אם העלו כאן את NLP, רוצה לשאול על זה משהו: יש לי נערה מטופלת, שמגיעה אלי לטיפול דינמי, בשל ארוע קשה שעברה בחייה, והיא אכן זקוקה לטיפול עמוק.
באחת הפגישות עם ההורים האמא שאלה אותי על NLP, ואמרה שהומלץ להם על הטיפול הזה, כשיטה שעובדת על התת מודע. אמרתי לה שאינני מתמצאת בזה, אבל חשוב שתדע שאם היא חושבת על הכיוון הזה, היא תצטרך לבחור בין שניהם, כי אנחנו לא עושים שני טיפולים במקביל.
אני רוצה להעלות פה את הנושא בפני בעלות הידע המקצועי: האם אפשר להפוך למטפל ולעשות עבודה מקצועית ואמיתית רק באמצעות שיטה מסוימת שלמד, כמו NLP ודומיהם.
אינני מכירה ואינני מתמצאת בסוג השיטות האלה, אלא שכנראה מתוך רצון לפתרון מהיר, ואולי גם קל, יש ביקוש להצעות שמבטיחות מקסימום תוצאות עם מינימום מאמץ.
ואני שואלת שאלה תיאורטית (כבר עניתי לאמא את תשובתי): האם זה אחראי לעזוב או לוותר מלכתחילה על טיפול דינמי עמוק ואולי ארוך, בשל משבר חיים משמעותי שיש לו השלכות בהווה ויהיו לו מן הסתם השלכות גם בעתיד, לטובת טיפול אינסטנט כדוגמת NLP?
והערה חשובה: במקרה הזה לא מדובר על השקעה כספית, כי הטיפול שלי ניתן במקום ציבורי, ובטיפול NLP היא תצטרך לשלם.
אשמח לשמוע מבעלות ידע מקצועי.