עניין של תמחור/צד שני

קדם Forums גרפיקה עניין של תמחור/צד שני

• עניין של תמחור/צד שני

פורסם ע"י חוי שטיגל  מיתוג שיווק ופרסום on 19/08/2026 ב3:28 pm

הי, עד כה כמעט לא נכנסתי לפורום גרפיקאיות.

קראתי את ההודעה החשובה שומרות על ערך המקצוע.

חשוב לי לספר מה היה לי היום. קבלתי ידיעה מהעורכת אתה אני עובדת, שהכתבה שלי תקועה כי הם הסתבכו עם איור החידה. שאלתי מה התקציב, נתנו לי מחיר מצחיק לדעתי בעיקר אודות לדד ליין צפוף.

מיהרתי לנסח את ההודעה הקודמת שלי. כשאני יודעת שהבמה הפרסומית שאני כותבת בה מצדיקה את המחיר הסמלי והמאמץ (שאין לי מושג אם הוא קטן או גדול, כן הבנתי שבגלל התמחור המצחיק המערכת תסכים להתפשר על תוצאה).

חשבתי על אישה צעירה שיושבת בבית "רעבה" לעבודה ולעבודות. ורק מחפשת הזדמנות כזו והעליתי את ההודעה של הצעה רלוונטית להיום בלבד. שקט דממה. היה לי מוזר. רק אחת פנתה אלי (הציגה לי את תיק העבודות, התרשמתי ממנו מאד! בינתיים בקבוצת כתיבה מצומצמת מצאתי את מבוקשי, צעירה נמרצת ומקצועית מאד, לקחה על עצמה את העבודה כשהיא נכונה לתת מעל ומעבר (מודה- בגלל הבמה!), אבל את הפרטים של זו שהגיעה מהפורום הזה שמרתי אצלי להזדמנות אחרת וגם העברתי למערכת).

עדיין התפלאתי: חשבתי איפה כל הנשים שבאמת מחפשות עבודה כמו שהייתי לפני עשור? כשהסכמתי לכתוב סיפור גם ב80 שקלים ובבמה לא נחשבת? איפה הן אותן נשים מתחילות שמחפשות לעבוד קשה ולקפוץ על הזדמנויות?

לכן נכנסתי לכאן שוב. חיפשתי תשובה. קבלתי.

יש לי עבודה נוספת שאני זקוקה לה במיידי, כרגע התקציב שלי מוגבל בפרט שאני יכולה להסתדר לבד, ולהתפשר על התוצאה, האם עדיף לוותר מראש כדי לא להעליב כאן מישהי שישבה היום והתפללה שה' ישלח לה לקוחות שאני זקוקה לשירותיה למרות התקציב הנמוך?

(לא מדברת על עבודות חינמיות או בחסד. אלא על מחירי רצפה כפי שכתבו כאן).

העליתי פה צד שני. אני לא חושבת שמחיר מוזל או סמלי הוא משהו מזלזל או לא מכבד את המקצוע.

אני לא חושבת שהוא מעליב לימודים ברמה גבוהה.

(למשל בכריכה, לספר ראשון התפשרתי על תלמידה, בספר האחרון כבר יכולתי להרשות לעצמי את המורה שלה…)

חוששת שהדרך הרווחת היום של כאלו שרק יצאו לשוק העבודה וכבר לוקחות מחירי שוק ואפילו יותר לרוב לא מובילה להצלחה גדולה. והדרך של רובן עוברת בשלב בו הן מרגישות לפעמים נסחטות עובדות קשה. מאד. והמון. כדי להגיע לרגע שהן תוכלנה בעז"ה לנשום לרווחה, להעלות מחירים ואפילו לסרב ללקוחות בגלל עומס.

מאחלת הצלחה גדולה ושפע רב לכל אחת כאן!

חוי שטיגל  הגיבה לפני 1 שעה, 53 דקות 1 חברה · 0 תגובות
  • 0 תגובות

עוד לא נכתבו תגובות לדיון זה.

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן