~~~ אקשן טיפ מספר 3~~~

קדם Forums הפקות וידאו ~~~ אקשן טיפ מספר 3~~~

• ~~~ אקשן טיפ מספר 3~~~

פורסם ע"י מירי ברגמן מנהלת קהילה בקדם צילום ומולטימדיה on 20/02/2022 ב2:52 pm

ואנחנו ממשיכות בסדרה של דוד אדוארד (סקאוטר, מוצא לוקיישנים) האלוף.

פרק זה הוא פרק 2 (מתוך 3).

בהצלחה!

מירי

פרק 2

אז איך זה עובד בעצם?

אני כמפיק לאחר פירוק התסריט הבנתי מה הצורך שלנו מבחינת לוקיישן. האפשרויות מבחינת מציאת הלוקיישן מתחלקות לשתיים:

חיפוש עצמי:

ייגעת ומצאת תאמין! – זה העקרון המנחה בחיפוש העצמי.

הדרך הכי זולה היא פשוט לבקש טובה, לפרסם בין חברים במייל או בפלטפורמות אחרות, לשלוח הודעות בקבוצות הוואטספ. לנסח הודעה מה הצורך, שעות אנשים וכולי לטובת יום צילום ולראות מה עולה בחכה.

היתרון הבולט בדרך הזאת הוא המחיר, כנראה שכך תמצאו את המחיר הטוב ביותר ללוקיישן. החיסרון הוא שמדובר באנשים שעושים סוג של טובה, גם אם זה במחיר סימלי, ולכן יש אפשרות רבה לתקלות, לכאורה מי ש”עוזר” לכם לא ממש חייב לכם כלום. לדעתי האישית נשתמש בדרך הזאת רק אם באמת התקציב נמוך ולא מאפשר וכן אערך בהתאם, אסביר בדיוק מה אני צריך, אנסה שזה יהיה מישהו שאני סומך עליו ובעצם לחשוב על כל התקלות שיכולות להיות עוד מלפני ולנסות להיערך אליהם עוד קודם.

הדרך השנייה בחיפוש עצמי היא חיפוש ממוקד. לחפש בגוגל, לרשום בפייסבוק לוקיישנים לצילומים ולהיכנס לכל הקבוצות ולחפש. בדרך הזאת ניתן להגיע לבעלי הבית עצמם ולחסוך את העמלות התיווך. לפעמים ישנם בעלי נכסים שיקשרו לנושא ויתחברו אליכם ואולי יהיו מוכנים לבוא לקראת ההפקה ולהביא מחיר מוזל ואווירה טובה ביום הצילום.

AIRBNB – ב AIRBNB וכלל אתרי ההשכרה לטווח קצר, ואולי גם דירות למכירה והשכרה ארוכת תווך יהיה ניתן למצוא. בדרך זו ישנם מלאי בלתי מוגבל ומשתנה של דירות ווילות, אם זה מה שאתם מחפשים זה פתרון זול. מה שעושים זה פשוט לחפש דירות באזור שאני רוצה. להיכנס ועובר דירה דירה עד שאני מוצא לוקיישן מתאים בהתאם לרפרנס. לאחר מכן שולחים להם הודעה. חשוב פה הכנות, אתם חייבים להסביר שמדובר ביום צילום ולא השכרה ללינה, זה גם הוגנות אישית מחייבת ובעיקר חברת ההפקה צריכה מסמך חתום של אישור זכויות צילום. זה כלל לכל ההפקות באשר הם, אם לא תעשו כך זה ממש פתח לתקלות לא רצויות ואפילו לתביעות. רוב בעלי הבתים לדעתי לא יעלו את המחיר ללילה וגם אם כן לא בהרבה. היתרון באופציה זו הוא שתוכלו לחסוך את עמלת התיווך החיסרון הינו שמדובר בגזילת זמן יקר וגם חוסר ניסיון בשיח מול בעלי דירות וחיפוש ככל יהפוך את המשימה למורכבת עוד יותר.

יש לכן שאלות או משהו להוסיף בנושא מציאת לוקיישנים?

תשאלי או תשתפי אותנו כאן.

נשמח אם תגיבו לפוסט! שתפו מה אהבתן, אם זה עזר לכן, או כל דבר אחר.

מירי ברגמן מנהלת קהילה בקדם הגיבה לפני 2 שנים, 9 חודשים 1 חברה · 0 תגובות
  • 0 תגובות

עוד לא נכתבו תגובות לדיון זה.

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן