רק צילום?

קדם Forums צילום ומולטימדיה רק צילום?

• רק צילום?

פורסם ע"י תהילה כ.  כללי on 06/11/2024 ב8:27 pm

פותחת כאן דיון, כי מאד מעניין אותי להחכים מהמבינות בתחום ולהבין כיצד עובד השוק.

הרבה פעמים אני רואה הודעות שמחפשים צלמת עבור ניו בורן/ חלקה וכד’ בחינם, תמורת אישור פרסום.

אני עד היום, כשרציתי צלמת שילמתי על כך במיטב כספי.

האם גם בעוד תחומים זה מקובל?

אם אני צריכה כעת תכנון אדריכלי עבור שיפוץ שאני רוצה לעשות,

או עזרה בתכנון חדר ילדים, מקובל לבקש תכנון בחינם תמורת אישור פרסום של הדירה/חדר?

מירי הגיבה לפני 4 שעות, 36 דקות 3 חברות · 4 תגובות
  • 4 תגובות
  • מירי

כללי
    חברה
    06/11/2024 ב10:52 pm

היו נראה לי כמה עשרות דיונים על נושא הצילומים תמורת אישור פרסום, ומה קורה בתחומים האחרים וכו’

אם אני מתמקדת בחלק האחרון של השאלה –

אם אני צריכה כעת תכנון אדריכלי עבור שיפוץ שאני רוצה לעשות,

או עזרה בתכנון חדר ילדים, מקובל לבקש תכנון בחינם תמורת אישור פרסום של הדירה/חדר?

התשובה היא לא.

בצילום יש נקודה מאוד משמעותית והיא, שמצד אחד, התוצרים הם הפרסום הכי טוב של הצלמת, ומצד שני – הרבה מאוד לקוחות לא מוכנים שהתמונות האישיות שלהם ישמשו כפרסום.

על רקע הקושי שקיים להשיג מצולמים שמאשרים פרסום, נוצר מצב שבו צלמות נאלצות להוריד במחיר / לצלם בחינם בתמורה לאישור פרסום.

אצל אדריכלית לעומת זאת, תיק עבודות הוא חשוב, אבל פחות קריטי מאשר אצל צלמת, לרוב מוחלט של הלקוחות אין בעיה שיצלמו את הפרוייקט שלהם, ומקובל גם לשלוח ללקוחות להמלצה, כך שאין סיבה שמעצבת תוריד לך במחיר בשביל אישור פרסום.

כן אפשר לראות לפעמים שמעצבת שרוצה נניח להשתפשף מאוד בתחום מסוים, מציעה הנחה כלשהי על פרוייקטים בתחום הזה
    אם את שואלת בשביל להבין את התופעה, ככה אני רואה את זה
    אם המטרה היא לנסות להשיג תכנון אדריכלי ללא תשלום – את זה את יכולה לנסות אצל סטודנטיות שעושות פרוייקטים בליווי של צוות ההוראה ורוצות להתנסות “על אמת”

• תהילה כ.

כללי
    חברה
    07/11/2024 ב12:24 am

תודה על התשובה המפורטת,

באופן מעשי, אכן רציתי לדעת האם גם בתחום האדריכלות ועיצוב הפנים

מקובל לפנות בהצעות כגון אלו.

הנימוקים שלך נשמעים לי הגיוניים.

אם כי באופן אישי, דעתי פחות נוחה מריבוי ההצעות לצילום בחינם ממש ,

אבל אם הנושא מוצה, נחתום אותו כאן

• תמי אפשטיין

כללי
      חברה
      07/11/2024 ב12:26 am

תנסי לפנות למסלולי אדריכלות בסמינר או למכללות פרטיות. לכאורה התלמידות אמורות להתנסות בעבודה מעשית ובד”כ בנות שמחות להתנסות על ‘רטוב’ ולא על משהו תיאורטי.

• מירי

כללי
    חברה
    07/11/2024 ב12:51 am

אם את מדברת באופן מעשי על עבודה של אדריכלית,

אם זה בשביל עבודה משמעותית ויקרה, יכול להיות ששווה לשלם יותר בשביל עבודה באמת מקצועית ומדוייקת

עשוי להיות נורא מתסכל להוציא עשרות אלפי שקלים על מטבח למשל, ואחר כך שנים להתעצבן על כל מיני באגים שלא נלקחו בחשבון בתכנון, בגלל חוסר ידע

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן