אולפן סאונד ונגינה
ציבורי קהילה
ציבורי קהילה
פעילות אחרונה: לפני שעה אחת
אולפן מקצועי וביתי, ציוד הקלטה, תוכנה ופלאגינים, פלייבקים, הפקות אלקטרוניות, עיצוב פסקול, מיקס... פירוט נוסף
ציבורי קהילה
הפסיכולוגיה שמאחורי ההרמוניה והעיבוד
קדם ‹ Forums ‹ אולפן וסאונד ‹ הפסיכולוגיה שמאחורי ההרמוניה והעיבוד
הפסיכולוגיה שמאחורי ההרמוניה והעיבוד
בטי זיאת מנהלת קהילת סאונד ונגינה בקדם הגיבה לפני 1 שעה, 12 דקות 11 חברות · 29 תגובות
חברה תורמת
הקשבתי לרצועות ששלחת וגם קראתי את מה שכתבת
קודם כל- אני מאד מזדהה, יש כאן הרבה מאד עומק ומקצועיות. זה מזכיר את החשיבה של המוזיקה התוכניתית שהייתה בתקופה הרומנטית בתולדות המוזיקה… וגם אני מצטרפת לשאלה של בת שבע- האם החשיבה הזו צריכה להיות בכל פעם כשאני מנגנת שיר? או שזו חשיבה המותאמת רק לסגנון מאד מסוים
ושאלה נוספת-בשיר הזה למשל, הבאת את הפסנתר ככלי ראשון בו את מראה את מרכיבי העיבוד, האם זה בגלל שהפסנתר הוא הכלי הראשי עליו מתבסס העיבוד, או שאין קשר?
ו… תודה על כל הידע המטורף והכל כך מקורי ומעניין שאת נותנת
חוץ מאשר ידע מוזיקלי לא רגיל יש כאן גם חשיבה כל כך לא שגרתית!!
מנהלת קהילה
אסתי ובת שבע- השאלה ממש במקום!!!
ובכן- לגבי הירמון- יש מקום לתת אווירתיות נכונה לשיר גם אם הוא לא "תוכניתי" כפי שהגדרת את זה בתבונה..
לגבי עיבוד- כשנכנסים לרמת עיבוד תוכניתית שממש מיצרת אווירה, כמעט כמו בסרט- פה כמובן זה רק בתנאי שהשיר דורש את זה.
כשמדובר בשיר קלאסי המושמע בכ מיני פלטפורמות, סוג של סיגנל של זמר או זמרת – ודאי שהעיבוד אמור להיות הרבה פחות מורכב, גם הרבה פחות "מדבר" כי מי שמדבר זה בעצם הזמר/ת. המוזיקה אמורה אך ורק לשרת ולתת מעטפת נעימה, בשום פנים ואופן לא לקחת את הבמה.
לכן אפשר פה ושם לתת "נגיעות אווירתיות" גם בשיר קלאסי, אבל לא ברמה כל כך גבוהה כמו פה.
המטרה במאמרים הללו היא לתת הבנה עד כמה הרמוניה ועיבוד משפיעות על אווירת השיר, ולכן הלכתי על הכיוון הקיצוני ביותר!
אשמח לשמוע מעוד בנות מה דעתן:)
שלכן
בטי זיאת

חברה תורמת
שלום, אני לומדת כבר שלוש שנים הרמוניה,
והחלום שלי זה קבוצה של מבינות להתדיין בנושא המרתק והמדהים הזה
החומרים שלך ממש יפים וחשובים, אבל הייתי מציעה שתעבדי על הרמוניות של שירים מוכרים
אני חושבת שככה מבינים טוב יותר ומרגישים יותר טוב את ההרמוניה והעיבוד של השיר
מאשר בשיר שאני שומעת פעם ראשונה…
מסכימות איתי?
ואשמח בהחלט לקרוא חומרים נוספים בנושא, אולי אפילו תאתגרי אותנו בכתיבת הרמוניה לשיר כלשהוא???
זה יהיה מרתק!מנהלת קהילה
תודה יקרה
כן את צודקת… עדיף משהו מוכר
אלא שכאן היה עיבוד שעשה את העבודה כמו שצריך ולא רציתי לוותר עליו
זה לא אפשרי בכל שיר באופן כל כך בולט,
כאן השיר סחף למקום מאד מטלטל, היתה הרבה דרמה בכתיבה- בטקסט, וממילא זה הוביל לשם
ולכן רציתי להביא דוקא את השיר הזה
לגבי האתגר- בהחלט אחשוב על כך
תודה!

Log in to reply.