צילום מקצועי
ציבורי קהילה
ציבורי קהילה
פעילות אחרונה: לפני יום אחד
מחפשת צלמת? הרחיבי את הפירוט!
צילומי חוץ ופנים, סמאש קייק, ניו בורן, חלאקה, אירועים, מצגות, מוצרים,... פירוט נוסף
ציבורי קהילה
תיאור הקהילה
מחפשת צלמת? הרחיבי את הפירוט!
צילומי חוץ ופנים, סמאש קייק, ניו בורן, חלאקה, אירועים, מצגות, מוצרים, השראות, שיתוף והתיעצות בכל מה שקשור לצלמות!
שרשור היכרות צלמות סטילס.
צלמות מקצועיות:
צילום בתוך בית ליד חלון מואר
קדם ‹ Forums ‹ צילום ומולטימדיה ‹ צילום בתוך בית ליד חלון מואר
-
צילום בתוך בית ליד חלון מואר
פורסם ע"י הדס זיס צילום ומולטימדיה on 19/07/2022 ב11:01 amאתמול ניסיתי לצלם את הילד שלי ליד חלון, הבית לא היה מאד מואר, והגיע אליו אור מהחלון, בעיקר מאחוריו,
למעשה כשצילמתי הוא יצא מאד מאד חשוך, וראו בעיקר את האור של החלון-ולא עזר לשנות מהירות תריס
אז השאלה שלי,
איך מצלמים כזה דבר בתוך בית- ליד חלון , שהדמות יוצאת טיפה חשוכה, עם תאורה על הפנים מהחלון
אותו דבר בצילומי חוץ שיש שמש חזקה מאחורי הדמות,
או בשקיעה -שרוצים את הגוונים של השקיעה ושהדמות תיהיה מוארת-לא מאד.
הדס זיס הגיבה לפני 2 שנים, 6 חודשים 5 חברות · 6 תגובות -
6 תגובות
-
060חברה חדשה
יש לזה כמה פתרונות:
האופציה הכי כדאית זה להוסיף מקור אור בחזית. זה יכול להיות פלש, תאורה כלשהי, או רפלקטור שיחזיר את האור מהחלון לחזית של הדמות.
אפשר להפנות את הדמות לעבר החלון, האור יאיר את הפנים או הפרופיל, בהתאם למה שרוצים. זה יתן לך תמונה אומנותית עם אפקט מעניין.
אופציה נוספת זה לצלם ככה, ואז להאיר את הצללים הכהים עם לייטרום או פוטושופ. פחות כדאי, אבל יכול להציל לך תמונות שנהרסו… באופציה הזאת, אם התמונה ממש כהה, שימי לב להוסיף לה קצת גוון שחור, לחמם את התמונה ולהוסיף קצת ויברנט לצבעים שלא יצא מת.
אני לא במחשב הקבוע שלי. אבל אם תרצי אשלח לך דוגמאות של לפני אחרי. -
000חברה חדשה
במצב כזה אין אפשרות שגם הילד וגם החלון,(…. או האזור המואר מאוד יחסית לילד) יצאו שתיהם באותה תאורה מאוזנת.
אפשר למדוד את התאורה מהילד ואז האיזור המואר יצא קצת שרוף… אבל– הילד יצא מואר בצורה יפה.
-
000חברה חדשה
יש גם אפשרות של 2 תמונות בשתי חשיפות שונות- פעם לילד ופעם לתאורה
ואז לצרף את 2 התונות ויש לך תמונה מושלמת!
-
000חברה חדשה
דוקא את המדידת אור עשיתי מהילד ולמרות זאת הוא יצא חשוך….
-
0120חברה חדשה
לפי הנתונים שהיו לך, הגיוני שהילד יצא חשוך כי לא היה עליו תאורה משמעותית,
במקרה כזה אפשר להוסיף רפלקטור שיחזיר את האור על הפנים של הילד.
ומשהו נוסף, כדי לקבל גם את הילד מואר היטב וגם את הרקע את צריכה לצלם פעמים
ולדגום פעם מהילד ופעם מהרקע ובעריכה לשלב.
בהצלחה!
-
000חברה חדשה
תודה רבה לכל מי שהגיבה!זה ממש עזר לי!
Log in to reply.