לא כל חיסכון חייבים למשוך ברגע שהוא נפתח

קדם Forums כלכלת המשפחה נדלן והשקעות לא כל חיסכון חייבים למשוך ברגע שהוא נפתח

• לא כל חיסכון חייבים למשוך ברגע שהוא נפתח

פורסם ע"י רחל עומסי  חשבונאות ויעוץ מס on 25/12/2025 ב1:08 pm

רבים חושבים שכאשר קרן ההשתלמות מגיעה לשש שנים או כשהילד מגיע לגיל 21 בחיסכון לכל ילד- חייבים למשוך את הכסף.

אני יכולה לספר שזו אחת השאלות שאני מקבלת בלי סוף – והתשובה היא: ממש לא!

מה חשוב לדעת?

<ul data-start="429" data-end="730">

• קרן השתלמות – אחרי 6 שנים הסכום נזיל, אבל הוא יכול להמשיך לצבור תשואה פטורה ממס. משיכה מיידית עלולה לעצור תהליך השקעה מצוין.

• חיסכון לכל ילד – עד גיל 21 אין בכלל דמי ניהול. ומגיל זה אמנם מתחילים לשלם דמי ניהול (מוזלים במיוחד), אבל עדיף להמשיך ולהשאיר את הכסף בחיסכון. למה? כי כך לא מבזבזים אותו סתם ומרוויחים תשואה שתגדיל משמעותית את הסכום בעתיד.

• התאמה לצרכים עתידיים – תמיד עדיף לתכנן את המשיכה בהתאם לצורך אמיתי (כמו לימודים, דירה, חתונת ילד או פרישה) ולא "כי הכסף נזיל".

• היתרון הגדול:

1. דחיית משיכה מאפשרת לצבור הרב יותר כסף לטווח ארוך בזכות ריבית דריבית והמשך ההשקעה.
    2. השארת הכסף בחיסכון מגינה עליו מבזבוז מיותר כך שבבוא הזמן תוכלו להשתמש בו למטרה אמיתית ומשמעותית.

הטיפ שלי:

תמיד תשאלו את עצמכם – "האם אני באמת צריך את הכסף עכשיו?"
    אם התשובה היא לא – שווה לתת לו להמשיך לצמוח.
    גם אם משלמים דמי ניהול (מוזלים) מגיל 21 זה משתלם הרבה יותר מהאפשרות לבזבז את החיסכון ולוותר על תשואה עתידית.
    וכדאי לזכור: אם ההורים מתכננים שהכסף מחיסכון לכל ילד ישמש בעתיד את הילד – למשל לנישואין, לימודים או רכישת דירה- חשוב לתזמן את המשיכה בהתאם למצב האישי של הילד.

הכותבת הינה יועצת פנסיונית מורשית ומתכננת פרישה

רחל עומסי  הגיבה לפני 3 ימים, 19 שעות 1 חברה · 0 תגובות
  • 0 תגובות
    • עוד לא נכתבו תגובות לדיון זה.

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן