אומנות הבמה והפקות תוכן
ציבורי קהילה
ציבורי קהילה
פעילות אחרונה: Just now
איגוד כל נשות הבמה ואירועי התוכן במקום אחד לשתפים מוצלחים וקידום מקצועי. שמנה לב! פתחנו פה בנוסף גם... פירוט נוסף
ציבורי קהילה
שחקניות לסרט
קדם ‹ Forums ‹ הפקות במה ותוכן ‹ שחקניות לסרט
שחקניות לסרט
פורסם ע"י שיפי וייס אומנות הבמה והפקות תוכן on 06/01/2026 ב5:13 pmהי,
אני רוצה להוציא סרט אבל אין לי כלכך תקציב לשלם לשחקניות.
מה אתם אומרות להשקיע את הכסף בלשלם לשחקניות או להשקיע בהפקה שתצא ברמה מטורפת?
שיפי וייס הגיבה לפני 5 ימים, 4 שעות 15 חברות · 31 תגובות- 31 תגובות
פעילה בקהילה להשקיע בהפקה, יש היום המון שחקניות אלופות ברמה גבוה שמוכנות להציג ללא תשלום,זה פשוט יותר עבודה באמת למצוא את השחקניות המתאימות אבל חד משמעית להשקיע יותר בהפקה!!!
- סטטוס תעסוקתי:
חברה חדשה אני חושבת להשקיע בהפקה
בגלל שכמה שאת משקיעה בהפקה
ככה הקהל יותר מעריך.
פעילה בקהילה ואחר כך כשתגייס פה שחקניות בחינם ותבטיח רק לקנות אוכל
יכתבו פה תגובות זועמות על ניצול
פעילה בקהילה תחפשי פה קצת באשכולות ישנים
ותראי איזה תגובות מקבלת כל אחת שמנסה לגייס שחקניות בחינם.
אולי אז תביני.
פעילה בקהילה לא ניסיתי לגייס פה שחקניות חינם.
התייעצתי מה עדיף על מה.
ואם יש לך מה להגיד לי בנושא אז אדרבה אני אשמח לשמוע.
פעילה בקהילה וואו איזה תגובה
מבינה שלקחת קשה
באופן אישי אני מתנגדת לכל ניצול שהוא (לאו דוקא בתחום המשחק)
וברגע שפתחת פה דיון קחי בחשבון שכל אחת יכולה לענות,
נכון שלא גייסת פה אבל שאלת בדיוק על זה
מה ההבדל ?
פעילה בקהילה אין לי מה לקחת קשה.
אני באמת רוצה לשמוע את הדעות והתגובות של כולם בנושא.
ואני גם לא בעד לנצל:)
אם הייתי רוצה לנצל הייתי מפיקה ככה וזהו, בלי לשאול בכלל.
- סטטוס תעסוקתי:
מנהלת קהילה שלום וברכה!
שיפי קודם כל ברוכה הבאה לקדם:)
ובקשר לשאלה שלך- השאלה שלך מאד נכונה ובמקום.
זה קונפליקט שכמעט כל מפיקה מתמודדת מולו, והוא הגיוני ומאד מובן. ובעיקר לגיטימי.על עניין הליהוק את התכתבת איתי באישי, ככה שאני קצת יודעת מה את מחפשת.
הטייפקאסט שאת מחפשת מאד נפוץ, ואני מכירה לא מעט שחקניות מעולות שתהיינה מוכנות בשמחה להגיע ללא תשלום להפקה ברמה גבוהה.
אבל, חשוב לשים לב שלא לנצל את השחקניות. כמו ש @shoshanavv העירה את תשומת ליבך.
איך אפשר להמנע מניצול? לתת את המקסימום במינימום שיש לך.בהצלחה רבה!!
פעילה בקהילה שרה תודה.
אבל מה זה אומר לעשות את המקסימום במינימום?
- סטטוס תעסוקתי:
מנהלת קהילה אם יש לך שלוש אלף על לוגיסטיקה- נסיעות, אוכל וכו. תנסי לנצל אותם עד הסוף ובצורה הנכונה לרווחת השחקניות.
כמו לוותר על מונית בשבילך לטובת אוכל עבורן/מונית עבורן.
ואם גם את זה אין, לפחות לתת להן חיוך ותחושה נעימה וטובה.
אני ממליצה להביא חטיפים ונשנושים שיהיה להן למהלך היום, זה מאד מוסיף.@COHENBATYA הביאה פה בעבר רעיון נהדר, בסוף ההפקה לתת לכל שחקנית שוקולד עם פתק אישי, קצת להביע הכרת תודה, ולתת להן לצאת עם תחושה טובה ונעימה.
פעילה בקהילה תודה לך!
את מסבירה ממש מעולה. רואים שיש לך נסיון.
פעילה בקהילה זה לא רק השחקניות זה להשקיע במפיקה, בצלמים בלוקיישן באיפור, בסאונד, בכתיבת התסריט ובכל המסביב
יש ים אנשי מקצוע בשביל סרט אחד —
בכל אופן אני לא הייתי מתפשרת לא על הפקה ולא על שחקניות
זה חבילה אחת.
יש הפקות על עם שחקניות חובבניות וזה מזעזע, או שקניות טובות והפקות גרועות זה גם לא עובר מסך.
שיהיה לך המון המון הצלחה.
- סטטוס תעסוקתי:
מנהלת קהילה @shilart את צודקת במה שכתבת.
אבל זה לא צריך לבוא כזה קיצוני. יש פרופורציה כלשהי שאפשר להגיע אליה.
אני מכירה לא מעט הפקות ברמה מאד גבוהה, שהשקיעו על הפקה ברמה, שאלו כל הדברים שציינת כגון- תסריט, לוקיישנים, תלבושות, איפור, בימוי וכו. ולקחו שחקניות מקצועיות וטובות ללא תשלום/תשלום סמלי. וההפקה יצאה להן לבסוף ברמה גבוהה.
זה תלוי במפיקה, ברמה ובניסיון שלה.
(מציינת- לא באתי לעודד חוסר תשלום לשחקניות. אלא לציין מציאות קיימת ואפשרית)
פעילה בקהילה תלוי איזה סדר גודל של סרט היא מתכוונת
בתוכניות והפקות צריך השקעות אבל אפשר עוד ליצור הפקה מושקעת במחיר הגיוני
שזה סרט זה לבל אחר לגמרי–
- סטטוס תעסוקתי:
מנהלת קהילה לפי ההתכתבות שלי איתה היא אכן מתכוונת לסרט ברמה גבוהה.
וגם בתוך סרטים יש הרבה רמות. זה לבל אחר כשמדברים על טלי אברהמי ודומותיה. אבל כאשר השיח הוא סרט לנערות? מנסיון, במקרים כאלה תוכניות עלולות לעלות יותר כי לשלם לאפטריסטית בנוסף להוצאות הצילומים, יוצא סכום לא מבוטל…
פעילה בקהילה זהו זה מה ששאלתי, מה הסדר גודל של הסרט
לנערות וודאי אפשר לעשות שיתופי פעולה ולחפש שחקניות מקצעיות שיבואו בשביל הפרסום.
שיהיה המון המון הצלחה
חברה חדשה אני חושבת להשקיע באוכל לשחקניות, זה משהו חוויתי – ויחסית לא הוצאה כ"כ גדולה. כמובן – מתכוונת משהו מעבר למשולש פיצה…
פעילה בקהילה לדעתי, תשקיעי בהפקה
יש היום המון שחקניות ברמה ששמחות לעבוד תמורתקטעים רציניים לתיק עבודות ואולי גם תשלום סמלי
אם האווירה נחמדה, ויש אוכל והערכה, הרווח של התיק עבודות שווה את חיסרון הכסף.
בהצלחה!
פעילה בקהילה אני רואה הרבה הפקות שהשקיעו בהפקה עצמה ובשחקניות פחות…
לרב שאני מגיעה להפקה כזו אני מרגישה שהוצאתי כסף בשביל לראות משהו מושקע ומה שאני רואה לא שווה את הכסף של הכרטיס שהוצאתי עליו כי השחקניות לא מגלמות היטב את הדמות שנתנה להן.
תחשבי גם על הצופות לבסוף לדעתי חשוב להשקיע גם בהן שיהיו מקצועיות.
לפעמים שווה לשלם קצת כסף כדי שהצופות ירגישו שבאו לראות ולחוות ויהיו איתך ואם הדמות לאורך כל הסרט.
וגם שחקנית שמתוגמלת נותנת יותר מעצמה כי משלמים לה והיא מחוייבת לרצינות וכו
בסופו של דבר כשחקנית שמשחקת בהרבה סרטים, אני רואה את המקצועיות שנותנות את עצמם במקסימום להפקה ואת אלו שפחות והן גם לא מתוגמלות וממורמרות ועושות את רק כי אין להן ברירה והסרט יוצא בהתאם.
בכל מקרה שיהיה בהצלחה!
פעילה בקהילה היי שיפי,
לגבי השאלה שלך על שחקניות לסרט-
קודם כל אני מעריכה את הכנות שלך
שבאמת באת ושאלת ולא כמו שעושות אחרות ודורשות דברים ללא תשלום…ואני פה כדי להגיד לך מהמקום שלי- כשחקנית מתחילה, אני אשמח להשתתף בהפקות ללא תשלום ועם זאת לתת את כל הנשמה והמקצועיות גם שזה ללא תשלום…, אני מכירה בנות שרוצות גם קטעים לתיק עבודות כדי שתוכלנה להתקדם יותר ויותר כי בסופו של דבר מתחילים בקטנה ומשם גדלים..
אני לא יודעת באיזה סדר גודל של הפקה מדובר, מה שכן שרה אמור אמרה שזה ברמת על ושרה יודעת מה היא אומרת..
אז באמת אם את צריכה שחקנית..- אני פה
המייל שלי- *** אין לפרסם מיילים בציבור, השתמשנה בהודעות הפרטיות לשם כך ***
פלאפון- 0533104658
פעילה בקהילה המייל שלי- aviyasl03😉gmail.com
חברה חדשה אחרי מה שקראתי פה יש לי כמה מילים להוסיף
מבחינתי לקחת שחקניות בחינם זה עוול!!!
לא משנה איזה אוכל הכי מושקע שתתנו להם
ותמורת אישור פרסום!! מה יש להם לעשות אם הקטעים האלו אם כולם רוצות בחינם תמורת אישור פרסום??
אז הם אוספות עוד ועוד קטעים שאיתם הם יוצאות לפנסיה….
ועוד בנות כותבות להפקה ממש ממש מושקעת שהולכת להתפרסם בכל העולם !!אם היא כ"כ מושקעת אין לך לשלם כמה מאות לשחקניות???
למה דווקא אצל שחקניות ורקדניות התשלום נעלם?
והמפיקה נוסעת במוניות על מי מנוחות?
אם אתם רוצות שחקנית רצינית שלומדת טקסטים כמו שצריך תשלמו (עדיף שתשלמו מאשר לפוצץ באוכל ושחקנית לא חוזרת עם כלום לבית (חוץ מכמה גרמים… וחצאית שכנראה לא תיסגר…)
עכשיו יש כאלו שיגידו "הם מסכימות ורוצות"
זה שבחורה חמודה השקיעה 3 שנים בלימוד משחק מוכנה ללכת ולבטא את כשרונותיה
אבל לא תמורת איזה קטע מסכן שלא ייתן לה כלום כי כולם בעצם רוצות בחינם…ולא נדבר על זה שנותנים להם לסוע להונלולו בלי מונית בסיסית
מבחינתי זה על גבול הניצול!!
