אשמח לייעוץ

קדם Forums טיפול ואימון אשמח לייעוץ

• פורסם ע"י יעל יעל  הוראה רכזות וחינוך on 17/08/2026 ב1:25 am

משהו שמטריד אותי מלא…

מנסה להתייעץ פה. אני מדברת על טיפול של בת להורה נרקיסיסט… מאובחן. היום זה בטוח שאחד מההורים כזה, כבר הרבה זמן ובעזרת כמה אנשי מקצוע מנסים לבדוק מזה מבין 2 ההורים. כי זה נורא מתעתע…

אחרי הרבה התלבטויות התחלתי ללכת לטיפול. קבעתי פגישה ראשונה הלכתי וחזרתי הפוכה על המוח… התלבטתי מאוד אם להמשיך, החלטתי שאני משיכה אבל פעם בשבועיים, הרגשתי שפעם בשבוע גדול עלי. הלכתי אליה עוד פעם והיא חכמה מאוד… והצליחה לעלות על דברים שלא חשבתי עליהם בחיים, לדוגמא הייתי בטוחה שהנרקX זה אבא שלי והיא קצת הפכה אותי שאולי זה בכלל אמא שלי… ואז היא אמרה לי מלא דברים שהם נכונים על ההתנהלות של הבית שלנו וכו', נגיד שאמא שלי ילדה את הילדים והם אחריות שלה ועוד הרבה דברים נכונים מאוד. אבל אני בחיים לא חשבתי עליהם… כי תמיד עשיתי מה שאמרו לי ומעבר לכך… ונמחקתי לאט לאט, אבל בטוח:)
    בקיצור, מהרגע שהיא העירה את כל הדברים הנכונים האלו אני מרגישה שאני לא אותו בנ"א… כאילו בשבת האחרונה יצאו ממני שדים… ואני בנ"א עדין מאוד…מאוד. מזה לא אני להתחצף לדבר על ההתנהלות של הבית כמה אני לא חושבת שזה נכון וכו'. ואז אמא שלי אמרה לי שהיא מרגישה שמזמן מסויים, זה היה בערך בפגישה הראשונה. השתנתי, היא צחקה שמה פתאום ראיתי עולם, ודיברתי עם אנשים ואלו התוצאות…
    ואני יודעת שהכול בגלל הטיפול הזה… ואני מזה מבולבלת. לא יודעת אם זה טוב ואם זה ככה אמור להיות, ולא יודעת
    זה נורמלי?????

שרי פ. הגיבה לפני 23 שעות, 35 דקות 3 חברות · 2 תגובות
  • 2 תגובות
  • אפרת M

הייטק
    חברה
    17/08/2026 ב11:28 pm
    פעילה בקהילה

את יודעת?

את מזכירה לי פתאום את עצמי בתחילת טיפול אחרי המפגש הראשון
    הייתי מוצפת על ההורים שלי בדיוק כמו שאת מתארת
    כאילו פתאום היא העלתה באוב מלא מקרים מהעבר שאמרתי לעצמי הנה הןכחה למה שהיא שאלה על הענין הזה וכו
    גם לי גרם מאד להתרחק.
    אולי זה התחלת תהליך וזה אמור להתנקז בסוף בתהליך נכון, היא תתן לך את המקום לזה ותדברו וזה יסתדר בע"ה.
    יכול להיות שכדאי בהחלה כן לתת לזה מקום ואולי כדאי לכתוב את זה לעצמך אפילו כדי שתוכלי בהמשך או אם את אמיצה בפגישה הבאה לדבר עם המטפלת על זה ותרויחי שגם הכתיבה משחררת וגם אם לא זה יהיה כתוב לך ותוכלו לדבר על זה בהמשך.
    המון הצלחה

• שרי פ.

כללי
    חברה
    18/08/2026 ב1:24 am
    ותיקה

וואו יעל כמה כואב וכמה מתסכל זה!!

אז דבר ראשון זה נורמלי? בהחלט כן.

זה לא שהשתנית מאז הטיפול, את נשארת אותו בן אדם. מה שקורה זה שכל מה שהמטפלת העלתה איתך היה אצלך עמוק בפנים, זה דברים שככל הנראה אף פעם לא העלית אותם בשיחה עם מישהי, או דברים שאפילו לא שמת לב שהם לא נורמטיביים (התנהגות של ההורים וכ'ו) וכשדיברתם על זה פשוט התעורר.

זה היה קיים אצלך גם לפני הטיפול, ופתאום לראשונה אתם פותחות את זה ואת מגלה דברים חדשים, את נותנת מקום לרגשות מודחקים, ואז ממילא הם צפים וזה בהחלט כואב.

כשיש מודעות את שמה לב הרבה יותר גם לסיטואציות שלא נתת להם חשיבות בעבר, וכל דבר הכי קטן מקפיץ אותך ומזכיר לך מה המטפלת אמרה על זה.

ככל שהמטפלת דיברה ועוררה רגשות מודחקים זה פשוט עובר לך מהתת מודע אל המודע וזה גורם לך להרבה יותר שימת לב לכל דבר גם הקטן ביותר

וכן. זה יכול הרבה יותר לכאוב ולהציף. סיטואציות שקרו פעם ולא ידעת אפילו שזה לא משהו רגיל, עכשיו מקבלות פרשנות אחרת, ואת מבינה את הדברים בצורה שונה וזה מאד מתסכל.

כמובן שתדברי על זה עם המטפלת ותראי איך היא תוכל לעזור לך עם זה..

המון המון הצלחה:)

וחיבוק גדול כי מגיע לך זה בהחלט מצב לא קל💖

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן