סיפור בהמשכים או: מחכה לביקורת שלכן
-
סיפור בהמשכים או: מחכה לביקורת שלכן
את הסיפור הזה פרסמתי בעבר במקום אחר, ומאז הוא עבר שכתובים רציניים.
אשמח לביקורת כנה ותורמת.
פרק א’
שנה קודם:
משקפי הקריאה המוזהבות נשלפו בזהירות מהקופסה. ג’ון היטב אותן על גשר אפו, מצמץ פעם ופעמיים מול המסך, בעוד אלברט מקליק על המסך המצורף.
שורות נפרשו מול עיניו, והוא החל לגלול מטה, בקריאה שקטה.
“שלושת האנשים נכנסו למערה בחשש. ידו של סטיב כבר הייתה על ההדק. לא היה לו שום רצון להיכנס בעיניים פקוחות ללוע הארי.
הסוכן חתום הפנים הניד בראשו בדומיה. סטיב נשם נשימה עמוקה והוציא שריקה מפיו. נביחות כלבים עזות ענו לו, וכולם נשמו לרווחה. זה היה מוקדם מדי”.
אלברט עקב במתח אחר הבעות פניו של ג’ון. לרגע היה נראה שהוא מרוצה, אך במשנהו סמן העכבר נדד במהירות לאיקס במעלה העמוד.
“טוב מאוד, אלברט.” הוא החמיא. אלברט לא הרשה לעצמו להרפות. הוא הכיר את הבוס שלו יותר טוב משהכיר את עצמו, ואכן, זה לא איחר להגיע…
“אבל… ל”ניו יורק פוסט”, אני צריך משהו אחר לגמרי. כמה רמות מעל.”
“לא אתה הוא שכותב את הסיפור. מה אכפת לך מהרמה הספרותית, או משערותיהם של הקוראים שיסמרו פחות? לא משנה מה תכתוב, גםpure garbage יקבלו ממך. כל עוד השם שלך חתום עליו”.
“נכון”, הודה ג’ון, ורק טיק עצבני מעל עינו גילה שהוא התעצבן, “אני רוצה להצדיק את עצם ההעזה שלי, לפרסם סיפור ב”ניו יורק פוסט”. ברגע שאופיע עם מותחן זול, סטייל אל- קעידה וטליבאן, כולם מיד יבינו, שבעצם, העיתון מרוויח מספיק כדי לשתוק על פרסום בינוני ומטה. אני לא מעוניין להכתים את שמי ככה”.
אלברט שיכל את רגליו מתחת לכיסא עובר לעמדת הקשבה מלאה.
“אתה מכיר, יתכן שטוב ממני, את השמועות שמתרוצצות אודותיי בעולם שבחוץ. אנשים בטוחים שאני מגלומן, רודף כבוד ושררה. אדם מתנשא שאין לו בעולמו דבר זולת המשבצת שלו.” הוא נרכן קדימה, חיוך זעיר עלה על פניו. “אינני בא לערער על דברים אלו, לא כאן המקום. את זה אני עושה עם הפסיכולוג שלי… דבר אחד איש אינו מתיימר לייחס לי. אינני טיפש, ומעולם לא הייתי.
החלטתי על מהלך מסוים, שלא הולך למצוא חן בעינייך ממבט ראשון, אולי אף בשני”. הוא לחץ על כפתור בקצה שולחנו, החליק על חליפתו ויצא בחפזה מהחדר.
דמות כחושה וגבוהה נכנסה לחדר. אלברט אמץ את עיניו, וקבע בינו לבין עצמו שהאדם הזה נראה בעל עוצמה וביטחון עצמי רב.
הברנש לחץ את ידו בידידותיות מופגנת, מבטו בהיר וישר. ‘אין לו מה להסתיר’, חלפה המחשבה באלברט. לא רבות פגש אנשים כאלו, בוודאי שלא באחוזתו של ג’ון אדמס, מעסיקו הישיר.
“אדי גרימבלד”.
השם קפץ מיד למוחו של אלברט, מעיר תא אהוב במוחו.
אם ידחק לרגע את האגו המבויש למגירה צדדית, נראה לו שיהיה משתלם להשאיר את העלבונות בחוץ. יהיה אינטלקטואלי, ולא פחות מכך מסקרן, להכיר את הסופר המוערך ביותר באירופה למרות, ואולי בגלל גילו הצעיר.
אדי התיישב באדנות מולו, השטיח הרך הבליע את פסיעותיו. “תמיד נחמד לפגוש עמיתים למקצוע. הביוגרף האישי של ידידי הטוב ג’ון. ג’וב לא רע תפסת לעצמך”. הוא אמר לאלברט בנינוחות, ופשט את רגליו.
עמיתו זע במקומו באי נוחות. נראה היה לו, שהמשפט האחרון לא זרם לאדי בקלות.
‘האמת, אי אפשר להתפלא. איש לא יוכל להבטיח לי, שאף אני, עם כמות הערצה וכסף כמו שהאיש הזה מקבל, לא הייתי מתעוור לגמרי.’
“הבנתי מהבוס שלך, שדרוש לו סיפור בהמשכים, משהו יוצא מן הכלל. אתה יודע…” הוא קרץ לו. “הרמה של ה”ניו יורק פוסט”. זה לא הולך להיות קל.”
“נפלא ונהדר. שיהיה לך בהצלחה. אני רק לא מבין דבר אחד.”
“אשמח להסביר לך כל דבר שאינו מובהר כל צרכו.” הגיב אדי בכנות.
“למה ג’ון צריך אותי כאן?! אשתי תשמח אם אספיק להגיע היום לפני ההשכבה של הילדה.”
“אינני נתון להשכרה כרגע.” הגיב אדי בקול משועשע והחלטי בו זמנית.
“אתה עדיין כאן, אם עיניי אינן מטעות אותי.” ענה אלברט בעזות, מישיר מבטו לאדי. הוא בתגובה מתח שוב את זוויות פיו. חיוכו כבר התחיל להרגיז את אלברט. “שתי סיבות לדבר: אחת, המחיר שאני לוקח לשעה הוא גבוה מאוד, והזמן הדרוש לכתיבת ספר הוא רב, כפי שאתה בוודאי יודע. שתיים”, הוא מנה באצבעו, “וזו הסיבה המשמעותית ביותר. לא הסכמתי בשום פנים ואופן להצעה, גם תמורת סכום גבוה.
האג’נדה המקצועית, זו שרכשתיה בעמל, ועט הסופרים שלי אינם מיועדים למכירה. לא הייתי רוצה שמישהו יגלה את הסגנון שלי תחת שמו של הבוס שלך, ויהיה עשיר ככל שיהיה. לכן הוא נאלץ להתפשר, ונאות לשכור אותי למספר שעות יעוץ בשבילך.”
אלברט, נעלב למחצה, יישר את ידיו על השולחן. אחרי הכול, הוא בעל הבית כאן, ולא אדי!
“אני בהחלט מבין את תחושותייך. גם אני הייתי נפגע למראה חתירה כזאת תחת כיסאי”. אלברט נרכן קדימה, זיק נדלק בעיניו. לפחות האנושיות של אדי אינה עומדת בספק.
מבטו סקר ברפרוף שמתוך הרגל את כורסאות הקטיפה היקרות, את רהיטי העץ הכבדים, והטפט שתלה על הקירות במלאכת מחשבת.
“סגנון העלילה שלי ייחודי מאוד וקל לזיהוי.” הסביר אדי. “וכדי שאיש לא יחלום שתחת השם ג’ון אדמס מסתתר לו אדי גרימבלד, הסופר המפורסם, החלטתי על מהלך שונה לחלוטין בסיפור, כדי לפתור דילמה זו”.
אדי התחיל להרצות בשטף, ואלברט האזין לו בריכוז מוחלט, דוחה את כל מחשבותיו לזמן מאוחר יותר.
Log in to reply.