ואת כל זה אני אומרת שאני בכלל לא שחקנית אלא צלמת
שאני רואה את זה מהצד נקרע לי הלב
פעילה בקהילה לא מצליחה להבין איך מגיעים לדיון הזה שוב ושוב, אבל זה באמת הזוי שלוקחים שחקניות בלי תשלום. מישהי חשבה לומר לאפטריסטית – תערכי לי את הסרט ואני אתן לך קרדיט וקטע לתיק עבודות? זה לא מופרך?
למה כשזה מגיע לשחקניות כולן בטוחות שזה נורמלי שהן תעבודנה בלי תשלום? עזבו נורמלי, למה זו אופציה בכלל?
מילא אם הייתי רואה שחקנית שמציעה עבודה בסכום נמוך בתור מתלמדת, כמו שמציעות גרפיקאיות או בונות אתרים וכו', אבל שמפיקות מחפשות שחקניות בחינם – מה נסגר?! זו עבודה, לא מערך התנדבות. הן השקיעו שנים בלמידה למה שלא יהיה לזה תגמול?
אולי גם נבקש מרופא שיניים סתימה חינם בעד שנחייך לאנשים ונראה להם את טיב עבודתו המקצועית? קרדיט, פרסום, חשיפה נרחבת, הוגן – לא?- סטטוס תעסוקתי:
חברה חדשה משום מה כשזה מגיע לאנשי מקצוע בתחום האומנות
יש בלבול גדול ,והרבה שטחים אפורים
אולי כי לאומנות אין מחיר ?
ואולי כי האומן נהנה מהעבודה שלו, אז למה צריך לשלם לן?
בכל אופן אני חושבת שזה תלוי גם באנשי המקצוע, אם אף שחקנית (במקרה הספציפי הזה ,כמובן שהאמור הוא לכל אנשי המקצוע בתחום האומנות ) לא תסכים לבוא בחינם או תמורת מחיר סמלי זה פשוט לא יהיה קיים .
חבל מאד שזה המצב
זה ממש מתסכל, הלוואי שיהיה איזה שינוי בעינין
(כותבת בתור בעלת אולפן שנתקלת בתופעה של אנשים שמרגישים בנח לבקש שירים תמורת אישור פרסום)
פעילה בקהילה אני רואה את ההודעות וחייבת להגיב—
אז ככה, כמו שאמרתי אני שחקנית מתחילה, ובאמת אני משקיעה בלימוד.
אבל בואו נדבר תכלס- איך שחקניות מתחילות גדלות?- מזה שהן התחילו בדברים הקטנים- בלהיות ניצבות, תפקידים קטנים וכן- גם ללא תשלום.
אני אומרת לכן מהצד שלי- אם אני לא יהיה בהפקות קטנות ויתחיל ללא תשלום- איך אתן חושבות שיכירו אותי?
איך ידעו את טיב המשחק שלי?
ושוב אני אומרת אני מכירה בנות שמוכנות לעבוד תמורת תיק עבודות כדי שבהמשך תוכלנה להראות למישהו את התיק עבודות כי נדיר שהיום מקבלים ללא תיק עבודות!
אני מנסה לכנס להפקות וואלה אני שואלת את עצמי יש כאלו עם דרישות בשמים מבלי לשלם אפילו לא שקל אחד.
אז באמת ששיפי מדהימה והיא רק באה ושואלת- עצם זה שהיא שואלת אני חושבת שזה ממש לא בא מצד של ניצול כי היא הייתה יכולה לכתוב פשוט שהיא מחפשת שחקניות ללא תשלום…
פעילה בקהילה יש הבדל בין תשלום מינימלי ללא תשלום
גם רופא או עורך דין שעושה סטאז' בשביל לצבור ניסיון מקבל תשלום כלשהו
- סטטוס תעסוקתי:
מנהלת קהילה @SHIFIWEIS בנות כתבו פה תגובות מאד נכונות, ממליצה לך לנסות לחשוב בכיוון:)
פעילה בקהילה אני אבדוק את זה. תודה לכולם על התגובות!
Log in to reply.