טיפול יעוץ אימון והנחיה
מטפלות באומנויות, פסיכולוגיות, עו"סיות, מנחות, מדריכות, מרצות, מאמנות, יועצות, ברוכות הבאות! ... פירוט נוסף
שאלה למטפלות אם מתאים לכן
שאלה למטפלות אם מתאים לכן
אני יודעת שהיה כאן פולמוס אם נכון להעלות דיונים מחדר הטיפול אבל בגלל שזה נושא שמאוד חשוב לי ואין לי איפה לשאול אותו אני שואלת בכל אופן ואם זה נראה לכן לא מתאים אז תכתבו כאן או שלא תענו לשאלה.
אני נמצאת בטיפול כבר כמה שנים עם הפסקות באמצע אצל עו"סית קלינית שנחשבת מאוד טובה ומבוקשת בשנה האחורנה יש לי נושא שמאוד קשה לי מולה שהיא טיפוס מאוד הגיוני ושכלי וזה יוצר מצב שכשאני מספרת על קושי מאוד גדול שיש לי היא פחות מכילה ונמצאת איתי בקושי, אלא יותר נוטה לנתח את הסיטואציה מבחינה פסיכולגית והגיונית או לתת פתרון, היא כן יודעת מאוד להקשיב, אבל מרגישה שפחות נותנת מקום לכאב וזו תחושה שכבר הרבה זמן מלווה אותי ומתסכלת ואני חושבת שהיא גם חוסמת את ההתקדמות.
ניסיתי לדבר איתה על זה והיא טענה שזה העברה בגלל היחסים עם הדמויות המשמעותיות שלי.
וזה ממש עצבן אותי, יכול להיות שיש לי איזושהיא העברה כזו ורצון לקבל יחס אחר, אבל אני חושבת שבטיפול בלי קשר להעברה חשוב מאוד לקבל גם תמיכה ואמפטיה והרגשה שנמצאים איתך בכאב וזה חלק מטיפול.
בנוסף עניין אותי להבין יותר לעומק מה זו העברה וקראתי מאמר מטיפולנו וראיתי שם משהו מעניין:
<strong style="font-family: inherit; font-size: inherit;">פסיכותרפיה התייחסותית: גישה זו מדגישה את ההיבט הבין-אישי הסמוך למודע שבתופעת ההעברה ורואה בה כמערכת יחסים דו-כיוונית הנוצרת באינטראקציות בין המטפל למטופל. התפיסה היא כי בתוך מערכת היחסים ה'העברתית' יכול המטופל לקבל מהמטפל תגובה אחרת מזו שהיה מקבל מהדמות מעברו. כלומר, ניתנת חשיבות לאפשרות לחוות מחדש את הקונפליקטים שהתעוררו בתוך קשר באופן שיאפשר ריפוי.
התלבטתי אם נכון לי לומר לה את זה את הגישה שראיתי ושכן יש לי ציפיה שזה יעזור לי לתקן ולחוות ריפוי השאלה אם זה מותאם ולעניין?
וכן אם יש פה מישהי שיכולה לכתוב על נושא העברות בטיפול חושבת שזה יכול להועיל פה להרבה נשים.
השאלה אם יש מה לעשות כי יכול להיות שזו צורת העבודה שלה ואין מה לעשות אם זה ואין לי מה להתאמץ ולעלות את הנושא שוב.
חשבתי לעבור מטפלת אבל קשה לי לעבור למישהי אחרת שלא מכירה את ההיסטוריה שלי ולהתחיל מהתחלה, מצד שני גם המצב הנוכחי מתסכל וקצת תקוע בגלל הנקודה הזו.
סליחה על האריכות ומי שמתאים לה אשמח לשמוע מה היא חושבת
תודה.betipulnet.co.il
בטיפולנט | פסיכותרפיה התייחסותית
את הפירוש המדויק למושג הרפואי פסיכותרפיה התייחסותית, כמו גם את הסממנים ודרכי הטיפול, תוכלו למצוא בקלות באתר, תחת לשונית פסיכופדיה
Log in to reply.