סקירה לספר קיר טיפוס/ אסתי אייכלר

קדם Forums כתיבה ספרותית סקירה לספר קיר טיפוס/ אסתי אייכלר

• סקירה לספר קיר טיפוס/ אסתי אייכלר

פורסם ע"י חוי שטיגל  מיתוג שיווק ופרסום on 29/07/2026 ב11:24 am

כמה מילים על הספר המרתק הזה:

מנחם נכנס לי ישר לתוך הלב. הילדות הבוגרת שלו שקורית לילדים נדירים שחיים בסביבה שונה.

היציבות של מנחם הייתה רק בכך שהוא תמיד ידע שאמא שלו אוהבת אותו.

בדרכה שלה.

כשהיא נותנת לו לגדול בין בתים וחברה מגוונת כשהדרכון שלו כמעט תמיד בתוקף, כי אולי הם יבקרו מחר בכל יעד שהגלובוס יאפשר.

הוא לא יכול לשאול שאלות על אבא שלו.

כי זה מלחיץ אותה.

הוא גם לא מפסיק לחפש אותו. עד שהוא כן מפסיק.

גם כשהוא כמעט מצא.

הוא לא מתייאש גם כשמבטיחים לו שהוא סוג ב' והוא אף פעם לא יצליח באמת.

גם כשמסלקים אותו מהישיבה. כי הוא בן של אמא שלא מרשה לו להיצמד לכללים בכלל.

פה אני נשברתי.

הפסקתי לרגע לקרוא.

וחשבתי לעצמי- יש ילד כזה. (הסיפור אמיתי!!!)

שעבר כל מה שהוא עבר. ונלחם בציפורניו להיות חלק, להיות קרוב, ללמוד בלי להפסיק.

והתשובה הטבעית לכל המאמץ שלו הייתה לכאורה ללכת לרחוב.

אבל נס שאני לא מנחם, כי הוא לא נשבר.

הוא רק המשיך בכל הכח

חרף הניסיונות.

טוב, אני לא רוצה לגלות.

מה שמנחם גילה לי- שגם בקיר טיפוס חלקלק, אפשר לצמוח לאדם גדול.

והכתיבה של אסתי, איכותית. לפעמים קראתי פעמיים מרוב שהתפעלתי כמה המילים נקיות, והכתיבה כאילו פשוטה כזו ובגובה העיניים,

אבל כמה היא מעבירה בין השורות

למי שיודע להקשיב לשתיקות שבין התווים. כי זו המוזיקה האמיתית.

חוי שטיגל הגיבה לפני 3 שעות, 41 דקות 2 חברות · 4 תגובות
  • 4 תגובות
  • תמי אפשטיין

כותבת
    מובילה
    29/07/2026 ב11:28 am
    מנהלת קהילה

זו המלצה. פחות סקירה.

לתשומת לב…

לכתיבה שנוגעת בנקודה: [email protected]

לספרים שלי

• חוי שטיגל

מיתוג שיווק ופרסום
    חברה
    29/07/2026 ב11:41 am
    פעילה בקהילה

צודקת זו הגירסה המתומצתת שנכתבה ישר מהלב

תכף אעלה את הסקירה המורחבתת

• חוי שטיגל

מיתוג שיווק ופרסום
    חברה
    29/07/2026 ב12:35 pm
    פעילה בקהילה

הסקירה המורחבת:

ישנם ספרים שנכנסים מיד אל הלב ו"קיר טיפוס" מאת אסתי אייכלר הוא ללא ספק אחד מהם.הניגוד בין עולם הילדות התמים לבין ההתמודדות המוקדמת עם מורכבות החיים מעמיד במרכזו יצירה נוגעת ללב, המבוססת על סיפור חיים אמתי.

היצירה עוקבת אחר דמותו של מנחם, ילד הנדרש לגדול בסביבה דינמית משתנה ומטלטלת ומראה כיצד גם מתוך מציאות בלתי אפשרית כמעט, ניתן לצמוח ולהיבנות.

העלילה מגוללת את סיפור גדילתו של מנחם המיטלטל מילדותו בין בתים, סביבות מגורים מגוונות. היציבות היחידה בחייו נובעת מהידיעה הבסיסית כי אמו אוהבת אותו, בדרכה שלה, תוך שהיא מעניקה לו חינוך ללא קו אחיד.

מנחם נתקל ללא סוף באתגרים, ובאתגר הגדול בחייו, החיפוש אחרי אביו, שהוא אפילו לא יכול לשאול עליו, כי אמו מגיבה בהיסטריה.

לאורך הדרך, מנחם נתקל בקשיים חברתיים ומסגרתיים במסרים מחלישים ובניסיונות שונים, אך הוא בוחר שוב ושוב להוכיח לעצמו ולעולם שהוא לא נשבר.

דמותו של מנחם מעוצבת בצורה מעוררת השראה והזדהות עמוקה, מרגישים שמדובר בילד אמיתי שנלחם בציפורניו כדי להיות חלק, ולצמוח בכל הכח.

מנגד דמות האם מוצגת כדמות מורכבת מחד, מלאת אהבה ודאגה לבנה, ומאידך נושאת עמה קשיים וצללי עבר המשפיעים ישירות על מסלול חייו. ולמרות הכל הוא בוחר לכבד.

סגנון הכתיבה של אסתי אייכלר מתאפיין בפשטות כביכול, בגובה העיניים ובשפה נקייה ומזוקקת. היכולת של המחברת להעביר תהליכים נפשיים עמוקים דווקא מבעד למילים הפשוטות והמאופקות היא מסימני ההיכר של יצירה זו. זוהי כתיבה שמזמינה את הקורא להקשיב "לשתיקות שבין התווים" לשכבות הרגש והמשמעויות הנסתרות שבין השורות.

לסיכום, "קיר טיפוס" הוא ספר על חוסן נפשי, דבקות במטרה ותקווה. זהו ספר מעצים, מעורר מחשבה ומרגש באופן עמוק.

קהל היעד: מבוגרים אבל מתאים לגמרי לכל מי שיש לו לב רגיש.

עיצוב הכריכה לוכד בעין מיומנת את מהות הסיפור, כאשר שם הספר המעוצב כקיר טיפוס ממחיש בצורה ויזואלית מרהיבה את המאבק, התקווה והעליות שבדרך. פלטת הצבעים והקומפוזיציה המדויקת מייצרות מעבר מרשים מאפלה לאור, ומשלימות באופן מושלם את חוויית הקריאה המרגשת והמעצימה שמחכה בין דפי הספר.

• חוי שטיגל

מיתוג שיווק ופרסום
      חברה
      29/07/2026 ב2:03 pm
      פעילה בקהילה

גילוי נאות כשהעליתי את ההמלצה כלל לא ידעתי שיש כאן כללים לסקירות. (עוד לא ממש הספקתי לקרוא את הסקיה המאלפת של חוי בר)

הסקירה לא הגיעה כבקשה מהסופרת. אלא אך ורק כיון שבאמת ובכנות התפעלתי מהספר והרגשתי צורך לכתוב עליו. (ואל תבקשו ממני לכתוב סקירות, כי אני לא מבטיחה להמליץ על ספר שלא התלהבתי ממנו)

אך אני לא אוהבת כללים😉 ותמיד מחפשת איך לכתוב קצת אחרת 🙃 שיהיה קליל ולא כבד.

בגירסה השנייה שלי כן השתדלתי להיצמד לכללי הסקירה הספרותית. ראו את ההבדלים.

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן