סרטים סוכות תשפ"ו

קדם Forums הפקות במה ותוכן סרטים סוכות תשפ"ו

• נאוה נאור

גרפיקה
    חברה
    09/10/2025 ב11:16 pm

במודיעין עילית

יש ביקורת על סרטים

סרט שלא עבר את הביקורת לא יהיה במתנסים.

ואני באמת תמהה לפעמים לפי מה הסרטים אושרו

לפני 20 שנה ישבנו בשקט וצפינו בסרט

לפני 15 שנה היה סרט שכל הקהל שאג בהיסטריה- פעם אחת בכל הסרט

ומאז זה הקצב

ככל שיש צורך יותר לשאוג הסרט יותר וואו!

אם לא היו כאלו סרטים נראה לכן הציבור לא היה הולך????

האולמות היו מלאים אז מקיר לקיר בדיוק כמו היום

וכל המפיקות- החסידיות השמורות וכ'….

אני עבדתי עם אחת

אולי ילדיה נראים חסידים בעלה והיא

אבל בפנים היא כבר מזמן לא ….- ראיתי עם מי היא עובדת, צורת העבודה

לכן עזבתי את העבודה ההיא.. רציתי לשמור על עצמי שמורה באמת לא רק כלפי חוץ

מרשה לעצמי לכתוב בסוגריים על ספרי קריאה- מותחניים

גם לשם האכזריות מגיעה- רציחות, הלו- ג' עברות חמורות. ככה נכתוב על ה2 האחרות???

ולא זה מה שהנוער מחפש

זה מה שנותנים לנוער לקרא

הרי אם לא היה כזה ז'אנר חלא היה עולה על דעתו לחפש אותו…

• Sara Amor

אומנות הבמה והפקות תוכן
      מובילה
      10/10/2025 ב12:15 am

הוועדה של מודיעין עלית היא אימת המפיקות הקטנות והבינוניות. אני מכירה מקרוב כמה שלא עברו אצליהם בגלל עניינים קטנים ממש, הם מדקדקים על כל פרט ופרט.

וכנל גם על העניין של הצעקות בהקרנות דיברו בראיון ההוא. הן צחקו עלינו- 'היא אומרת לדמות לאן ללכת, וצועקת לה לא אל תלכי לשם..'.
      אבל באמת, למה כולן צועקות? כי בכל פעם מעלים את הרמה של האימה/מתח/חוויה שהן מסוגלות לעבור. וכל פעם מחדש זה מחריד אותן, עד שמאבדים את ההרגש.
      שמעתי על כך בעבר בהרצאה, שילד חרדי יכול לשבת בחלון ולצפות במשאית זבל ולהנות, ילד חילוני/גוי יצפה בסרט תלת מימד, מחריד ומזעזע והוא לא ירגיש כלום. למה? כי מרוב שהוא ראה הוא כבר לא מרגיש מה שהוא רואה, ומה זה עושה לו בפנים, הוא פשוט איבד את ההרגש.

בנות כתבו פה על כך שזה לא מפחיד אותן, לא מחריד, לא מבהיל. זה בגלל שמרוב צפייה במתח/חרדה/פנטזיות הזויות איבדנו את ההרגש שלנו.

ואני חושבת, שאם את נכנסת לאולם ושומעת בנות צורחות זה סימן טוב, זה מראה שהן עדיין לא נשחקו לגמרי, לא איבדו את ההרגש שלהן.

ובהקשר למפיקות, חלילה לא הייתי מוציאה עליהן דיבה.
      למרות שכן, בהחלט, עיסוק במקצוע הזה שוחק מאד את הפנימה היהודי, במיוחד אם מתעסקים עם צוות חילוני וגויי. (לכן לא מכניסים בנות חרדיות להפקות כאלה, למרות שלאחרונה שמעתי על כמה הפקות שלקחו בנות חרדיות כניצבות לסט עם גברים ונשים חילוניות).
      לכן, כמעט כל רב שתשאלנה יגיד לשלב איזה שיעור תורה פעם בשבוע, חברותא כלשהי פעם ביום(אפילו הלכות לשון הרע), שמעתי גם על קריאת סיפורי צדיקים. זה עוזר לטהר את הנפש בחזרה. (ואם תשאלנה אותי בעולם המשוגע הזה זה מומלץ לכל אישה ואישה באשר היא גם אם אינה עוסקת בעבודה שמחלישה רוחנית).

