עניין של תמחור/צד שני

קדם ‹ Forums ‹ גרפיקה ‹ עניין של תמחור/צד שני

• עניין של תמחור/צד שני

פורסם ע"י חוי שטיגל  מיתוג שיווק ופרסום on 19/08/2026 ב3:28 pm

הי, עד כה כמעט לא נכנסתי לפורום גרפיקאיות.

קראתי את ההודעה החשובה שומרות על ערך המקצוע.

חשוב לי לספר מה היה לי היום. קבלתי ידיעה מהעורכת אתה אני עובדת, שהכתבה שלי תקועה כי הם הסתבכו עם איור החידה. שאלתי מה התקציב, נתנו לי מחיר מצחיק לדעתי בעיקר אודות לדד ליין צפוף.

מיהרתי לנסח את ההודעה הקודמת שלי. כשאני יודעת שהבמה הפרסומית שאני כותבת בה מצדיקה את המחיר הסמלי והמאמץ (שאין לי מושג אם הוא קטן או גדול, כן הבנתי שבגלל התמחור המצחיק המערכת תסכים להתפשר על תוצאה).

חשבתי על אישה צעירה שיושבת בבית "רעבה" לעבודה ולעבודות. ורק מחפשת הזדמנות כזו והעליתי את ההודעה של הצעה רלוונטית להיום בלבד. שקט דממה. היה לי מוזר. רק אחת פנתה אלי (הציגה לי את תיק העבודות, התרשמתי ממנו מאד! בינתיים בקבוצת כתיבה מצומצמת מצאתי את מבוקשי, צעירה נמרצת ומקצועית מאד, לקחה על עצמה את העבודה כשהיא נכונה לתת מעל ומעבר (מודה- בגלל הבמה!), אבל את הפרטים של זו שהגיעה מהפורום הזה שמרתי אצלי להזדמנות אחרת וגם העברתי למערכת).

עדיין התפלאתי: חשבתי איפה כל הנשים שבאמת מחפשות עבודה כמו שהייתי לפני עשור? כשהסכמתי לכתוב סיפור גם ב80 שקלים ובבמה לא נחשבת? איפה הן אותן נשים מתחילות שמחפשות לעבוד קשה ולקפוץ על הזדמנויות?

לכן נכנסתי לכאן שוב. חיפשתי תשובה. קבלתי.

יש לי עבודה נוספת שאני זקוקה לה במיידי, כרגע התקציב שלי מוגבל בפרט שאני יכולה להסתדר לבד, ולהתפשר על התוצאה, האם עדיף לוותר מראש כדי לא להעליב כאן מישהי שישבה היום והתפללה שה' ישלח לה לקוחות שאני זקוקה לשירותיה למרות התקציב הנמוך?

(לא מדברת על עבודות חינמיות או בחסד. אלא על מחירי רצפה כפי שכתבו כאן).

העליתי פה צד שני. אני לא חושבת שמחיר מוזל או סמלי הוא משהו מזלזל או לא מכבד את המקצוע.

אני לא חושבת שהוא מעליב לימודים ברמה גבוהה.

(למשל בכריכה, לספר ראשון התפשרתי על תלמידה, בספר האחרון כבר יכולתי להרשות לעצמי את המורה שלה…)

חוששת שהדרך הרווחת היום של כאלו שרק יצאו לשוק העבודה וכבר לוקחות מחירי שוק ואפילו יותר לרוב לא מובילה להצלחה גדולה. והדרך של רובן עוברת בשלב בו הן מרגישות לפעמים נסחטות עובדות קשה. מאד. והמון. כדי להגיע לרגע שהן תוכלנה בעז"ה לנשום לרווחה, להעלות מחירים ואפילו לסרב ללקוחות בגלל עומס.

מאחלת הצלחה גדולה ושפע רב לכל אחת כאן!

נעמי שלןם הגיבה לפני 1 חודש 8 חברות · 13 תגובות
  • 13 תגובות
  • gis

מיתוג שיווק ופרסום
    חברה
    19/08/2026 ב6:53 pm
    פעילה בקהילה

כשאת מעלה הצעת עבודה לאותו יום,

טכנית, לא כולן מספיקות לראות, לפעמים פותחים פעם בכמה ימים,

כי לפי מה שראיתי בקבוצה, דווקא יש הרבה הענות להצעות עבודה.

• חוי שטיגל

מיתוג שיווק ופרסום
      חברה
      19/08/2026 ב8:16 pm
      ותיקה

יכול להיות שזה עניין של תזמון

כן ציפיתי ל2-4 פניות

(לא חשבתי הצפה)

• תמי אפשטיין

כותבת
    חברה
    19/08/2026 ב9:11 pm
    מנהלת קהילה

חוי, הצפת נקודה כואבת.

היום הבנות יודעות יותר מדבר ושניים על נתוני השכר. אמרה לי מנהל עסק בכאב כשהיא מראיינת בחורות לעבודה, הן לא מתביישות להציב נתוני שכר גבוהים מבלי להתחשב בעובדה שהן מתחילות.

לכתיבה שנוגעת בנקודה: [email protected]

לספרים שלי

• חוי שטיגל

מיתוג שיווק ופרסום
      חברה
      19/08/2026 ב9:26 pm
      ותיקה

בסופו של דבר

זה עניין של היצע וביקוש

ואין לי בעיה בידע

ידע זה כוח

וטוב מאד שפסה מהעולם התחושה שבוסיות עושות טובה כשהן מקבלות לעבודה (כמעט, כמעט)

אבל

חבל נורא שאין הבנה לתהליך לבניית רייטינג לסבלנות שזה לוקח בשביל להצליח באמת בגדול.

• חוי שטיגל

מיתוג שיווק ופרסום
        חברה
        19/08/2026 ב9:30 pm
        ותיקה

למשל עכשיו

לפני שיוצאת בקמפיין שיווקי

אני עומדת נבוכה

מול נקודה מסוימת בשיווק

שאני לא בטוחה בכלל שיש לי מה להשקיע עבורה, כי לא בטוח שזה שווה לי שיווקית (המשווקת טוענת שממש לא אבל אני חושבת שכן יש מה להשקיע)

אז סומכת על המקצועית, ואסתדר לבד(יש היום כלים). אבל אם יש גרפיקאית שמוכנה לעבודה זריזה במחיר סמלי (רצפה. מגוחך. מה שתגידו ובלי להעלב) ובעיקר כיום שהעבודה לא לוקחת הרבה זמן עם כל הAI (יחסית. יחסית). ומבינה לחלוטין שאם אני משלמת מחיר רצפה לא יוכלו להיות לי דרישות לתיקונים וכו'

אבל אם זה יפרסם אותי. (כלומר אם זה יצא מוצדק) זה יפרסם גם את הגרפיקאית. (ברור בלי ספק)

אז מבינה שהיום השוק לא עובד ככה

וזה בסדר לי. להסתדר עם מה שיש. ב"ה.

• sarabar

גרפיקה
          חברה
          24/08/2026 ב7:00 pm
          פעילה בקהילה

את מציינת שהעבודה עם AI לוקחת מעט זמן יחסית,

החלק שאולי פחות ידוע לגבי כלי ה-AI –

בשימוש מקצועי הם יקרים מאוד, וקשים לתפעול (ז"א שצריך להשקיע עוד זמן וכסף כדי ללמוד אותם).

אז למרות שהם עשויים לחסוך זמן עבודה, הם לאו דווקא חוסכים בעלות הסופית

• אלישבע חניה

גרפיקה
    מובילה
    20/08/2026 ב8:44 am
    מנהלת קהילה

שלום חוי יקרה
    קראתי את כל השרשור לעומק והרגשתי את התהיה שלך,
    פרסמת אתמול מודעה דרושה גרפיקאית להיום ולא היתה היענות
    את מסיקה שבגלל הסכום הסמלי בנות לא שלחו לך הצעות.

אני חושבת שיש כאן משהו אחר
    ואשמח להעלות את דעתי בעיניין.
    א- כמו שכתבה ג.ש הדד ליין טו מאצ' צפוף (אישית רציתי לכתוב לך שאשמח לקבל פרטים, כי גם סמלי למהירות העבודה שלי והיכולת שלי לבצע דברים מצוינים ברגע שווה גם סכום סימלי. והמבינה- מבינה) אבל לא יכולתי להתחייב לעבודה כשעוד כמה דקות אני יוצאת מהמחשב ואין לי דרך לחזור אליו עד מחר.

ב- העלתי הודעה בקבוצת עיצוב אתרים שדרושה לי מעצבת ומאפיינת לאתר ופנו אלי המון בנות, גם כאלו בתחילת הדרך בהצעות נמוכות ממש, הערכתי אותן ממש, אבל הן יכולות להעיד שאני לא ששתי לקחת עבודה בתשלום נמוך- מי שתביא לי תוצאה טובה תתוגמל בהתאם, מה אכפת לי אם היא מתחילה, אני מספיק מנוסה כדי לדעת אם העבודה מקצועית או לא.

ג- מה שנאמר כאן שלא ניתן לבקש הצעות עבודה בתשלום מגוחך או בתמורה לתיק עבודות זה מפני שדברים כאלו לא עולים בקנה אחד עם המקצועיות של הקבוצה, לגבי ההצעה שלך- אם מדובר סכום פעוט ממש כנראה שהיה נכון לך להעלות את זה בקהילת ברטרס שהוקמה בדיוק בשביל זה- לתת הזמדנות למי שרוצה להשתפשף או למי שכרגע מתאים לה מאוד לקבל עבודה בסכום נמוך ממש. את הפורומים המקצועיים, אנחנו מעוניינות להשאיר נקיים ומתאימים לשימוש מקצוען.

בתקווה להבנה,
    אלישבע

0583206047 | [email protected]

• חוי שטיגל

מיתוג שיווק ופרסום
      חברה
      20/08/2026 ב9:21 pm
      ותיקה

עכשיו הבנתי יותר טוב:)

השוק היום קשוח

מכל כיוון שהוא.

אין מה להתווכח איזה מקצוע פחות/יותר מורכב. הכל מורכב.

אלישבע ברגע שכתבת את זה:אישית רציתי לכתוב לך שאשמח לקבל פרטים, כי גם סמלי למהירות העבודה שלי והיכולת שלי לבצע דברים מצוינים ברגע שווה גם סכום סימלי. והמבינה- מבינה)

אז הבנתי שאין כאן כללים נוקשים. ואולי לי כלקוחה גם כן יהיה עדיף בסוף לשלם עוד כמה שקלים בשביל מישהי יותר מנוסה ומקצועית.

ומה הכי מעצבן בזה?

שזו בלי הניסיון תעבוד פי מאה יותר קשה (לפחות פי שניים זמן) יהיו עליה לרוב יותר תלונות (לא תמיד בד"כ) וגם תקבל תגמול יותר נמוך. לא הוגן

מה מעודד בזה?

שיום אחד היא גם תקבל בס"ד וותק ותוכל לקחת עבודות במחיר סמלי מהצד רק בגלל שזה לוקח לה רגע:) ולהרוויח על הדרך עוד כמה שקלים.

אלא אם כן היא תתעקש לתת הצעת מחיר כמו אחת עם תיק עבודות מרשים:)

מסכימה שבפורום הזה יש מקצועניות ברמה גבוהה מאד!!

כפי שאמרתן, לא הייתי מספיק ברורה בהודעה הראשונה. כנראה מרוב מהירות. מתנצלת.

הכי חשוב שתזכרו גם את הצד של הלקוחה

כשהיא פונה לגרפיקאית בין אם היא התרשמה מהתיק ובין אם לא, תמיד יש בה פחד האם היא תקלע לטעם? האם היא תעמוד בדד ליין? האם תצליח לדייק את המטרה?

וכשזה קורה לרוב (לא מדברת על מקרים יוצאי דופן) הלוקחה תשמח לשלם , לחזור שוב, ולהמליץ הלאה.

• תהילה שפירא

גרפיקה
    חברה
    20/08/2026 ב1:34 pm
    חברה תורמת

מוסיפה עוד משהו פעוט:

למעצבת,

גם אם היא מתחילה יש המון הוצאות

בשונה מסופרת.

והפרסום והקרדיט לא ממש ממש מפרסמים אותה,

בשונה מסופרת.

כולם מדברים – וואו הספר של חוי שטיגל מהמם

ואף אחת לא אומרת – וואו המעצבת של הכריכה עשתה עבודה וואו

זה פשוט פחות נותן פרסום

אז ממש קשה לבנות לעצב במחירי רצפה.

בפרט אם זה עבודה ח"פ

בשביל 80 ש"ח לא שווה להן לפתוח מחשב בד"כ

ובכל זאת… אם את רוצה

יש לי המון מעצבות מעולות תלמידות שלי

שסיימו לימודים ועושות עבודות במחירים נמוכים

מוזמנת בשמחה לפנות אליי

tshapira4

בג'ימייל

• תמי אפשטיין

כותבת
      חברה
      20/08/2026 ב2:22 pm
      מנהלת קהילה

מעניין על פי מה הסקת שלסופרת אין הוצאות.

מעניין למה החלטת שלסופרת הקרדיט מועיל, בניגוד למעצבת. (יש כאן 2 תהיות. למה את סבורה שקרדיט מועיל לסופרות. למה את סבורה שיותר ממעצבות)

יכולה לספר שאת הכריכה של הספר 'ספירלות' עיצבה לי תלמידה במסגרת פרויקט במסלול, וכעבור שנה וחצי – כשערכתי מגזין ח"פ – לקחתי אותה שתעצב אותו. כך שבסופו של דבר היא בהחלט הרוויחה מהחשיפה…

לכתיבה שנוגעת בנקודה: [email protected]

לספרים שלי

• רבקי

גרפיקה
    חברה
    20/08/2026 ב1:56 pm
    פעילה בקהילה

חוי,

לא ראיתי בשעת מעשה את ההודעה שפירסמת שאת מחפשת גרפיקאית,

אבל כשאני קוראת את הדיון פה הלכתי לבדוק

מצטטת מה שכתבת:

"מחפשת גרפיקאית זריזה ומוכשרת שפנויה לעבודה ממוקדת עם שימוש בכלי בינה ליצירת חידה ויזואלית מאתגרת (יש הוראות מדויקות וגם המחשה). בתשלום סמלי."

כשאני קוראת הודעה כזאת זה מה שעובר לי בראש: 'היא מחפשת גרפיקאית, שתהיה גם זריזה וגם מוכשרת, לעבודה מאתגרת (כפי שכתבת), אבל היא משלמת מחיר סמלי.

אז אם זה מה שהיא יכולה לשלם למה שלא תחפש מתחילה?'

את מבינה, לא צוין שם שאת מחפשת מתחילה, אז אולי המתחילה לא מנסה אפילו להציע את עצמה כי את לא מחפשת אותה? ושנית- גם לא ציינת שם שזה יתפרסם בבמה מכובדת, אז אולי את צריכה את זה לאיזה מפגש משפחתי קטן שלא יתן לי כלום?

והתחברתי גם לזו שאמרה פה לפני- אף אחד לא שואל בכלל מי המעצבת. אז איפה הפרסום שתמורתו אתאמץ?

• gis

מיתוג שיווק ופרסום
    חברה
    20/08/2026 ב3:17 pm
    פעילה בקהילה

מה גם שלכל שוק יש את הטווח מחירים שלו,

הוראה מתחילות במינימום, עיצוב מחיר למתחילות הוא באזור 50-60 לשעה,

כך שהכל יחסי.

• נעמי שלןם

גרפיקה
    חברה
    25/08/2026 ב12:20 am
    חברה תורמת

שלום

נכנסתי היום לפורום פעם ראשונה

גרפיקאית במקצועי,

מעונינת לקבל עבודות פרטיות בכל נושא

איפה רואים את ההצעות שלך? מתענינת מאוד

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

רוצה להשתדרג?
עד 90% מימון!

⏰ כיתות זום נפתחות מיד אחרי החגים!

אי אפשר לדעת מה יהיה בממשלה הבאה / כשיתחילו הבחירות

תהנו מהטוב הזה לפני שהוא יגמר

אוטומציה עסקיתאוטומציה עסקית –
גם למי שאין רקע טכנולוגי! ←

הלהיט שכבש את הארץ! בוטים ופתרונות קסם שהופכים תהליכים ידניים למערכות חכמות שעובדות לבד.

מומחית AIמומחית AI ←

להדריך, לייעץ או להטמיע AI בארגונים — ולהיות בחוד החנית. למפתחות או נשות אוטומציה בלבד.

דילוג לתוכן