אפשר לפדות ימי מחלה חלקיים? חשבות שכר צריכה את עזרתכן

קדם Forums חשבונאות ומיסים אפשר לפדות ימי מחלה חלקיים? חשבות שכר צריכה את עזרתכן

• אפשר לפדות ימי מחלה חלקיים? חשבות שכר צריכה את עזרתכן

פורסם ע"י ריקי ריקי  כללי on 28/11/2024 ב12:19 pm

עובדת שעבדה במשרה מלאה והביאה אישור מרופא תעסוקתי שהיא חייבת לעבור לחצי משרה

ומגיעה כל יום רק לחלק מהשעות

ועבור השעות שבהן היא לא עובדת היא רוצה לפדות ימי מחלה (חצי יום ועוד חצי יום ועוד חצי יום וכו’…)

זה באמת מה שעושים?

מרים אורדמן הגיבה לפני 3 שבועות, 4 ימים 3 חברות · 6 תגובות
  • 6 תגובות
  • רחל עומסי

חשבונאות ויעוץ מס
    חברה
    29/11/2024 ב11:58 am
    חברה חדשה
    • בחוק אין התייחסות ליום מחלה חלקי, שבו העובד עבד מספר שעות ונעדר בהמשך היום בשל מחלה בכפוף לאישור מחלה עבור יום זה. ייתכן שיום מחלה זה ייחשב יום מחלה ראשון והעובד יהיה זכאי לשכר עבור השעות שעבד באותו יום, אך הוא אינו זכאי לתשלום דמי מחלה עבור יתרת השעות שבהן נעדר עקב המחלה.
    • נתון לשיקול דעתו של המעסיק

כוונתך לקבל חצי תשלום עבור מחלה וחצי לעבוד, נכון?

• ריקי ריקי

כללי
      חברה
      01/12/2024 ב9:34 am
      11
      20
      חברה חדשה

@racheliomesi

כן זו בדיוק הכוונה

לקבל משכורת על חצי יום, ופדיון מחלה על חצי יום

זו תקופה ארוכה של ארבעה חודשים כך שגם אם היום הראשון לא ישולם זה פחות קריטי

(וזו עובדת שלא בהריון ולא בטיפולי פוריות וכו’)

תכלס מה עושים בפועל האם אפשר לפדות את ימי המחלה בחצאים? לזה התכוונת שזה נתון לשיקול דעתו של המעסיק?

• מרים אורדמן

חשבונאות ויעוץ מס
    חברה
    01/12/2024 ב7:37 am
    5
    חברה חדשה

אני מכירה מקרוב מישהי שעבדה בחינוך העצמאי וקיבלה כך משכורת מלאה,

אך שם זה קצת שונה מכיוון שהן בכל מקרה מקבלות בסוף את הפדיון ימי מחלה בשונה ממעסיק אחר שבד”כ לא פודה אותם,

כדאי לך אולי לבדוק זכאות מביטוח לאומי שם יש הגדרה של אבדן כושר עבודה חלקי אם מדובר בתקופה של יותר מ12 יום.

לפרטים 0556769844

• מרים אורדמן

חשבונאות ויעוץ מס
    חברה
    01/12/2024 ב7:57 am
    5
    חברה חדשה

רק שתדעי שמסתבר שאפשר לקבל מביטוח לאומי לפחות סכום חלקי.

זה מתחלק ל-2 יש תגמול על אובדן ההשתכרות במשך 90 ימים ראשונים כשאת ה12 הראשונים הם דורשים מהמעסיק להחזיר להם שאת זה יחסית קל לקבל רק שצריך ביקור אצל רופא עם חוות דעת רצינית( עדיף שיהיה כתוב שזה קרה בגלל העבודה או לכל הפחות כתאונה פתאומית)

ויש את קצבת הנכות ותוספות ילדים ובעל שיכולות להיות הכנסה יפה אך צריך בשביל זה לקבל דרגה בביטוח לאומי של לפחות 60%

• ריקי ריקי

כללי
      חברה
      01/12/2024 ב9:41 am
      11
      20
      חברה חדשה

@ORDMANMIRYAM

זה לא קרה בגלל העבודה, גם העובדת וגם המעסיק יודעים את זה, זו עובדת עם מחלות רקע שאובחנו עוד לפני שבאה לעבוד במקום הזה והיא לא הסתירה אותן במשך השנים

ובמכתב מהרופאה התעסוקתית כתוב שהעובדת יכולה לעבוד רק בחצי משרה בארבעת החודשים הקרובים לאור מכלול המצב הרפואי או משהו כזה

תגמול על אובדן השתכרות במשך 90 יום- האם הביטוח לאומי משלם גם אם לעובדת יש יתרת ימי מחלה?

ואם העובדת פודה בכל יום רק חצי יום האם המעסיק חייב לאפשר לה את זה?

ואז העובדת זכאית ל 90 יום קלנדריים או לסכום של 90 ימי עבודה (שייצא לה 180 ימים קלנדריים היות שהיא פודה רק חצי יום כל יום)

• מרים אורדמן

חשבונאות ויעוץ מס
    חברה
    01/12/2024 ב9:53 am
    5
    חברה חדשה

דבר ראשון ייתכן ואחרי התגמול של ה90 יום היא אכן תהיה זכאית גם לקצבת נכות,

אני אישית לא התעסקתי עם זה הרבה אבל אולי תפני למישהו שמבין יותר בביטוח לאומי,

לגבי הימי מחלה אין קשר- אין חובה לגמור לפני זה ביטוח לאומי זה דבר שדווקא אני יודעת מניסיון עם לקוח,

ולגבי החלקיות אני חושבת שזה אכן מצטבר ל180 אך לא הייתי בטוחה ולכן לא כתבתי לך את זה קודם…

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן