סיפור/ מ. וינברג
-
סיפור/ מ. וינברג
סיפור הבכורה שלי- אשמח לתגובות.🙂
פרק א’
אנשים חושבים- שאם אתה ישן ברחובות כל לילה, על מזרון דק עשוי סמרטוטים מגובבים, אז אתה לא בנ”א מרגיש.
אם זה נכון? מצד אחד הוא לא יודע אם נשאר לו בכלל מהמוצר הנקרא ‘רגש’, מצד שני- הוא כן מרגיש דכאון עמוק. אבל אולי דכאון זה לא רגש? צריך לשאול את ישכר- כשיגיע.
“הלו, אתה מפריע פה למעבר עם כל המזרון המצחין שך, אתה לא שם לב?”
בחורצ’יק עם חולצה אדומה ועגילים בכל מקום- חוץ מהאוזניים, מסתכל עליו במבט שאנשים מסתכלים כשהם נתקלים בחתול חוצות באמצע הלילה.
“אני מציע לך בפעם הבאה למקם ת’צמך ות’מיטה שך- יותר בצד, למה זה מפריע לעוברי דרך תמימים שלא חטאו מעולם”.
“שלא חטאו- אתה אומר”. הוא מנסה לגרש זבוב שחג סביבו במעגלים בלתי פוסקים. “כי דוקא ברגע זה- עברת על איזשהוא חטא”.
“איזה חטא?” ספק מתענין הבחור ספק מתריס.
“דבר ראשון- לידיעתך הנכבדת- הערת אותי מהשינה, אחרי שעתיים שניסיתי להרדם…”
“אוי, אני כ”כ מצטער”. מניח הבחור יד על חזהו.
“אני שמח שאתה מצטער”. הוא מצין, למרות שברור לו שהמרחק שבין צער- לבחור, גדול מהמרחק בין מזרח- למערב.
“חוץ מזה”, הוא ממשיך, שוכח למנות את חטאיו הנוספים, “אני מבין שאתה לחוץ מאד בזמן… אבל הנה, אני אתן לך עצה פרקטית- אתה פשוט מבצע פה עיקופון של 2 שניות”.
“הנה”, הוא מתרומם מעט, מראה בכף ידו, “אתה הולך ככה- ישר ואז שמאלה והופ- הצלחת לעבור את המכשול הנורא. מה אומר? נכון פטנט גאוני?”
“תשמע” מעביר הבחור יד על מצחו, חושב באיזה משפט מוצלח להגיב.
“אתה באמת גאון עולמי. האמת? חבל לי עליך שאתה ככה מתבזבז כאן- ברחוב…”
“למה מתבזבז”? הוא עושה את עצמו תמה, מעיף את הזבוב שחזר שוב. “הנה השתמשתי בגאונות שלי- איתך. לא?”
“כן, בטח”. עונה הבחור, מתלבט האם כבר לעשות את הסיבוב המומלץ וללכת.
“אגב, תגיד- לפני שאני הולך, לא חם לך פה”?
“ואם כן? תתקין לי פה מזגן”?
“אממ”… מתבלבל הבחור לרגע, “אולי אני אעמוד פה עם מניפה”. הוא אומר, ספק בציניות ספק בקצת רחמים שמתחילים להזדחל לליבו.
“אבל אז יהיו פה שני אנשים שמפריעים למעבר לאנשים שלא טעמו טעם חטא!” הוא נשכב בחזרה על המזרון, מותח את רגליו.
“לא נורא!” ידידות קלה מתחילה לנשוב בין השניים, “הם יעשו עיקוף- שתי שניות בסך הכל…”
וכבר סובב הבחור את מזרון הסמרטוטים והולך לו.
Log in to reply.