אומנות הבמה והפקות תוכן
ציבורי קהילה
ציבורי קהילה
פעילות אחרונה: לפני 28 דקות
איגוד כל נשות הבמה ואירועי התוכן במקום אחד לשתפים מוצלחים וקידום מקצועי. שמנה לב! פתחנו פה בנוסף גם... פירוט נוסף
ציבורי קהילה
דיון- האם שת"פ מקדם/ או אולי ניצול מוגזם?
קדם ‹ Forums ‹ הפקות במה ותוכן ‹ דיון- האם שת"פ מקדם/ או אולי ניצול מוגזם?
-
דיון- האם שת"פ מקדם/ או אולי ניצול מוגזם?
פורסם ע"י Sara Amor אומנות הבמה והפקות תוכן on 01/11/2025 ב9:04 pm✍🏻🤷🏻♀️
שת"פ זה כלי שמקדם? מפרסם? מקפיץ? או שאולי זה בעצם ניצול? בזבוז זמן ואנרגיות? טעות 'פטית'?
מה דעתכן?🏅
Sara Amor הגיבה לפני 1 חודש 9 חברות · 16 תגובות -
16 תגובות
-
אני חושבת שאין תשובה מדויקת
כי זה בפרטי לכל אחת
לדוגמא: אחת חדשה בתחום מסוים
שעושה שת"פ זה עוזר לה להכנס קצת לשוק
לעומתה אחת שכבר רכשה שם , אין לה צורך בשיתוף פעולה בד"כ, לדעתי
והיא תחוש יתכן ניצול ולכן לא תרצה
-
זה לא שאין לה צורך. פשוט היא מרגישה שהגיעה כבר למקום הבטוח והידוע.
אבל מה עם שיתופי פעולה לדוגמה עם הפקות ברמה קצת יותר גבוהה מקהל היעד העכשווי שלהן?
-
-
לדעתי שיתוף פעולה זה כלי מעולה ומקדם
בתנאי שהוא באמת שיתוף של שני הצדדים ולא הצעה מנצלת שרק לוקחת מצד אחד ולא נותנת כלום לצד השני
-
אלישבע זו נקודה נכונה, יצא לי כמה פעמים לדבר עם בנות ושאלתי- אז מה את מביאה לי בעד? והן עונות- מה זאת אומרת אנחנו נגיד שאת עשית לנו כך וכך…, ומה? מה אעשה בזה שתגדנה?(בנקודה זו אני מסתייגת. כי יש כאלה שאכן מאד שווה שתגדנה:) אבל לרוב למתחילות הפחות מוכרות אין מספיק כוח פרסום של מפה לפה).
-
-
תלוי מה התנאים,
כל אחת שעושה שיתוף פעולה צריכה לבדוק מה היא נותנת ומה מקבלת בתמורה והאם זה שווה לה…
זה לא משהו קבוע.
-
חייב לברר קודם את טיב העסקה.
כשאני פונה לבנות בהצעות שת"פ והן מבקשות לראות עבודות קודמות שלי/ פירוט התמורה אני מחייכת ומאד נהנת מכך, זה מראה על הסתכלות והבנה בריאה ובנות כאלה תתקדמנה! כי יש להן יכולת לא להתלהב ולעשות ישר, כן בטח וכו. ואז אחרי כמה הפקות להתבאס ולאמר- שת"פ זה שקר, ניצול…, אלא הן באמת תלכנה להפקות שת"פ שבאמת שוות(בהחלט הן יכולות ליפול אבל הסיכויים שלהן נמוכים יותר).
-
-
לדעתי, זה קשור לאופי,
מי שתרגיש מנוצלת לעשות דברים בחינם
אז שלא תעשה!
אבל מי שתרגיש שהיא מתקרבת למטרה
שתיקח!
-
אנחנו רגילות לשת"פ מילדות:
מדבקה בעד מדבקה, מכתביה שווה בעד שתי מכתביות "פושט"…
אם אכן ההחלפה משתלמת לשתי הצדדים, מה טוב ומה נעים…
אבל אם אחת מבטיחה נניח פרסום תמורת שיר, והפרסום שהיא מבטיחה אין לו שחר… אז ברור שזה ניצול.
אבל נניח יצא לי לעשות שיר בת מצווה ולקבל גרפיקה- זה היה משתלם ממש (תציצו ללוגו שעל הפרופיל שלי…)
-
וואו יהודית, אני חייבת לציין שזו בהחלט עסקה הוגנת מאד!
-
-
אני חושבת שזה תלוי בהרגשה של "המנוצלת" אם היא נהנת מזה אז הז מצוין!
וגם לא כל דבר צריך לבקש עליו כסף לפעמים גם השפשוף הוא מאוד מקדם!!-
יעל אהבתי את מה שכתבת! כי בהחלט אפשר לעבוד בשת"פ ולהרגיש מנוצלת, אבל מי שכזו גם בעד תשלום תמיד תרגיש מנוצלת, ושאפשר לשלם לה יותר…. ולמה הם דורשים גם את זה… וכו וכו.
זה באמת תלוי בתחושה האישית! (תסכימו לי לכתוב גם מילה פחות נעימה- אגו:) )
אני מכירה בנות סופר מקצועיות, מפורסמות ומוכרות שהגיעו לאן שהגיעו רק בזכות שפתחו את הראש לשת"פים!
(בסוגריים אני כותבת- לא כל שת"פ מקדם. לא כל מי שמבטיחה פרסום יש לה אפשרות להביא אותו. לכן כאשר מקבלים הצעה צריך לברור אותה היטב.)
-
-
שת"פ באופן כללי הוא דבר מצוין,
אבל לאחרונה במיוחד נהיה מצב שכל הפקה שנייה היא בשת"פ ובד"כ זה רק תמורת פרסום,
ואני מכירה המון שרוצות להכנס לתחום והן טובות אבל לא הולך להן כי הן מנסות לפרוץ אבל יש להן אופציה רק בשת"פ כי אף לקוח לא רוצה לשלם אם ישלו אפשרות שלא… והן צריכות חומרים לתיק עבודות… אז הן עושות שיתופי פעולה פעם אחר פעם.. והאמת היא שבד"כ מי שעושה שת"פ אין לו כסף להפקה אז ההפקה היא פחות ברמה וא"א לשלוח את זה בתור תיק עבודות משמעותי,לכן אני בעד שת"פ אבל לא ברמה המוגזמת שיש עכשיו בשוק
-
מרים את מאד צודקת בהקשר לכך שהיום שת"פים מאד צברו תאוצה והכמות שלהם כבר עברה את כמות ההפקות שלא בשת"פ…
אבל תרשי לי לחלוק עלייך בעניין הרמה, כי אני מכירה כמה הפקות בשת"פ שהרמה שם בהחלט גבוהה(מעטות אבל בהחלט קיימות)
-
מסכימה איתך שזה לא גורף, לא כל הפקה שהיא בשיתוף פעולה היא לא ברמה, רק התכוונתי לומר שאם עושים שת"פ זה בד"כ אנשים שאין להם כסף לשלם טוב על ההפקה ולכן יוצא פחות ברמה,
ועוד משהו שעל זה בטוח לא תחלקי עלי😉-
כשאדם מקבל כסף הוא עובד באופן שונה מאיך שהוא עובד בלי כסף, גם אם הוא הכי טוב לב, וגם אם הוא בכלל לא מרגיש מנוצל.
-
-
-
מתלבטת קצת אם המילה "ניצול" היא נכונה. הרי המטרה המוצהרת של הלקוחה היא לא לנצל את היוצרת ולעשוק אותה, אלא פשוט… לקבל עבודה בחינם. שום דבר לא מגיע מהרצון לעשוק את היוצרת אלא מהרצון להרוויח משהו בלי לשלם עליו. הניצול הוא כבר התוצאה, והיא-כמו שכבר כתבו פה-תלויה ביוצרת עצמה, אם היא בוחרת לקחת את העבודה או לא. ואם היא לוקחת… זה די בעיה שלה.
לדעתי, אנחנו כיוצרות צריכות להחליט ולפרסם כמה שיותר שאין יותר הענות לכאלה הצעות. אם נזכור לכבד את עצמנו, את העבודה שלנו והמקצוע שלנו-גם הלקוחות ידעו לעשות את זה. אם יהיה לנו ברור שאין כזה דבר לבצע עבודה ללא תשלום-אף לקוחה לא תחשוב בכלל להציע כזאת הצעה. אם נזכור שאנחנו עובדות לכל דבר, ומספקות מוצר לכל דבר ואין שום סיבה שנעשה את זה בחינם-נפסיק כבר לראות את ההצעות האלה בנוסח "דרושה מאמנת מחזמר בתמורה לתיק עבודות", "דרושה אולפניסטית להקלטה ומיקס תמורת פרסום", "דרושה מאפרת תמורת קרדיט". כמו שאף אחת לא תעלה בדעתה להיכנס לחנות ולהציע למוכרת לצאת עם השמלה בחינם תמורת פרסום החנות, אף אחת לא תעלה בדעתה לבקש עבודה בעד תמורה מפוקפקת כמו "קרדיט" (שניתן בכל מקרה, גם כאשר יש תשלום מלא) או "פרסום" שברוב המוחלט של המקרים לא יוצא ממנו שום דבר (וגם אם כן? מה זה עניין הלקוחה? ואם יבואו אלי עוד לקוחות דרכה, זה פוטר אותה מתשלום על העבודה שהיא עצמה קבלה?) או כל דבר אחר שלא מצדיק את העבודה הקשה וההשקעה של היוצרת.
נכון, פה ושם יש גם שתפ"ים אמיתיים שבהם שני הצדדים מרווחים באמת. אבל ברוב המוחלט של המקרים המצב לא ככה. במצב הקיים כרגע בשטח, יש כל כך הרבה הצעות לשתפ"ים שאינם באמת שתפ"ים, ולכולן יש היענות, וזה פוגע רק בנו. שוב, חשוב לזכור: שום דבר לא מגיע מרוע. רק קצת מחוסר מחשבה ורצון טבעי להרוויח כמה שיותר בעד כמה שפחות. אפשר להבין את הרצון הזה, אבל לשתף איתו פעולה על חשבוננו-לא, ולא, ולא.
-
גילי, כאשר כתבתי שת"פ כוונתי לא הייתה ללקוחות שמעוניינות לקבל עבודה ללא תשלום.
אלא לשיתופי פעולה מתחום הבמה ששם בדרך כלל עובדים בשיטת היד רוחצת יד. על כך דיברתי.ואני לא חושבת שצריך להתכחש/להעלים את עניין השת"פים, כי זה לא נכון, זו דרך העולם. ואם אתן חושבות שרק אצלינו זה קיים אז ממש לא, בציבור בחוץ זה נפוץ בהרבה יותר.
ואולי הגיע מקומי להביע את דעתי בנושא השת"פים? 🙂
אני מאד מאד בעד שת"פים, אותי אישית הם מאד קידמו, בנו את השם המקצועי שלי ונתנו לי המון במות להראות בהם את היכולות והכישורים שלי. וכן, עד היום יש מקומות שאני עובדת איתם בשת"פ(בארטר). כמובן שלא כמו בעבר, ולא עם אותם אנשים. אבל השת"פים מקדמים אותנו מאד.
ושוב, אני מסתגיית קצת, ומדגישה- שת"פ לא עם כל אחת, לא בכל מצב, ולא בעד כל דבר.
צריך (חובה!)- לברר, לחקור, לבדוק. ורק אז להחליט האם ההצעה הזו רלוונטית לנו או לא.מי שמתכחשת מעניין השת"פים, מנסיון שלי- לא מתקדמת(חדש"מ!). המותגים הכי גדולים עובדים עם אושיות רשת שיפרסמו אותם בעד מוצרים, וזה שווה להם מאד. אז אנחנו (לא דיאור, גאס, גאנט ודומיהם…) לא נעבוד בכלל בשת"פ ועוד נכחיש את עצם קיומו?!
-
Log in to reply.