מוסיפה פה:
בקשר לקמאטק – יש 3 רמות, פולסטק, שבבים ובינה מלאכותית. בהתחשב בזה שלמדת כבר מגמת מדעי המחשב, פולסטק לדעתי יהיה לך לא מספיק מאתגר. שבבים – זה תוספת נחמדה של חומר מעבר לפולסטק, אבל לא הרבה בכלל. לעומת זאת, בתוכנית של בינה מלאכותית יש המון חומרים נוספים, הבנות שם לומדות ממשששש הרבה. במחזור שלי כל הבנות שלמדו מגמת מדעי המחשב למדו את ההתמחות של בינה מלאכותית והיה להן עמוס ומאתגר. הן גם למדו המוןןן חומרים של מתמטיקה (רק בשנה הראשונה, ואז היו להם כ- 5 מבחני מתמטיקה, שרובם ככולם הם על מתמטיקה על תיכונית), את יכולה לברר מה בדיוק ההבדל בין החומר של קמאטק לחומר של מכון לב מבחינת מתמטיקה.
אני התחלתי את הלימודים לפני שנתיים, ולמיטב ידיעתי הסמינרים שהיה בהם אז מגמת בינה מלאכותית של קמאטק היו: כהנא בב”ב, החדש ובנות אלישבע בירושלים. אולי מאז התווספו עוד כמה.
בלי קשר, קמאטק נראה לי אוהבים להשים יותר בנות של בינה מלאכותית.
לגבי ההשמה של קמאטק מול מכון לב, תבדקי גם איזה סוג של השמה יש לכל אחד.
אמנם אי אפשר לדעת את זה מראש, אבל לקמאטק יש לרוב השמה יותר טובה בשבבים מאשר בפולסטק – הם אומרים את זה בעצמם. (ושבבים זה נישה, למי שמתאים זה נחמד אבל למי שלא? מסתייגת שיש להם גם לפעמים משרות ב-backend). לגבי הבנות שלמדו בינה מלאכותית, מתוך שני בוטקמפים שלהם בבינה מלאכותית, אני יודעת רק על אחד מהם. ההשמה שלו הייתה גבוהה ובחברה “מפוצצת”, אבל בתחום האוטומציה (בדיקות תוכנה אוטומטיות). לא יודעת אם זה שווה או לא, רק מציינת שזה לא פיתוח תוכנה רגיל שלומדים בסמינרים.
בהצלחה!