייתי ממליצה לך כיום.

לדוגמא:

https://www.alony.co.il/%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9D/%D7%A8%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%A3_%D7%9C%D7%A4%D7%A0%D7%99%D7%9D_%D7%95%D7%9C%D7%97%D7%95%D7%A5/%D7%A8%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%A3_%D7%93%D7%9E%D7%95%D7%99_%D7%A4%D7%A8%D7%A7%D7%98

אפשר גם לשים קנט לבן כמו של פרקט ולא קנט קרמיקה משאריות ריצוף, כדי לשדרג את המראה עוד יותר. אבל על קנט תבררי עוד כי אין לי ניסיון איתו.

בהצלחה!

• מירי

כללי
    חברה
    16/09/2022 ב9:48 am

רק הערה לגבי הדמוי פרקט –

חשוב ממש לשים לב לרמת החספוס שלו

בדמוי פרקט מאוד מצוי שהאריח ממש מחוספס

וזה סיוט בשטיפה (קשה לגרוף עד הסוף)

• מירי לפאיר

יעוץ אימון והנחיה
    חברה
    21/09/2022 ב11:36 pm

תודה רבה!

• רות מזרחי

אדריכלות ועיצוב פנים
    חברה
    30/09/2022 ב4:42 pm

היי מרים

ראשית בהצלחה רבה, אני כמעצבת המתמה בעיקר בעיצוב וילות יכולה להגיד לך מנסיון בעקבות מה שרשמו לך פה על אריחים דמוי פרקט הם מקסימים ללא ספק אני משתמשת בהם הרבה לריצוף מרפסות חדרי הורים ויחידות הורים. לקוחות אמרו לי שבחדרי רחצה של ילדים שכמות המים יותר גדולה ..עם הזמן הצבע קצת יורד בעקבות האקונומיקה וכו…

שוב,הוא אריח מושלם אבל יותר עדיין.

בהצלחה רבה

רות מזרחי

אדריכלית ומעצבת פנים

• YaJo

אדריכלות ועיצוב פנים
      חברה
      01/10/2022 ב10:01 pm

גרניט פורצלן לא מנקים עם אקנומיקה! (מכל סוג. לא רק פרקט. וגם לא עם אבקת כביסה…)

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן