שאלה בעניני בישול בריא
קדם ‹ Forums ‹ אורח חיים בריא ‹ שאלה בעניני בישול בריא
-
שאלה בעניני בישול בריא
פורסם ע"י רבקי טייך הוראה רכזות וחינוך on 13/09/2023 ב11:01 amכמה זה לא בריא מ1-10
לבשל פרגיות בסיר עם מים רותחים
שהם עטופות בנילון נצמד ונייר כסף?
שרה לינוי קצב הגיבה לפני 1 שנה, 2 חודשים 12 חברות · 20 תגובות -
20 תגובות
-
רבקי היקרה
לדעתי ממש לא כדאי
הניילון הוא פלסטיק עם חומרים כימקלים שפולטים רעלים שנמצאים בהם בחום
ובטח ובטח בהרתחה וחימום כל כך חזק
הנייר כסף – הוא אלמיניום
האלמיניום ממש נורא בחום – הוא מוציא לאוכל את כל החומרים שלו כנ”ל
לי יצא כבר כמה פעמים שכיסיתי דגים שנייר כסף
וכשהגשתי לשולחן שבת ראיתי חלקיקי אלומיניום שניראים כמו כספית על הדג וחור בנייר כסף – יצא לך לראות כזה דבר?
מאז כמובן אני שמה תמיד קודם נייר אפיה ומעל מכסה בנייר כסף
שנה טובה ובריאה
יש מתכון נהדר לפרגיות
אם רוצה תשלכי לי מייל באישי ואכתוב לך אותו
לא זוכרת עכשיו בע”פ
שנה טובה
-
תודה חני
אני רוצה לדעת יותר במדויק עד כמה זה נורא
זה צריך להיות להגשה של אירוח ולא לבית
כי בבית אני לא משתמשת אבל כדי לשמור על צורה יפה
אני שואלת
-
זה נורא מאוד!
אולי אפשר לבשל ואחרי הבישול לעטוף
-
מפעם בכמה זמן לא קורה שום דברה על זה
אבל שתדעו שחלקי אלומיניום באוכל(התבניות וניר הכסף) הוא הגורם הראשי לאלצהימר,
ומשום מה עדין מוכרים תבניות אלומיניום ללא ניר אפיה צמוד מעל🙁
כמה פעמים נזכרת פתאום באמצע האפיה ששכחת לשים ניר? לי זה קורה הרבה
-
רבקי,
אני מבינה שאת מנסה ליצור צורה מסויימת מהפרגית שתתקבע כך באמצעות החימום/בישול.
יש דרכים אחרות והרבה יותר בריאות לקבע צורה של בשר בבישול.
את מכינה פרגית ממולאת ואת רוצה שזה ייתבשל עגול? תגלגלי ותכניסי קיסמי עץ איפה שצריך, בסוף הבישול תוציאי אותם.
יש גם דרך מסורתית שהתשמשו בה אולי יותר בעבר- פשוט תפרו את העוף כדי שיקבל צורה של עיגול ושהמילוי יישאר בפנים, ואחרי הבישול הוציאו את החוט.
בישול עם שקיות ניילון ואלומינום ייתן לך תוצאה אולי טובה, אבל מאוד מאוד מורעלת,
אל תשכחי שכל החומרים האלה לא נעלמים, אלא הגוף צריך להתמודד איתם אחר כך.
יש לי סרטון בו אני מסבירה קצת על רעלים ואיך שהגוף מנקה אותם.
אני מאמינה שהלמידה וההבנה לעומק עוזקים מאוד ביישום הדברים בשטח
הנה הלינק לסרטון: https://schlager.co.il/purimcleanse
בהצלחה ושנה טובה ומתוקה
אביטל
-
כדי לשמור על הצורה של הפרגית את יכולה לעטוף אותו עם ניר אפיה ולגלגל אותו כמו טופי ואז זה ישמור על הצורה שלו.
אולי כדאי להרטיב קצת את הניר אפיה שיהיה יותר גמיש. כמו קלופס של געפילטע פיש. אח”כ את לא צריכה את הניר כסף. אם את שמה בתנור- זה גם יושב יותר יפה בתבנית ולא צריך אפילו לארוז אותם “אחד אחד”
באופן כללי-
גם בתור אורחת אני לא רוצה ש”ירעילו אותי”…מישהי פעם אמרה לי שמכינה עוגות בלי מרגרינה
אבל לכבוד האורחים-
מרגרינה בשפע!!! שיהיה טעים….
עוגות ועוגיות עם מרגרינה
תפו”א בתנור מרוח במרגרינה…
פליזזזז
מה ששנוי אליך- אל תעשה לחברך
שנה טובה
ויהי רצון שיצא לך אוכל טעים. יפה ובריא
-
תודה לכולם
אני אישית מבשלת מאד בריא
שאלתי בשביל מישהי בקייטרינג בוטיק
אגב ככה מלמדים בקורס בישול עם נילון נצמד
אני אישית לא אוהבת עם קיסמים
זה לא יוצא צורה יפה
אני אישית תופרת אבל זה סיוט
אני אנסה במוך נייר אפיה
-
עלה לי עוד רעיון
אולי פשוט להקפיא את הפרגית בצורה הרצויה ולהכניס לרוטב הרותח כשזה קפוא? דרך אגב זה בדיוק מה שעושים כשמכינים געפילטע פיש. אחרת זה מתפרק.
החלבון בחימום מתקשה, אז יוצא שהצורה היא זו שתתבשל (תתקשה) ראשונה ואז הצורה תישמר
-
-
ואוו, אני שומעת פה לראשונה שלבשל עם ניילון נצמד או נייר כסף זה לא בריא,
אז איך אתן אופות לא עם תבנית ח”פ??
ולא עוטפות את האוכל בנייר כסף???
אשמח מאד לשמוע,
תודה.
-
אנחנו לא מבשלות את האוכל עם נייר הכסף כשהוא נוגע באוכל, אלא רק מכסות. זה לא אותו דבר.
-
-
תבנית ח”פ עם ניר אפיה מעל -חוצץ בין האוכל לחומרי האלומיניום
שקית קוקוי במקום ניר כסף בבישול
-
א. בחנויות מוכרים נייר אפיה בגודל של תבנית אינגליש למי שמעונינת
ב. כיסוי נייר כסף-אפשר לשים מתחת נייר אפייה
ג. ההיא מהמתכון של הפרגיות אולי תשתפי אותנו?
-
גם שקית קוקי זה לא מאוד בריא… לא יודעת אם יותר מנייר כסף…
אבל לא לכל דבר יש תחליף, להשתדל למעט כמה שאפשר, בלי לאבד פרופורציות, כי גם הבריאות הנפשית חשובה
-
עדיף נייר כסף על שקית קוקי אם תשאלו אותי…
מי שרוצה לקבל את המחקר על שקיות קוקי שתכתוב לי בשמחה
-
-
בשביל מה לבשל את זה עטוף? זה ממש לא בריא!
הניילון נצמד והנייר כסף מוציאים חומרים בבישול ולא מומלץ להשתמש בזה.
Log in to reply.