@Aharonov
אתחיל ואציין לחזק גם כן לעצמי, שהכל בגדר השתדלות ורק בסיע”ד.
אני קצת מכירה מקרוב התנהלות בחברות כאלה ואחרות..
התכוונתי אין “לא יפה” שוב כי מבחינת המעסיק כשמו כן הוא זה עסק לכל דבר..ברגע שלא נראה לו משהו הוא לא יאמר אולי זה לא יפה.. ככה גם מבחינתינו- שום דבר לא אישי. וודאי שהכל מבחינתינו בע”ה נעשה בצורה מכובדת ו”נקייה” מה שנקרא. לרגע שבע”ה לא יהיה חילול ד’.. (וזה מה שכתבתי פעם קודמת- בצורה מכובדת ושנשמעת.)
ובאותה נשימה, בהתחלה השיח מאוד ‘לבבי’ הייתי אומרת, המעסיק רוצה להעסיק העובדת להיות מועסקת וכשכבר בפנים, לדבר על תנאים ושכר יכול להיות איזשהיא סחבת לא נגמרת. לכן בעינייי זה ההזדמנות לכוון לתנאים הכי טובים.
ושוב, תאמיני לי שאולי לפעמים זה יותר מוערך.. מי שבא בביטחון ויודע כמה הוא שווה ולא אומר אמן לכל מילה.. שוב באיזון מטורף עם איזה תחושה של הכרת הטוב שפניתם אליי לראיון..(לא באיזה עזות או יהירות).
כמובן עם הרבה מודעות אמיתית לססטוס שלי – כמה הניסיון והרקע שלי שוים.
כמובן שאם אני מתחילה אין לי ככ מה לדרוש..
לא אמרתי לשרוף גשרים אלא לבנות אותם יציב שלא תחפשי את עצמך כל כמה זמן.. או שלא תהיי מרוצה ממצב.
עולם ההייטק ממש לא קטן, וזה לא מעיד על הזדמנות להתפרע בו, אלא להיות פתוחה למגוון האופציות ואולי ללמוד את השפה שלו – עם עיקש תתעקש..
אגב, מסכימה לגמרי :
“אז חשוב לעשות כל דבר בשיקול דעת, להתייעץ עם בנות שיש להם הרבה ניסיון בהייטק, ובכל החלטה לשקף אותה לחברה בצורה כמה שיותר כנה ומנומסת.”
אולי מסתייגת קצת מהכנה, שוב , לא להסתיר/לשקר חלילה אבל לא להיות שקופה בכל..
בכל אופן זו דעתי, לא חושבת שיש משו נכון יותר או פחות.. שיקול דעת ודעת תורה בנושא לא יזיק ואפילו מאוד יועיל בע”ה.
“במקומך יושיבוך, ומשלך יתנו לך.. ” בע”ה שכל פועלינו יהיה מושתת על זה..