פרקטיפ #18: שילוב כוחות – למה לבחור אם אפשר גם וגם?
פרקטיפ #18: שילוב כוחות – למה לבחור אם אפשר גם וגם?
שלום חברות יקרות!
לפני הכל, אני רוצה להודות לכל המגיבות לשאלה שעלתה בפרקטיפ הקודם. ממה שעלה לנו במרחב הציבורי וגם מאלו ששלחו לי באישי – רוב הבנות מעדיפות גם וגם: עיצוב ואסטרטגיה לצד AI. חלק ביקשו טיפים קלילים יותר ב-AI, וחלק ביקשו להמשיך להעמיק רק ב-AI.
אם יש לכן מה להוסיף על זה, אתן יותר ממוזמנות לכתוב לי באישי (כדי לא לייצר עומס בתוך הפרקטיפ עצמו),
ועכשיו – נעבור לפרקטיפ המדהים שיש לנו היום!
חשבת פעם מה ההבדל ביצירת תמונה עם מנוע של ג’ימיני לבין יצירתה עם מנוע כמו מידג’רני, פריפיק AI ולאונרדו?
ועוד נקודה מוכרת- לעיתים קרובות מידי קורה שפריפיק ממש לא מבין מה רוצים ממנו, וגם עשרות נסיונות ותחנונים לא עוזרים לבינה הזאת להבין אותי (אני זוכרת עבודה יפהפיה של תמר פ, חברת הקהילה שמאוד רצתה שפריפיק יהפוך לה את מברשת האיפור וזה פשוט לא הלך, או מחיצת זכוכית שקופה כל כך עד שלא רואים אותה בכלל – כשבקשתי מפריפיק לשים מחיצת זכוכית בין שני אנשים)
בואו נענה של שתי נקודות אלו ואפילו נשלב אותם להצלחה מסחררת אחת:
ההבדל בין המנועים- ג’מיני הוא קודם כל מודל שפה ענק (LLM) ורב-מודאלי. הוא יכול להבין מערכות יחסים, סיפור והקשר (Context). וזה אומר ש- כשאת אומרת לו “אני לא אוהבת את קליפות הבננה האלו, תזרוק אותן לפח”, הוא מבין את הלוגיקה של הפעולה, את הפיזיקה של המרחב ואת הדינמיקה האנושית,
מחוללי תמונות כמו פריפיק, מידג’רני ודומיו מבוססים על תגיות ומילים קונקרטיות, פקודות יבשות ותיאור טכני. “התמונה הזאת בדיוק, למחוק את קליפת הבננה מהיד של הילד, לשים קליפת בננה בפח, הילד זורק”. ועוד אלף מילים במקרה של מחיצת הזכוכית מלמעלה (מהנסיון העגום שלי…)
אבל (וזה אבל גדול) אם אנחנו רוצות לייצר תמונה מקצועית לשימוש מסחרי, בצורה נקיה, איכותית ויפיפיה- פריפיק ודומיו הם הכתובת הנכונה והמעולה ביותר.
אז מה עושים אם הם לא מבינים אותי? לוותר על האיכות שלהם? חבל כ”כ…
התשובה הטובה היא שלא, ולא סתם- אלא שניתן לשלב ביניהם ולהגיע לתוצאה מדהימה!!!
בואו נחלק את זה ל-3 שלבים:
שלב 1- מחוללי תמונות (הבסיס)- נייצר את התמונה המושלמת שלנו במחולל תמונות כמו פריפיק ובנתיים נתעלם מהבעיה (מברשת איפור הפוכה למשל, מחיצת זכוכית שקופה שפשוט ‘שקופה מידי’ ולא רואים אותה)שלב 2- צ’אט (התיקון)- נעלה את התמונה לג’ימיני ושם בפשטות רבה נבקש ממנו את התיקון הנצרך, לא צריך להצטעצע במילים, הכי ברור ופשוט כמו שתסבירי לילד קטן, “אני לא אוהבת את הקליפה הזו, זרוק אותה לפח”. או “יש לי בעיה, אני צריכה מחיצת זכוכית בין הדמויות”. ג’ימיני- תודה לה’- יבין אותך היטב ויבצע את התיקון הנצרך.
שלב 3- שלב הקסם (המיזוג)- עכשיו יש בידינו את התמונה המתוקנת, אבל מבט שני עליה קצת מאכזב, חסר הברק, החדות והאיכות של פריפיק. לכן כאן נכניס את פוטושופ לתמונה.
זה הרגע לפתוח את התמונה המקורית של פריפיק בפוטושופ.
עליה נשים את התמונה המתוקנת של ג’ימיני ונסתיר את כולה במסכה שחורה.
בעזרת מברשת לבנה עם קצוות רכים, החזירי בעדינות מהשכבה של ג’מיני רק את החלקים שדרשו תיקון.והנה קיבלת את הויזואל המושלם בלי להתפשר על אף פיקסל !
המשימה שלך השבוע- למי שרוצה להטמיע את החומר ולשלוף אותו בקלות ברגע הנכון🚀
חזרי לתמונה מאכזבת שניסית לייצר בעבר ולא הצלחת, נסי לעבוד עליה לפי השלבים האלו.
ספרי לנו כאן בתגובות מה יצא. אני מחכה לראות 🏆בהצלחה רבה לכל המתנסות,
אלישבע0583206047 | [email protected]
עוד לא נכתבו תגובות לדיון זה.
Log in to reply.