מחפשת משהי שמבינה בשוק העבודה המודרני ומוכנה לייעץ לי .

קדם Forums עצמאיות ראשי שיח פתוח מחפשת משהי שמבינה בשוק העבודה המודרני ומוכנה לייעץ לי .

• מחפשת משהי שמבינה בשוק העבודה המודרני ומוכנה לייעץ לי .

פורסם ע"י אביה .  אולפן סאונד ונגינה on 06/05/2026 ב5:27 pm

אני מתלבטת קשות בלימודי מקצוע ,

האם ללכת ללמוד הנדסאית תעשייה ניהול ומערכות מידע

ששמעתי עליו הרבה דברים טובים ושפחות …… לדוגמא על היעילות שלו ללא תואר וכו'

או ללכת לכיוון אחר לדוגמא מוזיקה …….

מחפשת משהי מבינה בתחום שמוכנה לייעץ לי בפרטי .

המון תודה מראש !

אם יש למשהי מידע על המקצוע הזה ספציפית אשמח שתכתוב פה !

רבקי גרינוולד הגיבה לפני 3 שבועות, 1 יום 2 חברות · 3 תגובות
  • 3 תגובות
  • רבקי גרינוולד

כללי
    חברה
    07/05/2026 ב10:58 am
    מנהלת קהילה

אביה הי,

תעשיה וניהול מערכות מידע הוא מקצוע מעולה, את יכולה לעבוד איתו בחברות תוכנה או במחלקות מיחשוב באירגונים גדולים, בגדול זה שער כניסה להייטק.

הלימודים דורשים השקעה, וגם רמה גבוהה במתמטיקה,

מאוד תלוי איפה את לומדת, יש מקומות לימודים שנותנים הרבה קורסים, ונותנים ברמה גבוהה, ויש כאלה שפחות, את צריכה לדבר עם כאלה שלומדות או מסיימות ולברר.

מוסיקה- גם כן מקצוע מעולה, בטח אם יש לך כבר רקע של לימודי נגינה בכלי,

עם מוסיקה את יכולה להיות מורה למוסיקה בבי"ס (פחות מצוי בחרדי), מורה פרטית לנגינה, או אומנית (נגנית/זמרת וכו') או עצמאית בתחומי האולפן/עיבוד/הפקה/תזמורת וכו'

בשני התחומים כאחד (ובעצם באיזה תחום לא?) אם את רוצה להתפרנס בכבוד את צריכה לעבוד קשה- במערכות מידע זה בד"כ משרה מלאה והמון אחריות, במוסיקה ברוב המקרים השעות קשות לאשה עם ילדים,

עצתי לך- א. אל תבקשי ייעוץ בחינם, תלכי לייעוץ תעסוקתי אמיתי ותשלמי כסף כדי להיות שלמה עם הבחירה שלך,

ב. תדברי עם כאלה שלמדו וכבר עובדות בפועל בתחום (מערכות מידע- תדברי עם כאלה שלומדות עכשיו, ועם כאלה שלמדו תיכנות ועובדות ביישום פריוריטי/סאפ או מערכות מידע אחרות), תשאלי לגבי איך נראה סדר יום טיפוסי שלה, מה קל לה ומה קשה לה בעבודה וכו'

בהצלחה רבה!

• אביה .

אולפן סאונד ונגינה
      חברה
      07/05/2026 ב5:01 pm
      פעילה בקהילה

כבר הייתי , ולא קידם אותי ……

ב"ה יש לי יכולות בתחומים שונים

וזה משאיר אותי עם התלבטות קשה ……

ולכן יותר מעניין אותי לשמוע ממי שבתוך העניינים .

• רבקי גרינוולד

כללי
        חברה
        07/05/2026 ב9:39 pm
        מנהלת קהילה

אני מאוד מבינה את ההתלבטות שלך, כי אני מכירה את הצומת שבין שני התחומים

אני מנגנת בפסנתר מגיל צעיר יחסית, בסמינר למדתי מוסיקה, אחרי כמה שנים בתור נשואה למדתי תעשיה וניהול (לא מערכות מידע)

היום המוסיקה היא בשבילי תחביב מדהים, ועיקר העיסוק שלי הוא תעשיה וניהול, ויעוץ ארגוני.

במבט לאחור אני לא מצטערת

אבל אולי גם אם הייתי בוחרת הפוך לא הייתי מצטערת?

אי אפשר לדעת.

בן אדם צריך להתמקד בחיים, אי אפשר לעשות הכול בבת אחת ולא צריך לבלוע את העולם.

ממליצה לך שוב לדבר עם נשים שעובדות בזה בפועל ולשאול אותן על העבודה היומיומית ולא רק על הלימודים, זה יוכל לתת לך קנה מידה. (לדוגמה, יש תחומים שבהם כל העצמאיות הן גם שכירות בבוקר בתחומים אחרים. אני חושבת שבמוסיקה זה פחות מצוי, אבל תמיד כשמדברים עם נשים שעובדות בזה בפועל- מקבלים קנה מידה)

ובכל מקרה, מה שלא תבחרי, החיים לא נגמרים שם. לא בטוח שמה שתלמדי בגיל 20 עדיין יתאים לך גם בגיל 30 או 40. לגיטימי ביותר לעשות הסבת מקצוע, אני רואה יותר ויותר נשים עושות כך, וזה דבר מבורך שאשה תדייק את עצמה ותעשה בכל תקופה בחיים את מה שמתאים לה.

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן