תמחור זה אחד הדברים המעצבנים.
בעוד בעיתון יש דרישות ומחיר קבוע, ולא מעניין אותם כמה תעבדי על זה, בעבודה פרטית זה ממש לא כך. בנוסף, הרבה פעמים קשה לדעת מראש כמה זמן יקח לך לעבוד על החומר.
כמו שכתבו מעלי, לא שווה לקחת לפי שעה. אבל את ישערך כמה שעות עבודה תיקח לך, לחשוב כמה את רוצה לשעה, ולתת להם את המחיר הזה (בלי להסביר את החישוב שלך).
בד”כ אני אוהבת לתת טווח של מחיר (העבודה תעלה בין א’ ל-ב’ ש”ח) את מרוויחה 2 דברים: אם העבודה יותר קשה מששיערת – לא יצאת פראיירית. אם את מוזילה מהמחיר הסופי – יצאת יפה ומתחשבת.
היה לי מקרה שמישהי ביקשה ממני דחוף דחוף סקטשים לתוכנית, אחרי שהכותבת הקודמת אכזבה אותה מאד והיא ברגע שאחרי אחרון. כלשונה: אשלם לך כמה שתרצי, אבל נדבר על זה אחר כך.
זרקתי כיוון של מחיר. אבל היו לה תיקונים נוספים ועבודה נוספת. כשהסתיימה העבודה, התחלתי לברר על מחיר של כזה דבר (כאמור, לא היה לי מושג בתחום הספציפי שביקשה, וזה היה דחוף נורא). מתברר שנקבתי בסכום שהוא פחות מחצי ממחיר השוק.
הבאתי לה את הנתונים, ואמרתי לה שמאחר ועבדתי זמן כפול על החומר, אני חושבת שמן הראוי להכפיל את המחיר הראשוני (הרי גם עבדתי כפול, לא?) וזה עדיין יהיה זול ממחיר השוק.
היא לא התמקחה, ואמרה שתשלם כמה שאבקש, אבל הוסיפה עוד משפט שהותיר אותי בטעם לא נחמד מדי…
ועוד נקודה חשובה: תיאומי ציפיות.
פשוט להחזיר להם את הכדור ולשאול אותם כמה הם מעוניינים לשלם על העבודה. לפעמים תופתעי דרסטית. לחיוב או לשלילה..
הצלחות