אומנות הבמה והפקות תוכן
ציבורי קהילה
ציבורי קהילה
פעילות אחרונה: לפני 23 שעות
איגוד כל נשות הבמה ואירועי התוכן במקום אחד לשתפים מוצלחים וקידום מקצועי. שמנה לב! פתחנו פה בנוסף גם... פירוט נוסף
ציבורי קהילה
דיון- מהו משחק טוב? ומהי שחקנית טובה?
קדם ‹ Forums ‹ הפקות במה ותוכן ‹ דיון- מהו משחק טוב? ומהי שחקנית טובה?
דיון- מהו משחק טוב? ומהי שחקנית טובה?
פורסם ע"י Sara Amor אומנות הבמה והפקות תוכן on 25/10/2025 ב8:39 pmבהמשך לדיון הקודם:)
👩🍳👩🎨👩🚀
מהו לדעתך משחק טוב? כניסה לדמות? רגשות מוקצנים? שימוש בשיטות שונות?
ומהי שחקנית טובה? מבינה עניין? נראת טוב? קשובה? זוכרת טקסטים?מה אומרות?✨
זהבה מ.ד הגיבה לפני 6 חודשים, 2 שבועות 8 חברות · 16 תגובות- 16 תגובות
- סטטוס תעסוקתי:
פעילה בקהילה
משחק טוב הוא קודם כל: להיות ולא להראות
שחקן טוב נכנס לסיטואציה ומרגיש לא מראה , לדוגמא אם הוא כרגע משחק דמות שמרגישה נבגדת הוא מרגיש נבגד
ולא מראה לי שהוא נבגד אם הוא ירגיש את זה חזק אני ממילא אראה את זה…
לכן הרגשות המוחצנים הבעות, מינקות תנועות וכו' זה משהו שיקרה ממילא אם הוא יחיה את הדמות ולא יחשוב בכלל איך זה נראה מבחוץ- באופן הזה זה יהיה הכי טבעי ואותנטי
כמו שבחיים את אף פעם לא שואלת את עצמך כשקורה משהו מפחיד: איך אני אמורה להראות כשאני מפחדת? אמאלה איזה פחד אני צריכה עכשיו לגמגם ולהזיע אני צריכה עכשיו לרעוד…
כמובן שיש הרבה דברים שיכולים להיות לעזרים ולדייק את המשחק אבל ההבנה הזאת היא אלף בית.
שחקנית טובה היא אחת שלוקחת את התפקיד ברצינות ומתנהגת כאילו ההפקה הזאת הייתה שלה- זה אומר אין איחורים, אין ההעדרויות מחזרות, אין תירוצים חוזרים ונשנים, יש מוסר עבודה, רצינות ופשוט אנושיות.
- סטטוס תעסוקתי:
מנהלת קהילה
אבישג, אהבתי את ההגדרה שלך. וזה כלכך נכון. שחקניות מתחילות בדרך כלל עסוקות בלהראות מה הדמות מרגישה, זו טעות נפוצה מאד.
כאשר את מגלמת את הדמות אז ממילא רואים וכבר אין צורך להראות…
- סטטוס תעסוקתי:
חברה תורמת
לדעתי…
שחקן טוב הוא לא זה שמציג דמות, אלא זה <em data-start="38" data-end="51">שנעלם לתוכה.<br data-start="52" data-end="55">הוא לא מספר סיפור – הוא <em data-start="79" data-end="83">חי אותו, רגע אחר רגע, כאילו כל דבר קורה באמת עכשיו.<br data-start="140" data-end="143">סטניסלבסקי קרא לזה “האם הקסם” – אותה שאלה שמסירה את המחיצה בין המציאות לבדיה:<br data-start="220" data-end="223"><em data-start="223" data-end="269">מה הייתי עושה אני, אילו הייתי במצב הזה באמת?<br data-start="269" data-end="272">וזה לא רק תרגיל דמיון — זו מפת דרכים אל האמת.שחקן טוב לא משתמש בסצנה כדי “להרשים”, אלא כדי לגלות משהו אמיתי בתוכו.<br data-start="390" data-end="393">הוא לא מצטט רגש, אלא נושם אותו; הוא לא משחק “כאילו”, אלא “כאילו באמת”.<br data-start="463" data-end="466" data-is-only-node="">וכשהוא שם, ברגע האמיתי ההוא, הקהל כבר לא רואה שחקן — הוא רואה <em data-start="528" data-end="533">אדם.
ההבדל בין משחק טוב למשחק אמיתי הוא דק כמו נשימה:<br data-start="586" data-end="589">שחקן טוב יודע שכל מילה בתסריט היא לא יעד, אלא שער — שער לעולם שלם שבו הוא קיים, מרגיש, נלחם, אוהב, פוחד.<br data-start="693" data-end="696" data-is-only-node="">וברגע שהוא מפסיק לנסות “לשחק” ומתחיל פשוט <em data-start="738" data-end="745">להיות — נולדת האמנות.
- סטטוס תעסוקתי:
חברה תורמת
סליחה! התגובה השתבשה!
לדעתי…
שחקן טוב הוא לא זה שמציג דמות, אלא זה שנעלם לתוכה. הוא לא מספר סיפור – הוא חי אותו, רגע אחר רגע, כאילו כל דבר קורה באמת עכשיו. סטניסלבסקי קרא לזה “האם הקסם” – אותה שאלה שמסירה את המחיצה בין המציאות לבדיה:
מה הייתי עושה אני אילו הייתי במצב הזה? וזה לא רק תרגיל דמיון — זו מפת דרכים אל האמת.
שחקן טוב לא משתמש בסצנה כדי “להרשים”, אלא כדי לגלות משהו אמיתי בתוכו. הוא לא מצטט רגש, אלא נושם אותו; הוא לא משחק “כאילו”, אלא “כאילו באמת”. וכשהוא שם, ברגע האמיתי ההוא, הקהל כבר לא רואה שחקן — הוא רואה אדם.
ההבדל בין משחק טוב למשחק אמיתי הוא דק כמו נשימה: שחקן טוב יודע שכל מילה בתסריט היא לא יעד, אלא שער — שער לעולם שלם שבו הוא קיים, מרגיש, נלחם, אוהב, פוחד. וברגע שהוא מפסיק לנסות “לשחק” ומתחיל פשוט להיות — נולדת האמנות!
- סטטוס תעסוקתי:
מנהלת קהילה
שיינדי, אין לי מה להוסיף! כל מה שכתבת נכון ומדויק מאד!
- סטטוס תעסוקתי:
ותיקה
טוב,
אז זה בדיוק בשבילי,
ככה שרה נתת לי לשת פה ולחשוב על השחקניות שלי
מי אני מגדירה טובה
ושרה את הולכת להגיד לי אונק:)
טוב…
אז שחקנית טובה היא:
1.מי שבאמת הדמות!! לא נראית לא נכנסת ולא שום דבר
הדמות והיא כאחד הן!
2. זאת שחקנית ממושמעת!!!!!!! זה קריטי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3. שחקנית שזוכרת טקסטים
4. עמידה במצבי לחץ, ולא אומרת כל רגע בזמן של לחץ תנו לי רגע אני בלחץ אתן סתם מלחיצות וכו'
5. שחקנית שמביאה את עצמה למפיקה כמו שהיא!! אם המפיקה אמרה בלי איפור אז בלי! אם אני טובלת אותה בבוץ אז הכל טוב לא אחת שבלחץ כל רגע על הנראות ברור שהמפיקה רוצה שהיא תראה טוב!!
6. עומדת בזמנים! וזמינה בטלפון!!!! אני כמעט העפתי מישהי על חוסר זמינות סיוט לעבוד ככה
7. מישהי עם ביטחון עצמי אמיתי!!!
לא משהו מזויף!!
צריכה אחת עם כמויות ביטחון! שלא יפחדו להעיר לה כי אם מעירים לה אז המשחק לא יוצא אוטנטי וכו'
8. לא חייבת דוגמנית!! שונאת אבל שונאת הפקות בלונדיניות!!
שונאת!!
שתדעו:)
עד כאן נאומי לאומה!!
ןשרה כיף להיות שותפות כאן מאז שנכנסת לעסק!!
תודה!
פעילה בקהילה
יעל, כל מה שאמרת (או יותר נכון חלק) זה שחקנית שנח ואפשרי להתנהל איתה,
אבל זה לא מה שמגדיר שחקנית טובה,
יכולה להיות שחקנית מעולההה רחפנית, לא זמינה וכו וכו…
- סטטוס תעסוקתי:
ותיקה
אבל נורא נורא נורא קשה לעבוד איתן!!
אז לדעתי היא לא טובה…
- סטטוס תעסוקתי:
מנהלת קהילה
אני דווקא חושבת שההגדרות שיעל כתבה מאד צודקות ונכונות, אבל- מזווית של מפיקה.
וברור שאולי ישנם שחקניות מוכשרות, יפות ושחקניות על. אבל כל עוד הן רחפניות/לא אחראיות/ מתלוננות המון וכו וכו, בלתי אפשרי לעבוד איתן, ומתוך זה גם הן לא תגיע למימוש הפוטנציאל שלהן כשחקניות טובות. ולמה? כי מפיקות לא אוהבות שחקניות כאלה, ומאד קשה עד בלתי אפשרי לעבוד איתן.
- סטטוס תעסוקתי:
ותיקה
תודה שרה על ההסכמה:)
אך אני לא אומרת
חייבת את המיקצועיות
וכן הביטחון הידע של ההתנהלות של שחקנית כשחקנית בימי צילום נלמדים במקומות הגדולים והטובים!!
חייב לימוד!
לא סותר את שאר הגיגי:)
- סטטוס תעסוקתי:
מנהלת קהילה
מסכימה איתך, חייב את המקצועיות. מנסיון- המקצועיות תמיד יותר מודעות לצורך הבימאית/מפיקה, וכתוצאה מכך יותר קשובות ומבינות.(מה גם שזה משתנה על פי אופי)
- סטטוס תעסוקתי:
פעילה בקהילה
שחקנית טובה זה משהי שנכנסת לדמות ומשחקת כאילו זה החיים שלה עכשיו ואין מה שיכול לגרום לה לצאת מזה בקלות
- סטטוס תעסוקתי:
מנהלת קהילה
כלך נכון!
רק חשוב לשים לב, כל הזמן לשמור על איזון בין ה'אני' לבין הדמות שמגלמים ולא להחליף בינהם.
חברה רשומה
אז יעלה תנו המלצות על שחקניות ממש אלופות שעבדתן איתן
- סטטוס תעסוקתי:
מנהלת קהילה
לזה אולי ניתן במה אחרת, נפרדת:)
כרגע, מעניין אותי לשמוע עוד זוויות מבט.
@sariashkenazi רוצה לתת לנו את ההגדרה שלך לשחקנית טובה ומשחק טוב?
פעילה בקהילה
שאלה מיוחדת ואוגדת את כל עולם המשחק יחד.
לדעתי -משחק טוב ,שאת מביאה את כל עולם הרגש ,טכניקות וכו' בצורה הכי אותנטית אמינה וזורמת .
ושחקנית טובה זה כל מה שקשור לאחריות אישית בסצינה,לעמידה בזמנים ,לבוא מוכנה וכו'.
את שניהם צריך… כי שחקן טוב זה להביא את החיים לבמה ,ומצד שני לא לשכוח שזה הבמה ולא החיים .
אז כמו שאמרו כמה טובות לפני כן—
יש את מה שהשחקן מביא ויש את מה שנדרש ממנו -והוא נצרך לעשות זאת בצורה הטובה ביותר.
Log in to reply.