הרגלים כלכליים מתי הם משרתים אותנו ומתי הם מנהלים אותנו?
-
הרגלים כלכליים מתי הם משרתים אותנו ומתי הם מנהלים אותנו?
לא פעם אנחנו מאמצים הרגל- ושוכחים לבדוק אם הוא עדיין מתאים לנו.
נופש שנתי עם כל המשפחה, מתנה קבועה לילדים ולנכדים, סכום שמוקדש לימי הולדת ואירועים- כל אלה יכולים להיות יפים ומשמעותיים…
עד שהם הופכים ל”חובה” שלא מתאימה למצב, מכמה סיבות:- לפעמים התקציב כבר לא מה שהיה.
- לפעמים העומס גדול, וזה פשוט לא מתאים עכשיו.
- לפעמים – כשהנתינה הופכת לאוטומטית, גם הצד שמקבל מתרגל. זה כבר לא מרגיש כמו מחווה מרגשת, אלא כמו משהו צפוי וחובה.
בתהליך הייעוץ שאני מלווה בו, אנחנו עוצרים – ובודקים : מה מתאים לך עכשיו? לא מה שהיה נכון לפני 10 שנים, לא מה ש”התרגלתי” לעשות, אלא מה שמתאים לי – עכשיו, כאן, עם המציאות הכלכלית שלי.
דוגמא ללקוחה יקרה שהגיעה אליי לאחרונה לקבל ייעוץ לצורך השקעה, היא שיתפה אותי שבכל שנה היא נוהגת לתת מתנה אחידה וקבועה לכל הילדים, נופשים משמעותיים בקיץ ועוד…במהלך השיחה כשהבחינה שאין לה אפשרות להפריש לחיסכון, היא שאלה את עצמה: האם הנופשים והמתנות באמת מתוך בחירה והבינה שאפשר לשנות. אפשר להעניק בדרכים חדשות המתאימות למצב וללב.
מתנות, נופשים וכל מה שביניהם – זה חשוב, מרגש ומשמח. אבל גם את הדברים הטובים כדאי להתאים ליכולת הכלכלית שלנו. כל החלטה כלכלית קטנה היא עוד צעד לביטחון כלכלי גדול.
בתהליך הייעוץ איתי, נעשה בדיוק את זה: ננצל הזדמנויות לחיסכון, נבנה הבנה כלכלית מותאמת אישית, ונחליף הרגלים בהחלטות נכונות יותר- בתקציב, בשקט הנפשי ובעתיד הכלכלי שלכם.
הכותבת הינה יועצת פנסיונית מורשית ומתכננת פרישה
עוד לא נכתבו תגובות לדיון זה.
Log in to reply.