התייעצות

קדם Forums הפקות במה ותוכן התייעצות

• פורסם ע"י ס. מגנזי  הוראה רכזות וחינוך on 09/02/2026 ב2:37 pm

אשמח לעצה/ הכוונה / רעיון.. הכול מתקבל בברכה 🙂

מעולם לא חשבתי לעמוד על במה אף פעם זה לא היה החלום שלי וכול מה שרציתי לעשות זה לכתוב לכתוב ולכתוב.. בקיצור להיות מאחורי הקלעים.
    בשנה האחרונה מצאתי את עצמי כותבת לעיתונים בתחום סיפורת, גם קצת כתבות. תכנים שיווקיים ואפילו הפקתי סדרת מערכונים סאטירית בהלכות לשון הרע ותומר דבורה הפרקים התפרסמו בקרב ציבור של כ200 נשים.

כיום, מבלי שתכננתי, ומבלי שציפיתי בכלל.. פונים אליי בכדי שאפיק תוכניות/ ערבי גיבוש/ מופעי סטנדאפ לכול מיני מקומות כמו מדרשות/ ארגוני קרוב וכו'..

בבקשה תעזרו לי..
    1. איך אני בכלל ניגשת לבניית תוכנית?
    2. האם למישהי מכן יש תוכנית כתובה שהיא יכולה לשלוח לי? רק בכדי לקבל רעיון כללי לא אעשה שימוש כלל בתוכן.

3. עוד פרטים שאני צריכה לדעת לפני שאני בונה תוכנית אומנותית..

בקיצור כול מידע יסייע..
    תודה מקרב לב.

חומי קרמינר הגיבה לפני 1 חודש, 2 שבועות 3 חברות · 2 תגובות
  • 2 תגובות
  • עדיה מרים פריימן

אומנות הבמה והפקות תוכן
    חברה
    10/02/2026 ב6:33 pm
    סטטוס תעסוקתי:
    פעילה בקהילה

יקרה,

איזה משמח לראות שככה את שופעת תוכן וב״ה יש ביקוש- שום דבר לא מובן מאליו:)

לגבי תוכנית- אין לי מוכנה כתובה לתת לך כיוון שהתוכניות שאני עוסקת בהן לא כתובות. אבל כמה טיפים:

1. צריך שהרעיון של התוכנית יהיה ברור לך עד לפרטיו הקטנים.

המסר, הלב של התוכנית חייב להיות חד. מנוסח. מועבר בצורה ברורה. נסי לשאול את עצמך- מה המסר שאני מבקשת להעביר? בדקי עם עצמך אם את מסוגלת לענות על השאלה הזו עם משפט אחד ברור וקולע.

2. מי קהל היעד שלך?

בעלות תשובה הן ממש ל אקהל יעד כמו דור 2 לתשובה שהן ממש לא קהל יעד של חרדיות מבית שהן ממש לא קהל יעד כמו נשים שאינן שומרות תורה ומצוות אבל מתעניינות ברוח ודת………. התאימי את התוכן בהגשה המתאימה לקהל היעד שלך

3. כל אחד אוהב סיפורים. זה התבלין של התוכן.

העשירי את התוכן שלך בדוגמאות, סיפורים מהחיים ומשלים בסגנון אקטואלי. אם הקהל שלך אקדמאי הוסיפי כמה מחקרים וכמובן צייני מקור אמין. עדיף מעט תוכן יחסית אבל מוגש בצורה מעניינת וקולחת, מאשר אוקיינוס של חומר אבל התלמיד נרדם באמצע השיעור….. תפסת מרובה לא תפסת.

4. לא כל מי שאלופה בכתיבה ועריכה בהכרח מצליחה מול קהל.

בדקי עם עצמך איך את חשה מול קהל? זה כיף לך או מאיים עלייך? מזמין אותך לדבר או דווקא מרתיע? ככל שתגיעי לקהל עם יותר מודעות עצמית, סביר להניח שהביטוי שלך יהיה רצוף יותר וגורם יותר

5. גמישות

תמיד דברים יכולים להשתנות ברגע האחרון. כך טבעו של עולם וכך האתגרים מאת בורא העולם.

פתאום הרמקול לא עבד, המקרן שהיית אמורה להשתמש בו למצגת לא מתאים לחיבורים שהבאת, קיבלת קהל עייף אחרי יום הרצאות שלם, מצאת את עצמך בחדר בגודל של קופסת סרדינים וזה הופך את הקהל ללא קשוב וכו וכו- לא נעים. אבל יכול בהחלט לקרות. שמרי על גמישות המחשבה וספונטניות מבורכת. ככל שתגיעי עם ביטחון עצמי יציב יותר, תמצאי את עצמך מאלתרת בקלות יתר:)

6. שיתוף קהל- מהניסיון שלי, ככל שאת מפנה שאלות לקהל, או יוצרת סיעור מוחות או רב שיח- את שומרת על קהל ערני יותר ומשתתף יותר. שיתופים קטנים מהיום יום שלנו, דברים שכל אחת יכולה להזדהות איתם- בקהלים שיש אפשרות להשתתף זה רעיון נהדר (ברור שבקהלים גדולים אי אפשר לשתף קהל ברמה פרטנית )

7. התוכנית הכי טובה היא תפילה. תפילה להצלחה. השם שפתיי תפתח ופי יגיד תהילתך.

אנחנו יודעות את זה- אבל תמיד טוב לחזק את זה בראש ובלב שלנו.

הצלחות!!

• חומי קרמינר

אומנות הבמה והפקות תוכן
    חברה
    24/02/2026 ב2:35 am
    סטטוס תעסוקתי:
    פעילה בקהילה

אם תרצי אוכל לעזור לך בשיחה טלפונית,
    אני בונה וכותבת תוכניות,
    בין היתר לקו למען אמהות.
    אם מענין אותך,
    שלחי בפרטי.

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן