טיפול יעוץ אימון והנחיה
ציבורי קהילה
ציבורי קהילה
פעילות אחרונה: לפני 2 ימים
מטפלות באומנויות, פסיכולוגיות, עו"סיות, מנחות, מדריכות, מרצות, מאמנות, יועצות, ברוכות הבאות! ... פירוט נוסף
ציבורי קהילה
תיאור הקהילה
מטפלות באומנויות, פסיכולוגיות, עו"סיות, מנחות, מדריכות, מרצות, מאמנות, יועצות, ברוכות הבאות! בואו נדבר על הסטינג שלנו
שאלה למטפלות (וגם לכל מי שרוצה להבין בתחום קצת יותר)
קדם ‹ Forums ‹ טיפול ואימון ‹ שאלה למטפלות (וגם לכל מי שרוצה להבין בתחום קצת יותר)
שאלה למטפלות (וגם לכל מי שרוצה להבין בתחום קצת יותר)
פורסם ע"י רחל קולדצקי טיפול on 17/08/2026 ב8:20 amחברות יקרות שלום לכולן!
אני עובדת בימים אילו על יצירת חוברת מידע מקיפה, שמטרתה להנגיש ולהכיר לעומק את מגוון שיטות הטיפול והכלים הקיימים כיום.
אשמח מאד להיעזר בניסיון של המטפלות שבקבוצה, וגם להעלות שאלות מכלל חברות הקבוצה:
למטפלות שביננו:
נשמח אם תוכלו לשתף (כאן או באישי) מידיעתכן על השיטות שאתן עובדות איתן:
1. שם השיטה / הגישה : במה מדובר?
2. תמצית השיטה: מה המהות שלה, בכמה מילים?
3. על מה היא עובדת: לאילו קשיים, אתגרים או מטרות היא מיועדת?
4. קהל יעד: לאילו גילאים או שלבים היא הכי מומלצת?
לכלל חברות הקבוצה:
אילו שאלות או נושאים הייתן רוצות שיקבלו מענה בחוברת? אם יש סוג טיפול שסקרן אתכן, מקרה שלא ידעתן איזה סוג טיפול מתאים לו, או כל שאלה אחרת בתחום, אתן מוזמנות לכתוב כאן או באישי.
תודה רבה על שיתוף הפעולה!
בברכה,
רחל קולדצקי
פסיכותרפיסטית הוליסטית
סירי גולדמן הגיבה לפני 3 שבועות, 2 ימים 6 חברות · 7 תגובות- 7 תגובות
פעילה בקהילה
שלום רחל!
לשאול על סוגי טיפול זה בערך לבקש לכתוב אנציקלופדיה:)
אבל אפשר לעשות איזו חלוקה בסיסית שתתן מידע ראשוני:
אם נתמקד בתחומי הפסיכותרפיה (ויש המון שיטות שלא נכללות בתחום) הייתי מחלקת לשיטות טיפול מבוססות טיפול רגשי, טיפול קוגנטיבי וטיפול התנהגותי. כשהCBT למשל משלב קוגניציה והתנהגות, הDBT שאני מכירה פחות גם כן לכאורה מתמקד יחסית באלו, יש את השיטות שמתמקדות בחלק הגופני-העיצבי, כמו הSE והשיטות כמו מיינפולנס וכד' שמשלבות רגש וגוף/מערכת עצבים, יש את הEMDR שמתבססת על הנוירולוגיה והעיבוד הנוירולוגי ככלי לטיפול, וכן הלאה.
חוזרת לתחום הטיפול ברגש: יש שם שיטות כמו טיפול דינמי, סכמה תרפי, טיפול ממוקד שינוי קצר מועד, גשטאלט, הטיפול הנרטיבי ועוד, ויש גם כלים (לא שיטות) כמו NLP וכד'.
הטיפול הדינמי מתבסס על הדינמיקה בחדר הטיפול כבסיס לתהליך הטיפול, שיטות טיפול אחרות מתבססות על הכוח הפנימי של המטופל, על יכולת ההתבוננות, זיהוי התפיסות והשינוי שלהן, ועוד.
הכי יעיל בעיני במרבית המקרים השילוב, שמאפשר להתמקד בכל נקודת זמן בחלק שיביא את האדם בצורה הכי קלה ומהירה ליעד שלו, אבל יש גם מקרים בהם נכון יותר להתמקד דוקא בשיטה מסוימת ולהניח לאחרות, אם בשל חוסר יכולת להיעזר בהן, אם בשל סיכון מסוים שקיים במקרים ספציפיים, אם בשל העדפה של האדם לשיטת עבודה מסוימת ואם מכל סיבה אחרת.
אם יש שיטה מסוימת שאת רוצה עליה הרחבה אני יכולה לנסות לכתוב, בתנאי שהיא שיטה שאני בקיאה בה מספיק:)
בהצלחה!
פעילה בקהילה
לפני העיסוק בכלים טיפוליים, חשוב להבין שטיפול הוא לא כלי. א"א להפוך להיות מטפלת מתוך כלי מסוים שנלמד, גם אם הוא נמצא כיעיל ועוזר. וא"א לקרוא לכלי כלשהו "טיפול". טיפול הוא קדם כל טיפול! ואולי חשוב קדם להנגיש את המהות של טיפול. ואח"כ כבונוס, לפרט גישות/כלים, בהקשר ליעילותם לקשיים מסוימים. אני חווה בלבול גדול שקיים בצבור, שחשוף לכל מיני מושגים/כלים/גישות/קורסים וכו', וחסרה ההבנה הבסיסית שמטפל צריך קדם כל להיות מטפל, וזה בהחלט נחמד גם להוסיף ולהעשיר (ולדעתי בעיקר להרשים…) בכמה כלים שיהיו לו בכיס… אבל זה לא לב הטיפול.
מנהלת קהילה
תודה רחלי על ההדגשה,
אקח לתשומת ליבי לעשות הקדמה למידעון.
אך עם זאת חשוב להבין שכאני ניגשת לטיפול, לקראת מה אני הולכת,
אני הולכת לרכב על סוס? מה זה יעשה לי? איך זה יעזור לי? למה זה טוב לי?
אני הולכת לשכב על ספה? מה זה יעשה לי? איך יעזור? למה זה טוב לי?
וכו' על זו הדרך.
ושוב תודה למגיבות שמעשירות אותי בידע יקר!
מחכה לעוד בנות.
פעילה בקהילה
בתור מטפלת עם ניסיון והסמכה ליותר מעשר שיטות, אני יכולה רק להמליץ על שיטת "דמיון נובע" שמגיעה לעומקים ורבדים בנפש שהרבה כלים אחרים לא מצליחים, ויכולה לחסוך הרבה שיח "מלמעלה". אני אישית העברתי תהליכים מדהימים עם השיטה הזו. כמובן שנדרש ללמוד להעמיק ולהבין במה מדובר. משאירה את זה לכן. ושיטה נוספת שפחות מוכרת בציבור אבל מאוד מקיפה שורשית ומשמעותית, בפרט מכיוון שהיא על פי התורה, ולא "מגויירת", היא "תורת הנפש". פתחתי רק פתח להתעניינות ואין לי זמן ויכולת ממש לפרט על הכל, מקווה שתרם במשהו 🙂
פעילה בקהילה
אני מעלה כאן את הפרוספקט שלי
יש שם הסבר מאוד ברור על כמה גישות
אם תרצי משהו ספציפי אשמח לעזור
מנהלת קהילה
שלום רחל, יוזמה מבורכת וחשובה מאוד!
בכובעי השני מעבר לקייטרינג ולסדנאות 'ערוכה ברגע' שאני עושה תודה לד', אני מאמנת רגשית המשלבת כלים שונים, אני מביאה איתי לקליניקה שני כובעים מרכזיים שמשלימים זה את זה. הגישה שלי מחברת בין עבודת עומק רגשית לבין פרקטיקה יישומית, מתוך תפיסה שלמה של "אוכל לגוף ואוכל לנפש" (תרתי משמע😊), הזנה פנימית אמיתית.הנה הפירוט על השיטות שאני עובדת איתן:
1. טיפול רגשי מבוסס הקשבה ונוכחות- שזה בעיני בסיס להכל
<ul type="disc">
- במה מדובר? בתהליך עומק רגשי של הקשבה לנפש, ללא
פילטרים וללא התכחשות, בריחה ומסכות.- תמצית השיטה:השיטה מלמדת איך לפגוש את הרגש
כמו שהוא ולחוות אותו עד הסוף, בלי התנגדויות או ניסיונות "לברוח"
ממנו. ההסכמה להרגיש באמת עד הסוף בלי לפחד בלי להתנגד, היא זו שמאפשרת
בס"ד לכאב להשתחרר ולריפוי טבעי להתרחש.
אחרי הקשבה והכלה את תמיד יכולה לעזור למטופל ולתת תובנות יחד ממה שהעלה ולעזור לו לרצות ולהגיע למקום הטוב.- על מה היא עובדת? חסמים
רגשיים, התמודדות עם משברי חיים, קושי בוויסות רגשי, אכילה רגשית (חיפוש
פיצוי באוכל במקום הזנה רגשית), ותחושות של תקיעות. השיטה מיועדת לנשים
שרוצות לעבור תהליך, לחוות עומק ולנקות משקעים מהשורש.- קהל יעד : נשים ונערות (צעירות ובוגרות)
שמחפשות מרחב בטוח ומכיל כדי לעבור תהליך משמעותי של מודעות וריפוי.2. שיטת itt
<ul type="disc">
- במה מדובר? משתנה בהתאם לבעיה, אפשרי
בטיפול
ממוקד וקצר שעוקף התנגדויות ושינוי
דפוסים ואמונות מגבילות.- תמצית השיטה: כלים שונים ורבים , פרקטיים
ומדויקים, המטרה היא להגיע ישירות לשורש, לחסימה וגם לתת המודדע לאנשים שקשה
להם בתחילה להפתח ולדבר בחופשיות, בלי ללכת סחור-סחור, ולייצר שינוי אמיתי
ורגשי מהיר ומורגש.- על מה היא עובדת ? פחדים
נקודתיים, חרדות, טראומות, אמונות מגבילות שמונעות מאיתנו להתקדם, ושינוי
הרגלים תוקעים. הכלים מיוחדים ומגוונים ומביאים בס"ד תוצאות לשטח.- קהל יעד: נשים ובחורות שצריכות מענה חד,
מהיר ומדויק לקושי ספציפי, או לתהליך עמוק יותר, ושרוצות לראות שינוי פרקטי ביומיום שלהן.(אפילו לדוגמא להצליח במבחן שנכשלה בו כמה פעמים )לגבי החלק השני של שאלתך (נושאים שכדאי לשלב בחוברת)–
הייתי ממליצה להוסיף לחוברת פרק שעוסק ב"איך אדע מה נכון לי עכשיו?" – כלומר, מתי אישה זקוקה לתהליך הכלה ועומק (כמו הקשבה פנימית ושהייה ברגש), ומתי היא זקוקה לכלי אחר.
וכן – נושא פגיעות מיניות הן חלק לימוד נפרד וחשוב וקריטי ללמוד לעומק לפני שמטפלים בנושאים אלו!!!
והכי חשוב- מטפלת לא יכולה להיות מטפלת לפני שהיא טפלה בעצמה, לשורש, ולפני ולפנים !!!ועוד משהו קריטי שחשוב להדגיש —אימון וטיפול רגשי לא מחליף ולא בא במקום פסיכולוגיה או פסיכיאטריה במקרים שצריך וחשוב לתת את הדעת על כך כדי לא להיכשל בדיני נפשות.
ומטפלת אמיתית יודעת ומרגישה ואמורה להיות לה את האחריות לדעת מתי צריך להפנות ולמי , אם היא מטפלת שהוסמכה להיות מטפלת תדע בס"ד לפעול כראוי.
בהצלחה רבה עם החוברת!
וכל הטוב לכולן בבריאות נפש וגוף
דסי גינסברגר
אנחנו מאמינים שאוכל זו השפה הישירה לומר לאורחים כמה הם חשובים לכם !
גינסברגר- יש טעם לכבד ! -050-4117322 באתר כבר בקרת ? - במה מדובר? בתהליך עומק רגשי של הקשבה לנפש, ללא
Log in to reply.