שאלה בעניני בישול בריא

קדם Forums אורח חיים בריא שאלה בעניני בישול בריא

  • חני לוין

    כללי
    חברה
    14/09/2023 ב8:57 am

    רבקי היקרה

    לדעתי ממש לא כדאי

    הניילון הוא פלסטיק עם חומרים כימקלים שפולטים רעלים שנמצאים בהם בחום

    ובטח ובטח בהרתחה וחימום כל כך חזק

    הנייר כסף – הוא אלמיניום

    האלמיניום ממש נורא בחום – הוא מוציא לאוכל את כל החומרים שלו כנ”ל

    לי יצא כבר כמה פעמים שכיסיתי דגים שנייר כסף

    וכשהגשתי לשולחן שבת ראיתי חלקיקי אלומיניום שניראים כמו כספית על הדג וחור בנייר כסף – יצא לך לראות כזה דבר?

    מאז כמובן אני שמה תמיד קודם נייר אפיה ומעל מכסה בנייר כסף

    שנה טובה ובריאה

    יש מתכון נהדר לפרגיות

    אם רוצה תשלכי לי מייל באישי ואכתוב לך אותו

    לא זוכרת עכשיו בע”פ

    שנה טובה

  • רבקה טייך טייך

    הוראה רכזות וחינוך
    חברה
    14/09/2023 ב9:12 am

    תודה חני

    אני רוצה לדעת יותר במדויק עד כמה זה נורא

    זה צריך להיות להגשה של אירוח ולא לבית

    כי בבית אני לא משתמשת אבל כדי לשמור על צורה יפה

    אני שואלת

  • זהבי יפה

    בריאות תזונה והתעמלות
    חברה
    14/09/2023 ב9:27 am

    זה נורא מאוד!

    אולי אפשר לבשל ואחרי הבישול לעטוף

  • אושרת ישראלי ישראלי

    יעוץ אימון והנחיה
    חברה
    14/09/2023 ב9:56 am

    מפעם בכמה זמן לא קורה שום דברה על זה

    אבל שתדעו שחלקי אלומיניום באוכל(התבניות וניר הכסף) הוא הגורם הראשי לאלצהימר,

    ומשום מה עדין מוכרים תבניות אלומיניום ללא ניר אפיה צמוד מעל🙁

    כמה פעמים נזכרת פתאום באמצע האפיה ששכחת לשים ניר? לי זה קורה הרבה

  • אביטל שלאגר

    בריאות תזונה והתעמלות
    חברה
    14/09/2023 ב10:03 am

    רבקי,

    אני מבינה שאת מנסה ליצור צורה מסויימת מהפרגית שתתקבע כך באמצעות החימום/בישול.

    יש דרכים אחרות והרבה יותר בריאות לקבע צורה של בשר בבישול.

    את מכינה פרגית ממולאת ואת רוצה שזה ייתבשל עגול? תגלגלי ותכניסי קיסמי עץ איפה שצריך, בסוף הבישול תוציאי אותם.

    יש גם דרך מסורתית שהתשמשו בה אולי יותר בעבר- פשוט תפרו את העוף כדי שיקבל צורה של עיגול ושהמילוי יישאר בפנים, ואחרי הבישול הוציאו את החוט.

    בישול עם שקיות ניילון ואלומינום ייתן לך תוצאה אולי טובה, אבל מאוד מאוד מורעלת,

    אל תשכחי שכל החומרים האלה לא נעלמים, אלא הגוף צריך להתמודד איתם אחר כך.

    יש לי סרטון בו אני מסבירה קצת על רעלים ואיך שהגוף מנקה אותם.

    אני מאמינה שהלמידה וההבנה לעומק עוזקים מאוד ביישום הדברים בשטח

    הנה הלינק לסרטון: https://schlager.co.il/purimcleanse

    בהצלחה ושנה טובה ומתוקה

    אביטל

  • ברכה שטיין

    יעוץ אימון והנחיה
    חברה
    14/09/2023 ב10:04 am

    כדי לשמור על הצורה של הפרגית את יכולה לעטוף אותו עם ניר אפיה ולגלגל אותו כמו טופי ואז זה ישמור על הצורה שלו.

    אולי כדאי להרטיב קצת את הניר אפיה שיהיה יותר גמיש. כמו קלופס של געפילטע פיש. אח”כ את לא צריכה את הניר כסף. אם את שמה בתנור- זה גם יושב יותר יפה בתבנית ולא צריך אפילו לארוז אותם “אחד אחד”

    באופן כללי-

    גם בתור אורחת אני לא רוצה ש”ירעילו אותי”…מישהי פעם אמרה לי שמכינה עוגות בלי מרגרינה

    אבל לכבוד האורחים-

    מרגרינה בשפע!!! שיהיה טעים….

