עבודה מעניינת מוקדש לכל האמהות שהן גם וגם…
-
עבודה מעניינת מוקדש לכל האמהות שהן גם וגם…
שלום לכולם מתרגשת פעם ראשונה לשתף משהו
הייתי צריכה להגיש עבודה בנושא אמהות עם הוראה ביחד
ההוראה הייתה :צרי קטע ביצוע יצירתי קצר שבוחן את הרעיון של איזון בין עבודה לבית עבור אנשי מקצוע בהוראה שהם גם אמהות. זה יכול להיות בצורה של מונולוג, מערכון, שירה מדוברת, או כל אמנות אחרת לבחירתך. שלבי אלמנטים כמו חוויות אישיות, אתגרים שעומדים בפניך, אסטרטגיות להשגת איזון והשפעה על בריאות הנפש והרווחה.
והרי הוא לפניכם
רק בקשה קטנה, פחות אוהבת ביקורות על הכתיבה שלי, אני אוהבת לכתוב משוחרר
פחות בקטע אומנותי מידי
אז תשמרו את ההערות לעצמכם…בתור אמא שהיא גם מורה או מורה שהיא גם אמא-
אמא- ואוו יש לי כל כך הרבה מה להספיק, שמוליק שלי צריך עזרה בלימוד, חני מאחרת הרבה, לטובי צריך לקבוע תור לרופא שיניים, התינוק בוכה בלילה הרבה, ואוו אני לא אוחזת מה עוד צריך!
כל כך הרבה דברים, אני מתישבת לעשות משהו וקופצים לי עוד עשר.
מורה- יש לי להכין מבחן למחר, לבדוק את המבחנים מלפני שבועיים שהבטחתי להחזיר מהר, אמא של יעל התקשרה והבטחתי לה לטפל בנושא בדחיפות, המנהלת ביקשה ממני לארגן את הכנס החודשי לתלמידות.
ואוו איזה בלבול מה עושים קודם?אמא- כל יום אני מחליטה שהיום אני עושה סדר אבל מגיע היום, והוא כל כך עמוס, קמה מוקדם מארגנת את כולם סנדויצים, בגדים, הסעות, איחורים, פתקים, אישורים ו..
מורה- רצה לעבודה, מגיעה בשניה האחרונה, נוחתת לכיתה, מתחילים סדר יום, שיעורים, שיעור רודף שיעור, בהפסקה ניגשים לדבר איתי תלמידות\ מנהלת וכו’
אמא- חוזרת הביתה מארגנת מהר ארוחת צהריים, מקבלת את הילדים, שומעת חוויות, אוכלים, משחקים, נחה מעט, ארוחת ערב, השכבה, סיפור לפני השינה, הבעל חוזר ארוחת ערב ביחד, סידור הבית, כלים כביסות באלגן…
מורה- טלפונים מההורים, הכנת מערך שיעור , בדיקת מבחנים, מילוי טפסים, שיחה עם המנהלת, הכנת תוכנית ר”ח, חשיבה על הבוקר כיתה.
אמא- מעבירה כביסה למייבש, מסתכלת בשעון נחרדת שוב נגמר לו עוד יום ולא הגעתי לרוב המטלות… מרוב מטלות שוטפות, מה יהיה? מתי ישאר לי זמן גם לעצמי? חשבתי לצאת להליכה, אולי ללכת למכירה, לקנות בגד חדש לתינוק שכבר גדל…
ולא יזיקו נעליים חדשות לחני, ומכנסיים לחיים…
ובכלל מה עם לסדר את הבית קצת יותר יסודי ולא רק מלמעלה כל ערב?
אז זהו הגיע הזמן לעשות סדר!
ישבתי עם עצמי וחשבתי מה עושים?
חילקתי את הזמן לפלחים
עשיתי רשימות של מטלות
מטלות אמא
מטלות מורה
וגם דברים לעצמי
כל דבר נכנס למקום מסוים בטבלה
נוכחתי לראות כמה זמן יש לי ביממה
היה מדהים ומיוחד
מאז מקפידה ללכת לפי הטבלה
מספיקה הכל בניחותא