גלשתי קצת לכוונים אחרים:)

וכמו שכתבת, אכן, האולמות ב"ה תמיד היו מלאים, הנשים החרדיות זקוקות לזה, מאד, זה מאוורר אותן ונותן להן כוח, שחרור והנאה.
      ומה שתתנה להן- הן תראנה. (סליחה על ההשוואה, אבל זה כמו תינוק קטן שמה שתשימי לו בכפית יאכל)
      ולמה הן תראנה את זה? כי אין להן משהו אחר! וב"ה, אבל בדיוק בגלל זה כל מה שהמפיקה תביא הן תראנה.

אני מתגעגעת לסרטים בסגנון אינדיגו, לא ליפול 1 ודומיהם… סרטים שאת רואה, נהנת, ויוצאת חדשה- עם מסר חד ועוצמתי ביד.

• Br05276 סין שלום

אומנות הבמה והפקות תוכן
    חברה
    10/10/2025 ב2:30 am

הסרטים לא כאלה גרועים כמו שאתן מתארות אני מבקשת קצט להירגע אם פחות מתאים לכן המתח אל תלכו אבל הסרטים ישארו ככה כי אחרת זה די משעמם

• Sara Amor

אומנות הבמה והפקות תוכן
      מובילה
      10/10/2025 ב3:19 am

אם הסרטים היו גרועים, לא היינו מדיינות על כך. פשוט היו מחליטים חד וחלק שהם לא מתאימים.

דווקא בגלל הפוטנציאל, והמקום שלהם, אנחנו מדיינות האם הפנטזיות המופרעות/ קרימינלים חוגגים/ נשים שודדות בנקים ודומיהם מתאימים להיות שם.

• רבקי גרינוולד

כללי
    חברה
    10/10/2025 ב9:24 am

איזה דיון…

בעיקרון, מבחינה רעיונית, לכאורה לא אמור להיות הבדל בין סרט לבין כל יצירת אומנות אחרת

כמו שצייר מביע רעיונות ורגשות באמצעות הציור שלו, וגורם לצופה להזדהות איתם ולהיות מודע להם- כך גם סופר טוב, מלחין טוב, אומן טוב, ויוצר סרטים טוב. כי בסופו של דבר מה זו אומנות? זו מראה מול פני החברה שגורמת לנו להתעורר ולחשוב/להרגיש.

אולי תחלקו עליי, אבל אם כל מה שהסרט מביא הוא חוויית מתח- הוא לא יצירת אומנות אלא "מעביר זמן", בדיוק כמו ספר מתח חסר מסר שבו כל פרק מסתיים במשפט מחץ מבשר רעות, ובדיוק כמו אלבום מוסיקלי סתמי שרק חוזר על השטיקים והטריקים של כל המוסיקאים האחרים.

(ואגב בתחום ההפקה מאוד נפוץ שיש יוצרי סרטים שהם לא "יוצרים" במובן האומנותי של המילה, כי ההפקה זה דבר מורכב טכנית)

כל אחת בזמנה תבין עד כמה חשוב לצרוך אומנות איכותית,

כל אחת בזמנה תבין שצריכת אומנות אינה מהווה פתרון לשעמום ולכל בעיה אחרת,

כל אחת בזמנה תבין שצריכת אומנות אינה יכולה להוות תחליף לחוויות אמיתיות בחיים האמיתיים,

ותבורכנה יוצרות שמביאות קול אותנטי שאפשר להזדהות איתו.

Page 4 of 4

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן