רק צילום?

קדם Forums צילום ומולטימדיה רק צילום?

• רק צילום?

פורסם ע"י תהילה כ.  כללי on 06/11/2024 ב8:27 pm

פותחת כאן דיון, כי מאד מעניין אותי להחכים מהמבינות בתחום ולהבין כיצד עובד השוק.

הרבה פעמים אני רואה הודעות שמחפשים צלמת עבור ניו בורן/ חלקה וכד’ בחינם, תמורת אישור פרסום.

אני עד היום, כשרציתי צלמת שילמתי על כך במיטב כספי.

האם גם בעוד תחומים זה מקובל?

אם אני צריכה כעת תכנון אדריכלי עבור שיפוץ שאני רוצה לעשות,

או עזרה בתכנון חדר ילדים, מקובל לבקש תכנון בחינם תמורת אישור פרסום של הדירה/חדר?

רבקה בנימיני הגיבה לפני 2 שבועות, 3 ימים 5 חברות · 10 תגובות
  • 10 תגובות
  • מירי

כללי
    חברה
    06/11/2024 ב10:52 pm

היו נראה לי כמה עשרות דיונים על נושא הצילומים תמורת אישור פרסום, ומה קורה בתחומים האחרים וכו’

אם אני מתמקדת בחלק האחרון של השאלה –

אם אני צריכה כעת תכנון אדריכלי עבור שיפוץ שאני רוצה לעשות,

או עזרה בתכנון חדר ילדים, מקובל לבקש תכנון בחינם תמורת אישור פרסום של הדירה/חדר?

התשובה היא לא.

בצילום יש נקודה מאוד משמעותית והיא, שמצד אחד, התוצרים הם הפרסום הכי טוב של הצלמת, ומצד שני – הרבה מאוד לקוחות לא מוכנים שהתמונות האישיות שלהם ישמשו כפרסום.

על רקע הקושי שקיים להשיג מצולמים שמאשרים פרסום, נוצר מצב שבו צלמות נאלצות להוריד במחיר / לצלם בחינם בתמורה לאישור פרסום.

אצל אדריכלית לעומת זאת, תיק עבודות הוא חשוב, אבל פחות קריטי מאשר אצל צלמת, לרוב מוחלט של הלקוחות אין בעיה שיצלמו את הפרוייקט שלהם, ומקובל גם לשלוח ללקוחות להמלצה, כך שאין סיבה שמעצבת תוריד לך במחיר בשביל אישור פרסום.

כן אפשר לראות לפעמים שמעצבת שרוצה נניח להשתפשף מאוד בתחום מסוים, מציעה הנחה כלשהי על פרוייקטים בתחום הזה
    אם את שואלת בשביל להבין את התופעה, ככה אני רואה את זה
    אם המטרה היא לנסות להשיג תכנון אדריכלי ללא תשלום – את זה את יכולה לנסות אצל סטודנטיות שעושות פרוייקטים בליווי של צוות ההוראה ורוצות להתנסות “על אמת”

• תהילה כ.

כללי
    חברה
    07/11/2024 ב12:24 am

תודה על התשובה המפורטת,

באופן מעשי, אכן רציתי לדעת האם גם בתחום האדריכלות ועיצוב הפנים

מקובל לפנות בהצעות כגון אלו.

הנימוקים שלך נשמעים לי הגיוניים.

אם כי באופן אישי, דעתי פחות נוחה מריבוי ההצעות לצילום בחינם ממש ,

אבל אם הנושא מוצה, נחתום אותו כאן

• תמי אפשטיין

כללי
      חברה
      07/11/2024 ב12:26 am

תנסי לפנות למסלולי אדריכלות בסמינר או למכללות פרטיות. לכאורה התלמידות אמורות להתנסות בעבודה מעשית ובד”כ בנות שמחות להתנסות על ‘רטוב’ ולא על משהו תיאורטי.

• מירי

כללי
    חברה
    07/11/2024 ב12:51 am

אם את מדברת באופן מעשי על עבודה של אדריכלית,

אם זה בשביל עבודה משמעותית ויקרה, יכול להיות ששווה לשלם יותר בשביל עבודה באמת מקצועית ומדוייקת

עשוי להיות נורא מתסכל להוציא עשרות אלפי שקלים על מטבח למשל, ואחר כך שנים להתעצבן על כל מיני באגים שלא נלקחו בחשבון בתכנון, בגלל חוסר ידע

• שושי אקשטיין

צילום ומולטימדיה
    חברה
    07/11/2024 ב10:14 am

משום מה התחום הזה נפרץ ממש בתחום הצילום לבקש מחירים נמוכים מאד מאד

או תמורת אישורי פירסום אני רוצה חינם

אם תציצי לאשכול השני על זאת ששאלה על הייטק, אחוה כתבה שם עלויות נטו נטו של ציוד, כדי לספק תמונה בכלל.
    צלמות שבאמת רוצות לעשות הפקה מסוימת, או עכשיו ספציפית יחפשו חינם או מוזל תמורת אישור פירסום,
    זה כי חשוב להם משהו מסוים שלהם! והם יחפשו אותו בעצמם

אבל כלקוח צריך להבין המחירים גבוהים, אולי, יחסית לתוצר ממש לא!
    ורק לבוא ולבקש שוב ושוב במחירים מוזלים, לא פלא שכמות הבנות הרבות שפורשות מהתחום יוצא רק כי הם לא מצליחות לייצב את העסק מהזול 🙁

ומי שחשוב לו מוצר, שירות והבנה טובה של צלמת, משהי שתקתק את העניינים, ולא תמרח גם בהגשת המוצר
    יבין ששווה לו לשלם ממיטב כספו ולקבל תוצר שווה ערך!!

זול = זול
    ולא סתם המשוואה הזו

יבואו הרבה ויגידו, הי מה את ככה אומרת המון פנו אלי וסגרתי עם משהי
    אין בעיה, תמיד תיהיה המשהי שתרצה כי אלף סיבות
    אבל הגישה מוזילה מאד מהמערכת

את צריכה אדריכלית, את מבינה את העבודה וכמות השעות שהיא משקיעה בך, זה מיני לאומת השעות שאת תהני אחכ בבית שלך! שווה לך לחפש סתם זול ולהתקע עם ארון שלא בדיוק על המיקום?

• מירי

כללי
      חברה
      07/11/2024 ב10:48 am

לא רוצה לפתח כאן דיון מעמיק בענין, הנושא נטחן ונלעס רבות…

כן רוצה לחדד קצת את ההבדל בין צילום במחיר זול / תמורת אישור פרסום / איך שלא נקרא לזה, לבין שירותי אדריכלות ועיצוב פנים:

צילום זה דבר מדהים וכייפי, ולדפדף בתמונות קסומות של הילדים, זו חוויה. ועדין, בעיני לפחות, זה סוג של מותרות. כלומר, כיף לך ושווה לך להוציא הון על צילומים? מקסים. לא מתאים לך? מובן בהחלט. זה נחמד, זה מגרה, זה לא הכרחי. (כותבת כאחת שמ-א-ו-ד אוהבת תמונות יפות ומושלמות, לא על רקע חוסר הבנה או משיכה לתחום)

אדריכלות / עיצוב פנים זה סיפור שונה לחלוטין. כאן ההשקעה היא במשהו שאת הולכת להשתמש בו בתדירות גבוהה, לראות אותו כל הזמן, והוא אמור לשרת אותך באופן המיטבי.

תסכימו איתי שלהשקיע הון במטבח ולגלות שהוא לא משרת את הצרכים בצורה מלאה בגלל תכנון לא מספק, זה הרבה יותר גרוע מאשר תמונות שיצאו ככה, לא משהו…

ההשוואה בין התחומים, בעיני, פשוט לא רלוונטית.

• תמי אפשטיין

כללי
    חברה
    07/11/2024 ב10:52 am

שושי, כנסי לפורום כתיבה ותראי שזה המצב גם שם (גם תסריטים כבר רוצים בחינם…). באופן כללי, תמיד קל יותר לנצל עצמאיות, אבל אני חושבת שהמכנה המשותף פה די דומה: הנואשות של המתחילות לקבל במה פרסומית.

זו ההתחלה, וזו היריה בשוק כולו.

הרבה פעמים מתחילות/ מתלמדות רוצות להתפרסם בכל מחיר, כולל חינם, ולכן עושות טעויות שעולות ביוקר לכל השוק, כי הן מרגילות את הציבור שניתן לקבל את המוצרים ללא תשלום.

אני כן מבדילה קצת, כי כמו שכתבו מעלי – לא כל הורה מסכים לתת אישור פרסום לתמונות האישיות (גם לזה אפשר למצא פיתרון: לצלם מהמעגל הקרוב). ועדיין, התסכול מובן מאד מאד.

גילוי נאות: יצא לי לצל את ילדי כמה וכמה פעמים במסגרת בקשות מעין אלו. אבל – וזה האבל הגדול – מעולם לא פניתי לבקש דבר כזה. אני בהחלט עוקבת אחר הפרסומים, וכשמתלמדת מחפשת ילדים, אני בהחלט אשמח לקבל את שירותיה. רק כשזה בא ממנה. בשום אופן לא ממני.

• שושי אקשטיין

צילום ומולטימדיה
    חברה
    07/11/2024 ב11:02 am

זה מצריך מיסגור.
    זה הבסיס לכל ההודעות—

גילוי נאות: יצא לי לצל את ילדי כמה וכמה פעמים במסגרת בקשות מעין אלו. אבל – וזה האבל הגדול – מעולם לא פניתי לבקש דבר כזה. אני בהחלט עוקבת אחר הפרסומים, וכשמתלמדת מחפשת ילדים, אני בהחלט אשמח לקבל את שירותיה. רק כשזה בא ממנה. בשום אופן לא ממני.

• מירי

כללי
    חברה
    07/11/2024 ב11:04 am

ותכנסי לפורומים של רואות חשבון וגם שם תמצאי תלונות על המתחילות שמורידות את המחירים לרצפה…

יש הרבה מאוד סיבות לתופעה הזו

מהצד של אנשי המקצוע – זה יכול להגיע מתוך רצון להכנס לשוק, לקבל אישור פרסום (כשלא הצליחו לקבל באופן אחר), להשתפשף בתחום מסוים וספציפי, או סתם תקופת יובש שבה אולי מישהי מרגישה שאין לה ברירה והיא חייבת להוריד במחיר כי צריכה דחוף עכשיו להכניס כסף

ומהצד של הלקוחות – יש את האלה שהם סתם לא אוהבים לשלם, או לא יודעים להעריך עבודה, והרבה פעמים זה פשוט יושב על שאלה של צורך. ככל שהצורך פחות חיוני, הנכונות לשלם פוחתת.

איך שאני רואה את זה, בתחום של הצילום יש ריכוז גבוה של סיבות מתוך הרשימה (וכנראה שיש עוד…), אולי לכן זה ככ נפוץ. אבל התופעה קיימת בהחלט גם בתחומים אחרים.

• רבקה בנימיני

חשבונאות ויעוץ מס
    חברה
    07/11/2024 ב10:02 pm

שלום,

לדעתי הנושא של חינם או מחיר זול, הוא גם ענין של היצע וביקוש.

אם את בתחום שאין כ”כ היצע והביקוש גבוה, אף אחת לא תציע את שרותיה בחינם / מחיר מוזל… גם אם אין לה ניסיון. יצא לי עכשיו שהייתי צריכה מתחום שאין לו היצע בכלל והמחירים בפרטי הזויים. (ואגב שמעתי שיש אגוד שמאגד את אותו תחום שלא רוצה שיהיה הצפה בשוק בתחום ע”מ שישאר משהו יחודי)

אבל כשיש מלא בתחום ורוצים להיכנס זה מה שבנות נאלצות לעשות. ולא רק עצמאיות, גם שכירות מוכנות לעבוד במינימום או בחינם! (נכון, אסור ע”פ חוק… מכירה אישית כמה כאלה)

כל אחד בכל צד הן של כלקוח והן כנותן שרות צריך לעשות את השיקול דעת שלו לגבי המחיר והתמורה.

בהצלחה!

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן