מה שקורה בעבודה
ציבורי קהילה
ציבורי קהילה
פעילות אחרונה: לפני שעה אחת
חיפוש עבודה, השתלבות בעבודה, דילמות תעסוקתיות, זכויות עובדים, התייעצויות ושיתופים על ”מה... פירוט נוסף
ציבורי קהילה
למה מודדים אותי לפי המשכורת שלי? למה?????
קדם ‹ Forums ‹ מה שקורה בעבודה ‹ למה מודדים אותי לפי המשכורת שלי? למה?????
-
למה מודדים אותי לפי המשכורת שלי? למה?????
פורסם ע"י ריקי ריקי כללי on 05/05/2025 ב10:54 amחברות, משתפת אתכן ברגע של “חלושעס”
אני אשה עובדת
ויצא שרוב המכרות מהסביבה הקרובה שלי (שכנות, גיסות, אימהות מקבילות בגנים של הילדים וכו’) מרוויחות הרבה יותר ממני, בעיקר בהייטק אבל לא רק
בגדול אני מרוצה מהמשכורת שלי ואנחנו מתפרנסים לא רע ב”ה אם כי גם לא בשמיים
אבל מה יהיה עם ההשוואות?
שבוע שעבר קיבלתי העלאה ב”ה, לא הספקתי ליהנות ממנה אפילו יומיים, כי בשיא האופוריה שהייתי מבסוטה מההעלאה היה לנו אירוע משפחתי, והנושא בשולחן איפה שישבתי סבב סביב כספים ומשכורות ורמת חיים, היו כמה משפטים שעפו שם ועשו לי שחור בעיניים ובבת אחת, פוףףףף… נמאס לי מההעלאה שקיבלתי,
פתאום הרגשתי שאני שווה פחות, למה??? (בהרבה דברים אני שווה יותר מהן…. אז כסף הן מרוויחות יותר ממני, בסדר, למה זה מה שעושה לי להרגיש פחות?)
מרים ג הגיבה לפני 1 שעה, 56 דקות 5 חברות · 4 תגובות -
4 תגובות
-
8
34
0
חברה חדשה
מסכימה איתך כל כך
ואחדד מכיוון אחר
למה בכלל אנחנו מודדות את עצמנו לפי המקצוע שלנו?
למה, באמת, למה אני מרגישה כבוד כשאני אומרת שאני מתכנתת?
מאיפה זה בא לי ?
הרבה יותר מכבד בעיניי שאני אשת אברך!!
בעלי יושב ולומד!!!! בכוילל !!!!!!
יש לי ילדים !! ב”ה !!! מקסימים, מחונכים (או בדרך להיות כאלו 😉 ) !!!
הם החיים שלי, הם הגאווה שלי
הם דור ההמשך שלי
העבודה שלי היא רק סעיף אחד מתוך החיים שלי (אמנם תופסת זמן רב ממנה אבל עדיין…. היא לא אני)
למה כששואלים אותי “ספרי על עצמך” או “מה את עושה היום”
אני עונה – מתכנתת, עובדת בהייטק
למה אני לא עונה – אני אשת אברך , מגדלת ילדים לה’ ולתורתו ,
למה בכלל שואלים אותי מה אני עושה?
אם אני חושבת שניה איך אני פוגשת חברה ישנה
היי שלום מה שלומך שנים לא פגשתי אותך, אז מה את עושה היום, איפה עובדת?
אולי למישהי תהיה תשובה ….
-
1531
2300
0
פעילה בקהילה
אני חושבת שאם מודדות לפי מה אנחנו עושות,
אז כן אני גם אמא,
גם נשואה
גם עובדת
גם מתנדבת
ואז זה משנה אם אני נשואה או לא, אם יש לי ילדים או לא, אם אני עובדת ובמה, או לא…
אבל אם אני אני, בגלל המידות שאני עובדת עליהן והנסיונות שאני מנסה לעמוד בהן, אז זה באמת לא משנה במה אני עובדת ובמה הסביבה.
-
107
84
0
פעילה בקהילה
זה חלק מהניסיון של היום, ההסתכלות החיצונית שלנו על כל דבר…
במקום להעריך את המהות שלנו הפנימית אנחנו נתפסים למדדים חיצוניים, זה פשט קל יותר להרגיש שווה בגלל העבודה שלי, זה לא דורש ממני יותר מדי ביומיום,
הרב יחיאל יעקובזון מדבר על זה הרבה בהרצאות שלו, ממליצה ממש לשמוע
-
122
286
0
פעילה בקהילה
בכנות, את חושבת שהגיסות שלך סביב השולחן, שהעיפו משפטים לגבי הרמת חיים, לא חוות רגעים או ימים או תקופות של “חלושעס”?
סוגיית הערך העצמי פוגשת את כולנו, כל אחת בדרכה ובנתוני חייה, ויסודה בדפוס חשיבה השוואתי שרבים ורבות מתמודדים איתו ברמה כזו או אחרת.
את מרגישה כך כשמדברים על משכורת.
גיסתך תרגיש כך כשתראה את שכנתה עם ילדים יפהפיים ומטופחים, ושכנתה- כשתראה את הבית המפוקסס של אחותה…
אני מקווה מאד, ודי בטוחה, שאף אחת לא מודדת אותך לפי המשכורת שלך, חוץ ממך (לפעמים, לא תמיד כן?).
(אני כותבת את זה מתוך הזדהות עמוקה עם התחושה, לאו דווקא בתחום הזה, ומתוך אמונה וידיעה שזה ניתן לשינוי.)
Log in to reply.