איזה סכום מקובל לדרוש על בניית אתר מאפס?
קדם ‹ Forums ‹ הייטק ‹ Programming Languages ‹ איזה סכום מקובל לדרוש על בניית אתר מאפס?
Tagged: בנית אתרים
איזה סכום מקובל לדרוש על בניית אתר מאפס?
פורסם ע"י Shifra L הייטק on 22/04/2026 ב3:55 pmבניית אתר מלא -בקאנד, פרונטאנד וכו’
אשמח לתשובה מבעלות ניסיון!
תודה❤
Shifra L הגיבה לפני 2 שבועות, 6 ימים 2 חברות · 4 תגובות- 4 תגובות
פעילה בקהילה
זה כמו לשאול כמה עולה בגד או כמה עולה דירה.
תלוי בהמון משתנים. לדוגמה:
1. מה גודל האתר? כמה תבניות שונות יש בו?
2. מה הלוגיקות והמורכבויות שיש בו?
3. האם זה אתר חנות/קורסים/פורום וכד’, או אתר תדמית פשוט?
4. האם קיים אפיון מסודר? האם המחיר אמור לכלול גם עיצוב, הזנת תוכן, תמיכה וכו’?
ועוד.
אם תתני עוד קצת פרטים על האתר המדובר – אפשר יהיה לכוון למחיר.
- סטטוס תעסוקתי:
חברה תורמת
תודה!
עדיין לא הבנתי מספיק מה רוצים בדיוק
אבל זה משהו בסגנון של אתר דרושים מקצה לקצה
כולל אחסון של משרות, קו”ח ושליחה שלהם לחברה
כמובן גם סינונים לפי סוג משרה, שנות ניסיון וכו’
לא נראה לי שיש איפיון מסודר אבל נראה לי שזה לא ליצור משהו מאפס כי הדברים האלו קיימים בשוק.
את יודעת כיוון למחיר לכזה דבר?
פעילה בקהילה
למרות שיש דברים דומים בשוק – עדיין נדרש אפיון מדוייק של הצרכים,
דווקא בגלל שמדובר במערכת מורכבת מאד.
אחרת אין לזה סוף, הלקוח לא יהיה מרוצה כי לדעתו לא סיפקת את מה שהוא רוצה, ואת לא מרוצה כי חרגת פי 2 מהעבודה שהערכת בהתחלה.
אז השלב הראשון יהיה שיחות עם הלקוח והכנת אפיון מדוייק ככל האפשר של כל המערכת. כולל ממשק ניהול למנהל האתר, וכולל כל מה שגולשים יכולים לבצע.
אם הלקוח רוצה תוצר מקצועי – עדיף שאת השלב הזה תעשה מומחית בתחום UI/UX. אבל גם אם לא, יש היום כלי AI שיכולים לעזור לך ביצירת wireframes – הדמיה בסיסית של מה יש בכל מסך, מה מוביל למה וכו’.
בכל מקרה, על אפיון משלמים בנפרד, בלי התחייבות מאף אחד מהצדדים להתקדם לפיתוח. אם הצעת המחיר שלך ללקוח תהיה לו גבוהה מידי – הוא יוכל ללכת עם האפיון הזה למתכנתת אחרת.
כשיהיה אפיון שהלקוח אישר, וברור גם לך וגם לו מה המערכת עומדת להכיל – אפשר יהיה לתת הצעת מחיר לפיתוח.
צעד חיוני נוסף – עיצוב. ואלא אם למדת עיצוב אתרים – שוב ההמלצה שלי היא לפנות למעצבת מקצועית. הצעת המחיר לאתר יכולה לכלול את העיצוב (ואז את מעבירה את התשלום למעצבת), או שהוא ישלם למעצבת בנפרד.
הצלחה רבה!!
Log in to reply.