📢 שומרות על ערך המקצוע: עדכון חשוב לגבי הצעות עבודה בקהילה

קדם Forums גרפיקה 📢 שומרות על ערך המקצוע: עדכון חשוב לגבי הצעות עבודה בקהילה

• 📢 שומרות על ערך המקצוע: עדכון חשוב לגבי הצעות עבודה בקהילה

פורסם ע"י אלישבע חניה  גרפיקה on 03/07/2026 ב8:39 am

שלום חברות יקרות,

הקהילה שלנו היא מרחב מקצועי, מעצים ומפרגן. אחד העקרונות המובילים שעל פיהם המקום הזה פועל
    הוא שמירה על כבוד המקצוע ועל ערך השוק של המעצבות שלנו – בכל שלב שבו הן נמצאות בקריירה.
    בעקבות פוסטים והצעות שעולות מפעם לפעם ובלי לדבר על אף אחת ספציפית- לעבודות של מעצבות 'מתחילות' בתמחורים שהם מתחת לכל הגיון,
    חשוב לי להבהיר נקודה חשובה: אין דבר כזה 'מחיר רצפה כי היא מתחילה/ כי זה עבודה קלה (בעיני הלקוחה שלא ממש שוחה במקצוע…)'.

גם מעצבת בתחילת הדרך משקיעה שעות עבודה, מחשבה, כישרון ומאמץ. תמחור פוגעני או נמוך בצורה קיצונית לא רק שמנצל את המעצבת, אלא מייצר זילות של המקצוע כולו ופוגע בכולנו.
    חשוב לי להדגיש: אנחנו הכי בעד שיתופי פעולה! הקהילה הזו היא המקום המושלם לחפש בו מעצבות מוכשרות- חברות איתנו כאן מעצבות ברמת על ממש,
    וחברות הקהילה השונות יותר ממוזמנות להעלות כאן בקשות לעבודה עם מעצבת מהקהילה – אבל אך ורק במחירים הוגנים וריאליים שמכבדים את הזמן והעשייה של המעצבת.

מהיום נעים להכיר, נקבע כלל ברור בקהילה: לא יאושרו בפורום הצעות עבודה בתמחורים נמוכים משמעותית ממחירי השוק.
    מודעות שיציעו תקציבים כאלו יימחקו מיידית, מתוך אחריות וחובה מקצועית לכל אחת ואחת מכן.

ואליכן מעצבות יקרות אני ממש מבקשת, להימנע מפרסום הצעות למיתוג ועיצוב, זה לא מכבד את הפורום, מעמיס, והצעות זולות- שוב- פוגעות בערך המקצוע.

אני מזמינה אתכן להמשיך לשתף, לשתף פעולה ולצמוח יחד מתוך הערכה הדדית וגאווה במקצוע שלנו

שלכן ובשבילכן💛
    אלישבע

0583206047 | [email protected]

אלישבע חניה הגיבה לפני 1 שבוע, 3 ימים 8 חברות · 13 תגובות
  • 13 תגובות
  • Maya Cross Design

צילום ומולטימדיה
    חברה
    04/07/2026 ב11:13 pm
    סטטוס תעסוקתי:
    פעילה בקהילה

שבוע טוב,

אלישבע, היה לי חשוב לעצור ולהגיד לך תודה.

בתור אחת שלא פעם מצאה את עצמה מגיבה לבקשות מעין אלה ואומרת דברים ש"לא נשמעו".

אני חושבת במיוחד על כל ה"מתחילות" —
    אלה שרוצות מאוד להצליח, לצבור ניסיון, להביא לקוחות,
    ולפעמים פשוט לא יודעות איך להגיד שלא מתאים לעבוד במחירים כל כך נמוכים.
    על כל מי שניסתה לשכנע את עצמה ש"זה רק בהתחלה",

ובסדר לקחת כמעט כל עבודה או שת"פ רק כדי להתקדם.

ומודה שגם לי, לא פעם, היה קשה לקרוא הודעות כאלה מהצד.
    כי מעבר למחיר עצמו, זה הרגיש שהעבודה, ההשקעה,

הזמן והיכולת שלנו מקבלים פחות ערך.

יחד עם זאת, אני באמת מבינה גם את מי שמבקשת להוזיל עלויות,
    ובצדק, היום, השוק לא זול במיוחד!
    מאמינה שלא ידעת באמת עומד מאחורי העבודה הזו,

ושום כוונה רעה לא עמדה מאחור.

אבל עדיין, אני מאמינה שגם למתחילות מגיע לקבל יחס שמכבד את העבודה שלהן ואת המקצוע כולו.

מקווה מאוד שהשיח הזה יביא איתו קצת יותר הבנה, רגישות והערכה — מכל הצדדים.

שבוע טוב ומבורך לכולכן.

• אלישבע חניה

גרפיקה
      מובילה
      05/07/2026 ב8:58 am
      מנהלת קהילה

וואו, ריגשת אותי ממש. תודה על המילים החמות שלך ועל השיתוף האותנטי. מעריכה ממש!
      בגלל שמה שכתבת חשוב ונוגע מאוד לרבות מאיתנו, אני מרחיבה בנפרד למטה.

• מירי memory

גרפיקה
    חברה
    04/07/2026 ב11:46 pm
    ותיקה

אלישבע, תודה. אינכמוך.

הארה קטנה ומשמעותית מאד- אל תשכחו את עלות הלימודים הגבוההה… אלפי ולפעמים עשרות אלפי שקלים שלפעמים המעצבת המתחילה רוצה כבר טיפה לכסות…

• אלישבע חניה

גרפיקה
      מובילה
      05/07/2026 ב8:58 am
      מנהלת קהילה

תודה מירי. אני כל כך מזדהה ומבינה…
      גם למה שאת מציינת אני מתייחסת כאן בתגובה הנפרדת, זה כ"כ חשוב…

• אלישבע חניה

גרפיקה
    מובילה
    05/07/2026 ב8:59 am
    מנהלת קהילה

אני רוצה להרחיב כאן לדברים של מאיה ומירי, כי אני מאמינה שהם נוגעים בנקודה שכואבת לרבות מאיתנו כאן בפורום.

כאחת שנמצאת המון בתחום, מדברת עם קולגות ותיקות לצד מעצבות בתחילת דרכן, אני רואה את זה יותר ויותר: העבודה של מעצבת גרפית בשנת 2026, היא עבודה סיזיפית, עמוקה ותובענית בצורה בלתי רגילה. הדרישות בשוק רק עולות, כי הצרכים בדור ה-AI השתנו והקצב מהיר מאי פעם. לצערי, השילוב של התובענות הזו יחד עם הרצון של השוק להוזיל עלויות בכל מחיר, גורם למעצבות אמיתיות וטובות פשוט להישחק ולהיעלם (לצערי אני כותבת את זה מידיעה אישית).

את המגמה הזו היינו רוצות מאוד לעצור! אין שום סיבה שמי שאוהבת את התחום, ומרגישה חיבור כל כך עמוק לעולם העיצוב, תרגיש מנוצלת וחסרת סיפוק.

המטרה שלנו כאן היא בדיוק זו – לתת את הגב והביטחון למעצבות. במיוחד למעצבות הטריות שנחשפות בבת אחת לעולם התובעני הזה מיד עם סיום הלימודים היקרים (כמו שכתבה מירי), עוד לפני שבכלל דיברנו על עלויות שוטפות של חבילות פונטים, רישיונות לאתרי בינה שלא נגמרים…

💛 מעצבות יקרות, אל תתפשרו על הערך שלכן! אל תמעיטו בערך הידע הרחב שרכשתן. דווקא עכשיו, בעידן הבינה המלאכותית ויותר מאי פעם – הייחודיות, המחשבה, הסדר והארגון הנכון של מותגים בעולם כל כך מוצף, חייבים את היד המקצועית שלכן 💛

אני כל כך שמחה שפתחנו את זה כאן. שבוע מבורך לכולן!

• אביטל

מיתוג שיווק ופרסום
    חברה
    05/07/2026 ב2:32 pm
    סטטוס תעסוקתי:
    ותיקה

אלישבע אין כמוך!

חשוב ביותר

• בתשבע עדס

גרפיקה
    חברה
    06/07/2026 ב8:57 pm
    פעילה בקהילה

הו!

כ"כ מדויק, כ"כ חשוב, כ"כ קריטי!

אני עכשיו נושמת לרווחה—

היה לי חבל לראות את ההצעות האלה, שאפשר לגמרי לקרוא להן מבזות

וכמו שהזכירו פה על עלויות הלימודים- דוקא בגלל זה, חשוב לא לעבוד במחירי רצפה

זה לא הגיוני שמי ששילמה על הלימודים שלה הון! תעבוד בסכום כזה,

אפילו שהיא מתחילה…

תודה אלישבע, ואגב את ממש מפיחה פה חיים:)

תמשיכי לעשות טוב

• אלישבע חניה

גרפיקה
      מובילה
      07/07/2026 ב8:06 am
      מנהלת קהילה

תודה בתשבע על המילים החמות:)
      אני מאוד שמחה שהשמעת כאן את קולך ודעתך! זה כל כך חשוב ומחזק את כולנו.

• רבקה

גרפיקה
    חברה
    11/07/2026 ב10:44 pm
    יוזמת שיח

תודה אלישבע! כל מילה! באמת תמיד כעסתי מאד על ההצעות האלה. לא מבינה למה לא עושים את אותו דבר לאדריכליות, מתכנתות וכו'. למה רק במקצוע הזה מעיזים לבקש כאלו בקשות. למה רק פה יש זלזול. אולי חושבים שעבודת גרפיקה זה רק לקחת עכבר ולפתוח תוכנה ולשרבט משהו שתי דקות ונגמר. צריך לעשות לזה סוף כי באמת אם יש כאלה שנכנעות להצעות האלו ימשיכו לחפש אותן ולנצל אותן והמקצוע הופך מזולזל כמו שאמרת וחבל. תודה על הרמת הכפפה!

• רבקי פרידמן

גרפיקה
    חברה
    12/07/2026 ב7:52 am
    יוזמת שיח

איזה כיף שיש כאן קהילה תומכת,
    שמעלה את המודעות לכולם…
    תודה!! ❤

• אלישבע חניה

גרפיקה
    מובילה
    12/07/2026 ב8:45 am
    מנהלת קהילה

תודה רבקה ורבקי פרידמן על המילים האלו. אתן צודקות – גרפיקה היא מקצוע לכל דבר, עם חשיבה אסטרטגית, שעות של לימוד, וערך עסקי אמיתי. ככל שאנחנו נפסיק לקבל הצעות כאלו כ'נורמה', כך השוק בחוץ יתחיל להבין את זה.

המטרה שלנו כאן היא לא רק למצוא עבודה, אלא לבנות רף מקצועי שמכבד כל אחת מאיתנו.

ושוב אני רוצה להגיד תודה לכל המגיבות והמחזקות, זה לא מובן מאליו לראות כאן קהילה כזו תומכת ומפרגנת אחת לשנייה. הפרגון הזה הוא מה שנותן לי ולכלנו את הכוח להמשיך להרים את הרף המקצועי שלנו.

במחשבה שניה, אני חושבת שהנושא של הדיון הזה יושב על משהו עמוק יותר – הרבה פעמים הדילמות שלנו מול לקוחות יושבות על תחושות פנימיות וביטחון עצמי. ואני חושבת שברגע שנצליח לשחרר אותן, יהיה לנו הרבה יותר קל להקרין סמכות ומקצועיות כלפי חוץ.

לכן החלטתי להרים את הכפפה ולהציע משהו חדש לפורום שלנו: 💡הקמת 'מדור' לדילמות מהשטח.

המטרה שלו היא לא להתלונן על לקוחות, אלא לקבל גב מקצועי, הכוונה מבעלות ניסיון, ולנתח מקרים בצורה פרקטית שתעזור לנו להיות בעלות עסק מקצועיות יותר, שמסוגלות לתת יותר ללקוחות שלנו וממקום בטוח ושמח יותר.

📩 איך זה יעבוד? מי שמרגישה שיש לה דילמה מקצועית, או מקרה שהיה תורם לקהילה ללמוד ממנו – מוזמנת לפנות אליי באישי. אנחנו נעלה את המקרה לדיון בפורום (בעילום שם, כמובן!), כדי שכולנו נוכל להביע את תמיכתנו ולשתף בדעתנו המקצועית.

הפינה הזו נמצאת בהקמה והיא תלויה בכן וברצון שלכן לשתף. אני כאן כדי להציף עבורכן את מה שחשוב, ומחכה לשמוע את הקולות שלכן. אז קדימה, מחכה לתגובות – מה דעתכן על הרעיון?💭👇

• סטמפל עיצוב שמשאיר חותמת

גרפיקה
    חברה
    13/07/2026 ב9:09 am
    פעילה בקהילה

מצטרפת לכל מילה שנאמרה פה.

תודה אלישבע על העלאת הנושא!

ובהחלט נראה שפינה כזו תהיה לתועלת לכולנו.

• אלישבע חניה

גרפיקה
      מובילה
      13/07/2026 ב9:59 am
      מנהלת קהילה

אני שמחה מאוד לשמוע, בנתיים אני מקבלת אלי לאישי את המקרים, ככה שבקרוב המדור נפתח עם המקרה הראשון שלנו.
      בתפילה שלא תצא תקלה תחת ידינו ושיהיה רק לתועלת.

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

טוען...
דילוג לתוכן