סיסוטיטוס-עזרה דחופה

קדם Forums אורח חיים בריא סיסוטיטוס-עזרה דחופה

• סיסוטיטוס-עזרה דחופה

פורסם ע"י נחמי בש  חשבונאות ויעוץ מס on 29/01/2025 ב11:35 am

אני סובלת מסינוסיטוס שחוזר כל הזמן,

אודה למי שיש עצות מניסיון מה יכול לעזור,

וכן מי שיש לה המלצה על רופא אא”ג מומחה במאוחדת באזור ירושלים.

ה הגיבה לפני 4 שעות, 39 דקות 3 חברות · 5 תגובות
  • 5 תגובות
  • ה

חשבונאות ויעוץ מס
    חברה
    29/01/2025 ב11:49 am
    731
    1374
    0
    פעילה בקהילה

להקפיד לא להתקרר, לא לשהות אפילו לא בזמן קצר במקום קר ללא מעיל וכו..

לא להיות מול משהו שמוציא רוח (מזגנים על קרור ואיוורור!!)

פשטן טרי טחון – מרוקן ליחה מהגוף – לשתות על תה פעם / פעמיים ביום כשצריך.

• נ. וינברג

סיעוד
    חברה
    29/01/2025 ב2:18 pm
    8
    2
    0
    חברה חדשה

יכולה להזדהות איתך… בתיק שלי בקופ”ח כבר כתוב במחלות רקע, סינוסיטיס כרוני😉

אז יש הבדל בין כרוני לבין אקוטי והאבחנה לא נכונה, אבל בתור אחת שסובלת המון מזה, במיוחד בתקופת טרום לידה שאז אם ’חטפתי’ הפתרון היחיד הוא ללדת… יכולה אולי לעזור לך.

במניעה, מינון יומיומי של לפחות 1000 מ”ג ויטמין C, אצלי חולל פלאים, לקחת כל החורף. אם בכל זאת הצטננת, להכפיל מינון. הפחתה של מוצרי חלב, תנסי ותראי אם עוזר לך.

כשרק את מרגישה שמשהו מתחיל, שטיפות אף. סליין מרוכז 3%, לקנות בבית מרקחת (יש כאלה שמכינים לבד) וכשאת שוכבת לטפטף לאף ובעזרת עיסוי לכוון את הנוזלים לסינוסים, לא הכי נעים, כן עוזר מאד! ככה מספר פעמים ביום. אופציה נוספת קלה יותר זו אנהלציה מאותו חומר, ואפשר לשלב בין האופציות. הרבה פעמים זה מספיק בשביל לשחרר את ה’סתימה’ ולחזור למצב של סתם צינון רגיל.

חוץ מזה, יש הרבה תרסיסים לאף להקלה על גודש, חלקם מכילים סטרואידים, אבל המתן הוא מקומי וקטן עוזר מאד מאד! רופאי משפחה לא אוהבים לתת לפני לידה, רופא הנשים שלי אמר שאין בעיה.

לשתות הרבה חם, מקלחות חמות עם זרם לכיוון הסינוס הכואב, אדים חמים בסיר מבעבע, זהירות! ובקיצור לנסות את תרופות הסבתא שאת מכירה, לא יועיל, לא יזיק. הרבה פעמים מועיל גם אם לזמן קצר לנשום נורמלי ולא להרגיש צוללנית😊.

ולפעמים, אחרי שניסית הכל, אין מנוס מאנטיביוטיקה. אני יודעת שרופאים לא אוהבים לתת לסינוסיטיס, כי ברוב הפעמים הגורם הוא ויראלי, צינון משפעת או וירוס אחר. אבל כשזה מתמשך, יש חום נמוך ועוד כמה סימנים שרופא אמור לדעת לזהות, יש מקום להתעקש ולקבל.

לגבי רופא אא”ג, בזמנו הלכתי לדר’ אילן חברון, במאוחדת. לאור ה’כרוני’ הוא הפנה אותי ל CT ראש שהעדפתי לא לעשות, ממילא הפתרון הניתוחי שנוי במחלוקת ואני מעדיפה להתמקד במניעה. ב”ה כמות הפעמים שחליתי ירדה משמעותית!

רפואה שלמה ובריאות איתנה!

• ה

חשבונאות ויעוץ מס
    חברה
    30/01/2025 ב8:49 am
    731
    1374
    0
    פעילה בקהילה

למה את אומרת שרופאים לא אוהבים לתת אנטיביוטיקה?

תמיד כשאני מתלוננת על סינוסיטוס – אני מקבלת מיד אנטיביוטיקה, לפני לידה זה בעיה,

אבל הכי טוב זה להשקיע במניעה,

אני כבר ב”ה שכחתי מה זה, אחרי שסבלתי כל הזמן – קיץ וחורף..

• נ. וינברג

סיעוד
      חברה
      30/01/2025 ב9:06 am
      8
      2
      0
      חברה חדשה

מניסיון…

היתה לי רופאה בעבר שממש זרמה ונתנה, הרופא משפחה פה כיום, עד שלא הוצאתי את קלף ’אני אחות ויודעת על מה אני מדברת’ לא רצה לרשום…

אבל באמת שזה גישות של רופאים, אלו שיתנו מייד ואלו שבחיים לא, כאילו זה עולה להם…

אני גם לא בעד להתחיל אנטיביוטיקה על כל התלקחות של סינוסים אלא לנסות קודם לטפל לבד אבל בהרבה מקרים פשוט אין ברירה

• ה

חשבונאות ויעוץ מס
        חברה
        30/01/2025 ב9:15 am
        731
        1374
        0
        פעילה בקהילה

הבעיה שברגע שיש סינוסיטוס פעיל,

כלומר לא רק התחלה קלה..

זה לא עובר לבד!

וצריך לדעת להחליף רופא בעת הצורך,

היום אפשר לקבוע תור טלפוני או לשלוח פניה מקוונת, ואז הרבה יותר קל לפנות לרופא שנותן מענה.

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן