תגובות || סיפור בהמשכים – תהילה
קדם ‹ Forums ‹ כתיבה ספרותית ‹ תגובות || סיפור בהמשכים – תהילה
-
הסיפור יפההה, כיף לקרוא, וכיף שאת מעלה הרבה פרקים.
בגלל שהצגת את ידידיה בתור נער איכותי, בוגר וחושב, אולי כדאי להדגיש יותר את המאבקים הפנימיים שלו. לדוגמא כשהוא בוחר להסתכן כדי לנסות להציל את פנחס. נראה לי שזה יתן עוד עומק לסיפור. זו רק הצעה, מה שאת חושבת…
עוד משהו קטן: כתבת ” כלי נשק מוסלקים“, הביטוי הזה הגיע לשימוש בעברית בעקבות ה”סליקים” של המחתרות והיישובים בארץ בתקופת המנדט, שימי לב שידידיה לא יקדים את זמנו 😉
בהצלחה!
-
תודה רבה!
לגבי מאבקים פנימיים – מתואר בפרק 47, אולי בגלל ההמשכים לא כל כך שמים לב לזה. וכמובן שאין מטרה ללעוס שוב ושוב את אותו ענין. אם בכל זאת נראה לך מעומעם מדי אשמח שתצייני…
לגבי מוסלקים – צודקת, אבדוק אם יש צורך לתקן. כרגע נראה לי שלא מהסיבה היחידה שכל העברית היום כפי שאנו מכירים אותה שונה מאד מהעבר. אבל כמובן שאף אחד לא ירצה שנכתוב ספר בעברית תנ”כית, נכון?
-
-
ראיתי שאת רוצה לקרא לספר בשם של בן אדם כלשהו (תסלחי לי ששכחתי, אני פשוט לא קוראת את כל הסיפור כי התודעתי אליו רק בסוף אז רק מרפרפת ומתענגת!!!)
לדעתי זה קצת יראה חיקוי לממלכה במבחן ששמות הספרים הם כשמות הגיבורים.. ממליצה לך לחשוב על שם אחר- בעל יותר ממילה אחת… (כשספר נראה לי חיקוי לספר אחר אני מאד ביקרותית כלפיו…)
-
-
סליחה על הבורות.. באמת מתנצלת..
עדיין -זה מידי דומה לשם איסתרק- אותיות דומות ואנשים לא יודעים שזה שם הארץ.. נשמע שם אדם בדיוק כמו איסתרק…
לעניות דעתי לא מומלץ.
אבל אולי יהיו כאלו שיחשבו שאדרבא זה יסקרן אנשים שצמאים לעוד ספר מהסדרה הזו.
-
האמת שזה מעייף אותי לדון על ההשואה מול הספרים של מיה. כשיגיע הרגע אחליט. כרגע אין לזה משמעות. מה גם שאני חושבת שלמיה לא אמור להיות מונופול על שמות ספרים. בספרות החילונית לדוגמא הרבה מהספרים הם בשמות אנשים (הארי פוטר הכי מוכר, למרות שלא קראתי…)
-
צודקת לגמרי.
ובואו נזכור שגם הספרות החרדית אינה מתחילה ונגמרת ב”ממלכה במבחן”, ואפשר לבחון כל סיפור כסיפור בפני עצמו, בלי שאסתרק או חבריו יהיו המדד והפרמטר להשוואה.
ורק לשם הדוגמא, קפצו לי כמה שמות של ספרים בהם שם הגיבור הוא שם הספר או חלקו:
שימקה, לייבי, מנדי, סרינה, דינה די, ידידיה, דודי ואודי, שולינקה.
-
-
-
-
-
-
את משוגעת!!
מה זה הדבר הזה?
תענוג לקרוא!! בבקשה עוד פרק…
את כותבת פשוט מושלם! העלילה, התיאורים החיים שלך- הכל פשוט שואב אותך לתוך הסיפור!! -
“לא מפסיקים באמצע המתח! לא מפסיקים!”
(טוב, את יכולה לדמיין את זה בקולי קולות דקיקים וצרחניים?…)
לענייננו, פרק משובח ממש. ואני מחכה לפרק הבא ממש ממש, כדי להבין עוד יותר.
-
בעיה. הפרקים הבאים רצופים מתח. יותר מדי אפילו 🤔
מה שכן – פרק הבא מכיל פלאשבק, שלא יגלה יותר מדי מלבד זהותו של מי שפתח את התא. כך שתאלצנה לחכות…
-
-
-
-
נס…
נח הוא האחרון שהייתי רוצה…
עכשיו יש לי ממש עבודת המידות לא לפתוח את המחשב בערב אלא רק מחר…
מקווה בעז”ה שאצליח!!!
זה פיתוי די גדול…
-
-
-
בקיצור, להכיר דמות חדשה לגמרי.
הלנו אתה, אם לצרינו?
-
וואו איזה פרק נוגע את כותבת בצורה כ״כ עדינה שמכניסה את ידידיה אל תוך המקום הפגיע בלב של כל אחת
תמשיכי לכתוב, את מיוחדת!
-
איזה פרק טוב!
היטבת לתאר את הלילה ההוא בצורה אומנותית ממש ונוגעת ללב…
-
תודה לכולן על התגובות המחממות!
פרק 51 עלה – סיפור בהמשכים || תהילה
מפה מתחילים ההפתעות, הגילויים והמ-ת-ח.
מקווה שתעמדו איתי בו 🙂
-
אמאלה האמת נחמיה הזה לא בא לי בטוב מההתחלה😆
לא נראה לי שאני עומדת במתח😱
הסיפור כתוב מדהים!! את מצליחה לתאר את הרגשות שלהם מושלם ולהכניס לאוירה בצורה מושלמת
אני נכנסת כל יום פעמיים ביום לראות אם עלה פרק חדש…
מחכה לפרק הבא כבר
-
תודה!
האמת שבקושי התחלנו 🤭
פרק הבא בע”ה במוצ”ש או ראשון, כי הוא יכניס אותנו לסחרחרה מטורפת…
-
-
איזה כיף להבין שאת מתוכננת ויסודית. איזה כיף זה! הסיפור בנוי כמו שצריך, וכיף לקרוא אותו.
כואב לי הלב בשביל ידידיה, כמה הוא עובר.
וכמו שאמרה @tamarcd , נחמיה עורר בי אנטי.
-
תודה!
תכף יתחילו הקשיים המשמעותיים, אבל הסוף כל כך טוב ששווה! (כשאני כותבת אני מבינה כמה זה נמשל מצמרר….)
-
-
די
תהילה
הרבה זמן לא קרה לי שקראתי עם כאלו דפיקות לב תוך כדי הסיפור
הכנסת לרגשות כ”כ חזק
הלב שלי עדיין דופק ממתח
-
תנשמי עמוק, בע”ה אשתדל שבוע הבא לרכז את המתח (הוא על פני לפחות 6-7 פרקים נוספים, ככה שנראה איך נצליח)
-
-
נראה לי שאני אצתרך לעבוד על מידת הסבלנות
לחכות כמה פרקים
ולקרוא את כל המתח ביחד
כי אני ממש לא יעמוד במתח הזה
זה לא בריא!!!!!!!
-
כבחירתך, בע”ה שבוע הבא אפרסם אחד ליום.
כמובן שאם אתן רוצות להתחיל מהיום – רק תגידו (אני לא אחראית לתוצאות)
-
כתבתי שיסמנו למטה, ברגע שיהיה בחיסור של אלה שלא רוצות עשר שרוצות אעלה
-
-
-
-
רק את אומרת את זה… אלא אם כל הלייקים למעלה זה גם שרוצים, אבל את זה אני לא יכולה לנחש אם לא אומרים לי…
-
-
-
אל תזכירי לי את זה. אני צריכה להכין שבת בהפתעה. ביטלו לי שבת אירוח… 😱😭 אין דגים, בשר במקפיא, ירקות.
כבר הגעתי למצב שאני אדישה, רגילה להכין ה-כ-ל יום חמישי.
-
-
-
-
פרק 52 עלה
ניתן לקרוא כאן – סיפור בהמשכים || תהילה
תשתדלו לא לתת ספוילרים, יש כאלה שכנראה ירצו לקרוא יותר מאוחר…
-
בלי ספוילרים: מה עם הזירה של התחרות?
ידידיה כביכול הופרש באמצע התחרות, למרות שהוא מחוייב לה, מה קורה בזירה הזאת? איך חבריו מתייחסים להעדרו?
-
פרק 49 התייחס. בהמשך מוקדשים להם מספר קטעים, משמעותיים מאד…
פרק זה ספציפית מרוכז רק בידידיה
-
-
אני רוצה להתחיל לקרוא את הסיפור סוף סוף,
אחרי חודשים שאני צופה בו מהצד
ו—
אין!
הסיפור מתחיל בפרק 49
איפה כל הפרקים הראשונים?
-
מצטערת, נמחק כחלק משמירה על זכויות יוצרים.
העליתי עכשיו תקציר זריז של פרק 30-40.
השאר מופיע…
-
-
יו!!
מותח ברמות!!
אבל התחלתי לאבד את המעקב אחרי העלילה, הדמויות והמקומות… לא הבנתי:
1. לאיפה נלקח פנחס? כתבת משהו ופספסתי? ומה הסיפור עם הארמון הזה?
מתי תגלי לנו כבר?-
הלוחמים לקחו איתם את פנחס בכרכרה. ידידיה ועוזיה חמקו לתא ובעצם יצאו בשטח הארמון, לכן ידידיה מניח שפנחס נמצא שם…
-
לא הבנתי מה המטרה שלהם לקחת אותו, מה הם מרוויחים מזה.
הייתי אמורה להבין את זה מהעלילה או שיש עוד זמן עד שנבין?-
מטרת הלוחמים לצמצם את ניצחון הצוות של ידידיה. הם חיכו לידידיה ואליהו שיחזרו, כדי לקחת מהם את שני בני הערובה, אבל המידע על הדרטאנים + פנחס שהבחין בהם גרם להם לפעול מהר יותר.
מה הם יעשו בפנחס – יש אזכור פצפון לזה בפרק הבא…
-
בגדול הרקע למה לקחו את פנחס כתוב בעלילה, לא בפירוש כמו שכתבתי פה, אבל בין השורות…
-
-
-
-
-
מהמם!!
רק לא הבנתי למה כשידידיה מגלה שהוא בארמון הוא מיד מסיק שנחמיה הוא הבוגד
-
תודה.
פרק 51:
כשאני מסתכל גם בסביבתו אני מבין שאנו נמצאים בתוך אורווה, בחדר החיצוני, בחניית הכרכרות. מלבד הכרכרה בה הגענו הנה ישנה עוד כרכרה תואמת, חסרת סמלים. שלושה אחרות נוספות מצדיקות את חשדי עד כה, סמל משפחתו של נחמיה מתנוסס עליהן.
-
-
-
אמא’לה, תזכירי לי מי זה אפרים?
אני כבר מבולבלת קצת מריבוי הדמויות…
-
איזה מתח, את כותבת כל כך יפה ועשיר.
תודה על הפרק הארוך.
מתי את מעלה שוב?
-
תודה גם לך!
אם יהיו מספיק קריאות, אז בע”ה בערב.
אני רוצה שעד סוף שבוע נגיע לפרק 57 ואם אפשר גם 58. (אל תדאגו, לא הסוף, אבל בהחלט פריקת מתח, לדעתי לפחות)
אבל זה תלוי גם בכן (וודאי שזה נחמד שאתן צוברות מספר פרקים לקריאה, אבל אני מעוניינת כמובן בביקורת)
-
אולי תוסיפי בפרקים הבאים קצת התייחסות גם לאשתו של אפריים, ביתו של המלך.
היא נמצאת פה בקונפליקט לא פשוט.
-
יש כבר התייחסות בפרק 58.
אבל רק התייחסות, הארמון ריק, היא לא נוכחת בו…
קול דפיקות על הדלת מחזיר אותו אל ההווה, אל הכפתור האחרון הסוגר את צווארונו, העקשן מעט. הוא אינו רגיל בביצוע המטלה הזו, לו לא היה שולח את המשרתים כולם, יחד עם בני משפחתו ושאר עובדי הארמון הרחק, היה מוודא שהם מרחיבים את הלולאה בזה הרגע. כעת אין לו ברירה אלא להתעסק עם זה בעצמו, כמה זמן שייקח.
-
תודה שהעלית את הנושא של “אשתו של”.
הבוגד, מי שלא יהיה, נשוי לבתו של זה שהוא בוגד בו.
קונפליקט רציני מאד.
מה היא עושה? היא יודעת? איך היא מגיבה? אמא שלה עוד בחיים?
-
ספוילר: היא לא יודעת, ויהיה לזה התייחסות בהמשך, לא ממש מצידה, כי היא לא נוכחת באירועים עצמם.
-
-
-
-
Log in to reply.