    עוגות ועוגיות עם מרגרינה

    תפו”א בתנור מרוח במרגרינה…

    פליזזזז

    מה ששנוי אליך- אל תעשה לחברך

    שנה טובה

    ויהי רצון שיצא לך אוכל טעים. יפה ובריא

  • רבקה טייך טייך

    הוראה רכזות וחינוך
    חברה
    14/09/2023 ב11:38 am

    תודה לכולם

    אני אישית מבשלת מאד בריא

    שאלתי בשביל מישהי בקייטרינג בוטיק

    אגב ככה מלמדים בקורס בישול עם נילון נצמד

    אני אישית לא אוהבת עם קיסמים

    זה לא יוצא צורה יפה

    אני אישית תופרת אבל זה סיוט

    אני אנסה במוך נייר אפיה

  • אביטל שלאגר

    בריאות תזונה והתעמלות
    חברה
    18/09/2023 ב9:40 pm

    עלה לי עוד רעיון

    אולי פשוט להקפיא את הפרגית בצורה הרצויה ולהכניס לרוטב הרותח כשזה קפוא? דרך אגב זה בדיוק מה שעושים כשמכינים געפילטע פיש. אחרת זה מתפרק.

    החלבון בחימום מתקשה, אז יוצא שהצורה היא זו שתתבשל (תתקשה) ראשונה ואז הצורה תישמר

    • חני י

      כללי
      חברה
      19/09/2023 ב10:59 am

      פעם שמעתי שזה גם לא בריא – לשים קפוא בתוך מים רותחים.

      זה נכון?

      • שרה לינוי קצב

        גרפיקה
        חברה
        20/09/2023 ב2:55 pm

        נכון כי זה ממיס את הניילון ומוציא חומרים.

  • Mali

    הייטק
    חברה
    19/09/2023 ב10:50 am

    ואוו, אני שומעת פה לראשונה שלבשל עם ניילון נצמד או נייר כסף זה לא בריא,

    אז איך אתן אופות לא עם תבנית ח”פ??

    ולא עוטפות את האוכל בנייר כסף???

    אשמח מאד לשמוע,

    תודה.

    • שרה לינוי קצב

      גרפיקה
      חברה
      20/09/2023 ב2:55 pm

      אנחנו לא מבשלות את האוכל עם נייר הכסף כשהוא נוגע באוכל, אלא רק מכסות. זה לא אותו דבר.

  • אושרת ישראלי ישראלי

    יעוץ אימון והנחיה
    חברה
    19/09/2023 ב10:56 am

    תבנית ח”פ עם ניר אפיה מעל -חוצץ בין האוכל לחומרי האלומיניום

    שקית קוקוי במקום ניר כסף בבישול

    • Mali

      הייטק
      חברה
      19/09/2023 ב11:03 am

      ז”א שאת לא אופה בתנור תבנית מכוסה בנייר כסף?

  • אושרת ישראלי ישראלי

    יעוץ אימון והנחיה
    חברה
    19/09/2023 ב11:06 am

    ממש לא!!!!!

  • C K

    חשבונאות ויעוץ מס
    חברה
    19/09/2023 ב11:42 am

    א. בחנויות מוכרים נייר אפיה בגודל של תבנית אינגליש למי שמעונינת

    ב. כיסוי נייר כסף-אפשר לשים מתחת נייר אפייה

    ג. ההיא מהמתכון של הפרגיות אולי תשתפי אותנו?

  • אלישבע חמד I פנטזיה

    גרפיקה
    חברה
    19/09/2023 ב4:31 pm

    גם שקית קוקי זה לא מאוד בריא… לא יודעת אם יותר מנייר כסף…

    אבל לא לכל דבר יש תחליף, להשתדל למעט כמה שאפשר, בלי לאבד פרופורציות, כי גם הבריאות הנפשית חשובה

  • אביטל שלאגר

    בריאות תזונה והתעמלות
    חברה
    20/09/2023 ב1:45 pm

    עדיף נייר כסף על שקית קוקי אם תשאלו אותי…

    מי שרוצה לקבל את המחקר על שקיות קוקי שתכתוב לי בשמחה

  • חן מקמל

    אומנות ועיצוב
    חברה
    20/09/2023 ב2:13 pm

    היי אביטל, אני אשמח לקבל את המחקר🙏

    זה המייל שלי-

    [email protected]

    תודה רבה!💖

  • שרה לינוי קצב

    גרפיקה
    חברה
    20/09/2023 ב2:53 pm

    בשביל מה לבשל את זה עטוף? זה ממש לא בריא!

    הניילון נצמד והנייר כסף מוציאים חומרים בבישול ולא מומלץ להשתמש בזה.

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן