נחמה מ
אדריכלות ועיצוב פניםתגובות הפורום שנוצרו
-
לגבי מיני בר:
בד”כ ניתן למצוא ביד 2 מכשירים של תמי 4 במצב טוב, ובמחירים זולים מאוד . אמנם ביד 2 כמו ביד 2- צריך סבלנות וסיעתא דשמיא למצוא בדיוק מה שמחפשים, אבל זה בהחלט אפשרי. אני אישית קניתי ממשרד מיני בר במצב חדש לחלוטין (הקרטון עוד היה) ב- 500 ש”ח, ומכשירים עם סודה עלו כ-1000 ש”ח. לגבי שבת- לא ידוע לי על פתרון בתמי 4. אני מוציאה מהשקע.
בהצלחה.
-
אמנם גדלנו על חרסה, אבל הוא שייך להסטוריה. בהווה הוא נסרט ומקבל סימנים שחורים אפילו אם רק נגע בו סיר תוך כדי הדחה.
לי יש בלנקו שחור שנתיים וחצי. הילדים זורקים בפנים סכו”ם וכד’- והוא כמו חדש- לא כתמים, ולא שריטות. אגב, המתקין הראה לי איך הוא מנסה לשרוט את הכיור עם אולר- ואין שום סימן.
-
לשיש קיסר יש אולם תצוגה גדול בסוף רחוב הלח”י ברמת גן (סוף הרחוב של דיזיין סנטר, ליד מקס סטוק). אפשר להתרשם שם מכל הדגמים, גם במשטחים גדולים, ואפילו לקבל דוגמית של שיש להשוואה עם הפורמייקה, וכד’.
לגבי הסוג של גרניט פורצלן: המעלה בו שניתן להניח עליו רותח, ואפילו תבניות ישר מהתנור. החסרון- רגיש לשברים בקצה,
ענין נוסף שיש לקחת בחשבון הוא שאין אפשרות לחיבורים באזור הכיור או הכיריים, אלא רק במקום שיש חיבור ארוך- לפעמים זה משמעותי, תלוי בצורת המטבח, ובדוגמא של השיש.
-
שימי לב שאם את עושה משהו מגבס- יש לוודא שהגג העליון אטום ב-100% גם בגשמים חזקים במיוחד (דווקא זמן טוב לבדוק עכשיו …). מאוד חבל להשקיע בגבס, ולראות אותו נהרס בגלל חדירה של מים…
במובן יש לוודא שהחלקים הקבועים- מסגרת, וכד’, עמידים למים, למקרה של גשם בסוכות.
אגב, אשמח לראות תמונות בסוף.
-
האם זה כל המטבח? היכן הכיריים? תנורים? מיקרוגל? וכו’ , ואם הכיריים על השיש הבשרי- האם ישאר מספיק משטח עבודה?
לגבי ארונות עליונים- אולי אפשר “לשבור” את הרצף ע”י השארת תא אחד פתוח בחצי מהגובה- בתנאי שהוא תא לנוי ולא למכתבים/ רשימת קניות, וכו’
-
אולי מסך אויר מעוצב יכול לעשות את העבודה? נראה שאין צורך במשהו עצמתי, ואז זה יכול להיות מעוצב נחמד, ולא יקר.
-
א. ודאי שהשרטוט האחרון נכון יותר, אבל אני אישית אוהבת שיש גדול, ולדעתי אין מספיק שטח שיש. תשקלי /תתייעצי אולי כדאי לוותר על המזווה, ולהגדיל את השיש. (בתמורה חלקית ניתן לעשות ארונות עליונים כפולים- שורה תחתונה עומק רגיל (30), ושורה עליונה עומק 60. אמנם זה איחסון פחות נגיש, אבל בהחלט שימושי)
ב. לא כדאי לשים כיריים בין 2 הכיורים. מטבע הדברים הם מתיזים גם של השטח שמוגדר כחלבי. הכי מומלץ לשים בצד הבשרי, ולפי הרגלי הבישול שלך לשקול צורך בכירה חלבית נפרדת/ כירה חשמלית ניידת, וכיו”ב.
בהצלחה.