ברוח השיתופים, שיתוף ראשון אשמח לדעה ולכוח.
ברוח השיתופים, שיתוף ראשון אשמח לדעה ולכוח.
אף אחד לא הכין אותי לקרב הזה, אולי אם היו אומרים לי מראש, הייתי מכינה בתיק צד שלי מנות דם, תחבושות גדולות, חוט ומחט לתפור את החתכים, אלכוהול לחטא את כל הפצעים, אף אחד לא הכין אותי לזירה הזאת לפני שיצאתי אליה בראש מורם, הזהיר אותי שלא בטוח שאחזור משם שלמה, שלא בטוח שאחזור משם בכלל….
הגעתי לשם טירונית לגמרי, מביטה בעיניים לאתגר – מבטיחה לו באמון של ילדה קטנה שאני אנצח אותו ואחזור עם דגל ניצחון, שאראה לכולם איך התגברתי על כל המכשולים ויצאתי גיבורת על גדולה מהחיים…, לא ראיתי אז את הבורות שהסתתרו בן העשבים הירוקים, לא מדדתי את המרחק עד לדגל הניצחון, לא חישבתי את הגובה שבו הוא היה תלוי…. יצאתי לדרך הזאת, באמון מלא שאני אצליח.
היום אני רואה את עצמי ולא מבינה מה חשבתי, פצועה, מלוכלכת דם ובוץ ואינסוף של אבק דרכים שנצמד אלי ולא מסכים להשתחרר, והדגל?! הדגל נראה לי לפעמים רחוק יותר מאי פעם צוחק עלי מגבוה— מזלזל עלי — חשבת שתגיעי? שתנצחי? טעית. הוא חורץ לכיווני לשון ארוכה ואדומה וגדולה. טעית ובגדול— ואני?! אני שעומד כאן בראש ההוכחה לכך שלא הגעת.
קבעתי לי יעד, ורציתי אח"כ להשיג עוד גבעות, לא רציתי לגמור את הפרוטוקול של החיים שלי רק בהליכה ליעד אחד לא מושג, בכישלון חמוץ למרגלות גבעה שאלפים כבשו ואני נותרתי בקרקעיתה.
כבר שנה שלמה אני בדרך לשם, לראש הגבעה, מבטיחה לעצמי שהנה ואני מגיעה, שנה זה זמן ארוך, מאד…. בשנה ניתן לכבוש כמה הרים ולרכוש אינסוף גבעות. בשנה ניתן לאסוף מדליות, להרים דגלים של ניצחון ולהתקדם המון….
רק אני שנה שלמה עומדת על אותה משבצת בניסיון להתקדם צעד אחד ורק נסוגה לאחור….
ומול כל האנשים שמסביבי שמרים דגלי ניצחון אני מרגישה קטנה מאי פעם וכמה שלא נכון ויפה להגיד את זה חתיכת כישלון.
Log in to reply.