כל עמוד שני כמעט כתוב עם שגיאה תחבירית או לשונית – כאילו הוקלד בAI
קדם ‹ Forums ‹ כתיבה ספרותית ‹ כל עמוד שני כמעט כתוב עם שגיאה תחבירית או לשונית – כאילו הוקלד בAI
כל עמוד שני כמעט כתוב עם שגיאה תחבירית או לשונית – כאילו הוקלד בAI
פורסם ע"י רחל אמסלם אומנות הבמה והפקות תוכן on 07/07/2026 ב9:29 amמישהי פעם נתקלה בספר כזה?
והאם ייתכן שסופר\ת מכובדים ישתמשו בהגהה של AI ? לפי דעתי זה מוריד את ערכו של הספר וע”י כך גם ערכו של הסופר עלול לרדת.
רחל אמסלם הגיבה לפני 28 דקות 6 חברות · 7 תגובות- 7 תגובות
- סטטוס תעסוקתי:
ותיקה
אולי כתבו את הספר בAI….
להתרשמות, לחצו כאן!
<https://drive.google.com/file/d/14tyXIp6DPI0ChswgHAgrt4rhcQSuzous/view?usp=sharing>בתאריך יום ג׳, 7 ביולי 2026 ב-10:30 מאת קדם
מנהלת קהילה
פעילה בקהילה
העניין הוא, שאני קראתי ספר שנכתב בשנת תשפ”א והמהדורה השניה שלו תשפ”ב. לא נראה לי שה-AI היה כ”כ שימושי באותו זמן…
ומדובר על סופר כ”כ מוערך שהוציא המממון רבי מכר!
איך אפשר להסביר את זה?
ותיקה
ענית בגוף השאלה…
הוציא המון רבי מכר, על חשבון האיכות וההגהה המינימלית.
פעילה בקהילה
אני נתקלת בזה הרבה בניקוד
אנשים לדעתי חושבים שזה סתם בזבוז כסף לשלם למנקדת מקצועית
וממילא ילדות בכיתה ב’ לא יודעות איך לנקד נכון
וזה כ”כ מציק לי בעין
לא מסוגלת לקרוא ספר שבכל מילה שניה יש ניקוד שגוי לגמרי (לא מדברת על טעויות פה ושם…)
וזה לגמרי מוריד את רמת הספר והסופרת בעיני (ואני ג”כ מדברת על סופרת מוכרת ולא מתחילה, שהספרים הראשונים שלה היו מעולים, וככל שהזמן עובר הרמה שלה יורדת…)
ותיקה
גם לי יצא לקרוא ספר כזה לאחרונה, והאמת – נחרדתי. המון שיבושי לשון, משפטים לא תקינים, וזה בלי לדבר על העלילה שהיתה לא הגיונית ולא מתוחקרת בעליל.
מילא הסופרת, אחת חדשה ולא ידועה, הרשתה לעצמה את הזלזול המחפיר הזה, אבל איפה ההוצאה לאור??? איפה ביקורת מינימלית? את הסופרת אני ודאי לא אקרא שוב, אבל גם ערכה של ההו”ל ירד בעיני משמעותית.
פעילה בקהילה
אבל אני קראתי ספר של סופר מאוד מוערך ומוכר, וככל שהתקדמתי עם הקריאה היה נראה לי שזה חיקוי עלוב של הכתיבה שלו. חוץ מהרעיון הכללי של העלילה שנראה כמו העתק מסיפורים קודמים שלו – בשינוי האדרת – אותה הגברת – אבל צורת הכתיבה היתה לקויה בחסר עצום!! ממש לא להאמין שזהו אותו המחבר!!
Log in to reply.