אולפן סאונד ונגינה
אולפן מקצועי וביתי, ציוד הקלטה, תוכנה ופלאגינים, פלייבקים, הפקות אלקטרוניות, עיצוב פסקול, מיקס... פירוט נוסף
פינת הריאיון המוזיקלי
-
פינת הריאיון המוזיקלי
הפינה הזו נותנת מקום למוזיקאיות המוכשרות שביננו, ננסה לטעום קצת
מהאישיות, הרוח והכישורים שבודאי יתנו לנו השראה ולא רק מקצועיות.נתחיל מהשופטות היקרות שנתנו מזמנן להקשיב ללחנים בתשומת לב,
כדי ללוות את הפרויקט באופן מקצועי אך גם רגיש ומתחשב.ואיתנו היום שרי ברנסדורפר @brsari16
ספרי לנו קצת על הרקע המוזיקלי שלך
התחלתי ללמוד כינור בגיל 8, למעשה זה היה הגשמת חלום של אמא שלי.
בילדותה לימודי מוזיקה היו דבר יקר שלא כל אחד יכול להרשות לעצמו. המשכתי ללמוד במזמור ,
ואחר כך ברון שולמית, שם התמקצעתי בחינוך מוזיקלי ובהוראת כינור וסיימתי ברסיטל קלאסי.
כיום, חוץ מהוראת כינור, מרכזת מגמת מוזיקה בסמינר גברא, מנגנת בהרכבים,
לבד או מצטרפת לזמרות, מלחינה וכותבת עיבודים להרכבי כלי, וגם מדריכה תלמידות בהלחנה
ובעיבוד בסיסי כדי להביא את הלחן שלהן למשהו יותר מובן, קליט ונעים להאזנה.על איזו מוזיקה גדלת?
מוזיקה חסידית שכללה בעיקר פרחי מיאמי ופרחי לונדון, אברהם פריד, מרדכי בן דוד.
את המוזיקה המזרחית לא הכרתי כלל, נחשפתי אליה יותר מאוחר, בגיל התיכון.
בהדרגה עברתי מסגנון ים תיכוני קליל להיכרות עם מוזיקה מזרחית כבדה.את רצינית? כמה כבדה?
ג’ו עמר ומשה חבושה למשל. חקרתי קצת את הנושא וחיפשתי עוד חומרי האזנה שלא היו מוכרים לי.
הגעתי למסקנה שכדי לשלוט במוזיקה המזרחית צריך להיוולד עם זה..אבל לדעתי אדם אוהב את המוזיקה שגילה בעצמו יותר מאשר את המוזיקה שגדל עליה.
חברה שגדלה על מזרחי סיפרה לי שמתחברת למוטי שטיינמץ כי את הסגנון הזה לא שמעה בבית בכלל…מוזיקה קלאסית היתה ברקע בילדות?
לא הלכתי לקונצרטים בגיל 3, אבל כן הייתי שומעת מוזיקה קלאסית, ידעתי שזה משהו אמנותי והערכתי את זה.
ומגיל 9 בערך כבר השתתפתי בקונצרטים והכרתי קלאסי. בעיני מוזיקה זה אמנות ויופי.
אני רואה (שומעת) בזה משהו שכלי, מתוחכם. אני יודעת שיש כאלו שנהנים מהרגש שהמוזיקה מביאה,
אני נהנית מהאינטלקטואל של המוזיקה.איך את מגדירה את המוזיקה של היום?
יש שיגידו שהיא רדודה. אני סבורה שגם בעבר לא הכל היה ברמה טובה. מבחן ההיסטוריה מעיד איזו מוזיקה
תישכח ואיזו תיזכר. בכל זמן היו חומרים טובים או פחות.אבל היום יש איזשהי זילות בקשר ל’מי יכול להיות זמר/יוצר/אמן כלי. כמעט כל אחד יכול להוציא סינגל או לתפוס גיטרה ולכנות את עצמו ‘זמר ויוצר’, ‘כוכב עולה’ וכד’. מצד שני המצב הזה נותן הזדמנויות לגלות כישרונות ולפתח אותם.
אני מחבבת מוזיקה יהודית ישראלית.
מתחברת בעיקר למוזיקה עם טקסטים טובים. בעיני, שיר טוב, לחן טוב צריך שיהיו לו גם מילים ראויות.מהו החלום שלך, או מה מפריע לך בקשר למוזיקה?
נתייחס להפקות אולפן.
מפריע לי ששום דבר לא אמיתי על הבמה. זה לא מייצג שום דבר אמיתי.
אבל מה ההבדל בין אמנות חזותית ששם את רואה רק את התוצאה.
הרי את לא באמת יודעת איך האמן יצר את זה. באילו רפרנסים השתמש,
כמה הוא תיקן ועיבד את היצירה עד שקיבלת את התוצר המושלם. למה זה שונה?תלוי מהי המטרה. אם התפקיד של הבנות על הבמה זה רק להזיז ידיים ורגליים, אז הכל בסדר.
אבל כשבת מחזיקה מיקרופון, והיא כאילו שרה, ומהרמקולים שומעים זמרת אחרת, זו בושה.היו מקומות מסויימים שאמרו לי ככנרת, רק לעמוד על הבמה, ולנגן ‘בכאילו’ שלא על מנת לשמוע
וזה הפריע לי מאד. סליחה? התאמנתי, השקעתי. למה שלא ישמעו אותי? לא סומכים עלי?ומקרה דומה עם תלמידה פסנתרנית, שהתבקשה בהופעה לשבת על הבמה ולנגן ‘דמי’,
כאשר ברקע מושמע פלייבק. עמדתי על כך שזה לא יקרה. היא התאמנה,
שברה את האצבעות שלה על סונאטות של מוצרט. למה שלא ישמעו אותה?לשיר או לנגן בכאילו- בעיני זו השפלה.
מה החזון שלך. מה היית רוצה שישתפר בקשר להפקות מוזיקה?
הייתי רוצה שישימו יותר דגש על הפקה משובחת. שישקיעו בהבעה, בפרטים הקטנים של הביצוע.
ודבר נוסף,
פניה חמה למוכשרות.
יש כאלו שקיבלו מתנות משמיים. כישרונות גדולים. לפעמים הן חושבות שזה הדבר היחיד
לו זקוקה מוזיקאית/זמרת.
(ואז אני שומעת אמירות כמו ‘אני לא רוצה/צריכה ללמוד פיתוח קול, שלא ייהרס לי הקול’ או ‘יש לי את זה’ )
אז מוכשרות יקרות, לכנה ללמוד. כישרון זה לא מספיק, וזה עצוב שמשתמשים כל כך הרבה באינטואיציה
בלי להבין מה עושים. (כמו לבנות טרצה על טרצה על טרצה, בלי לדעת בכלל שיש כזה דבר קונטרפונקט, זה חבל).
רק כשלומדים מבינים כמה זה נותן, וכמה בעצם, יש עוד ועוד מה ללמוד.
הרמב”ם כבר אמר: תכלית הידיעה – שנדע שלא נדע…הלימודים לא מיועדים רק לבינוניים. אם את מוכשרת ותלכי גם ללמוד- את תהיי בליגה.
ולא משנה בכלל באיזה תחום מדובר. זה נכון תמיד.והראייה לכך – המקצוענים לעולם לא ינפנפו באמירות: אני מקצוען. הם תמיד אומרים
שאדרבה – יש להם עוד הרבה מה ללמוד….
Log in to reply.