הסיפורים שהמתנתן להן!!!
קדם ‹ Forums ‹ כתיבה ספרותית ‹ הסיפורים שהמתנתן להן!!!
הסיפורים שהמתנתן להן!!!
פורסם ע"י תמי אפשטיין כותבת on 26/01/2026 ב10:27 amהסיפורים שנשלחו לתחרות ממתינים לכן כאן, בלשונית החדשה 'סיפורים'
https://kedemcenter.co.il/groups/literature/stories/
מוזמנות לקרא, להנות, ולא לשכוח לנקד…
תודה ענקית לטליה שוורץ ולצוות קדם על החשיבה על כל הפרטים, והתמסרות לתחרות שתאפשר בחירה אקראית של סיפורים
kedemcenter.co.il
כל מה (ומי) שכותב וקורא. קהילה מפרגנת ואוהדת, שעוסקת בכתיבה וקריאה ואוהבת לדון בנושאים הקשורים לתחום הספרות.
ב ל הגיבה לפני 1 יום, 19 שעות 26 חברות · 95 תגובות- 95 תגובות
פעילה בקהילה וואו, תודה!
נראה לי שהסיפור שלי נשמט, ואני רואה גם שיש סיפור אחד שעלה כמה פעמים – אפשר אולי לסדר את זה?
מנהלת קהילה למה שאת חושבת שהוא ראוי לעלות לעשיריה הפותחת. העלילה, הכתיבה, האמינות וכד'
פעילה בקהילה אני מצטרפת לשאלה: איך מצביעים? האם ניתן להצביע ליותר מאחד
מנהלת קהילה מקבלת הודעות פרטיות על סיפורים שלא עלו.
אם גם שלך נשמט – נא עדכני בהקדם!
חברה חדשה בוקר טוב
בסיפור התוכי שהחזיר בתשובה כתוב סיפור של מישהי אחרת
(כנראה טעות) תוכלו לתקן?
- סטטוס תעסוקתי:
פעילה בקהילה תודה רבה על הצורה בה עלו הסיפורים!
חיכיתי להם בקוצר רוח!
זה פשוט אלוף איך שבסוף הכול סודר!
פשוט תודה לכל מי שעמלה על הכול!! - סטטוס תעסוקתי:
פעילה בקהילה הי בתור חסומת נטפרי חשה צורך לעדכן שהסיפור "עוד יבאו ימים" חסום בנטפרי ואי אפשר לקרוא אותו, מי שזה שלה כדי שתבדוק איך היא מסירה את החסימה כי ממש חבל…
מנהלת קהילה כל הסיפורים שנשמטו/ הוחלפו – עלו כעת באופן מסודר.
אם יש בעיה, נא לעדכן בהקדם באישי
פעילה בקהילה יש אפשרות להדגיש אותם בצבע שונה כדי שנדע שהם הועלו רק עכשיו?
אני קצת נאבדת מול הכותרות, לא זוכרת מה קראתי ומה לא.
או שתהיה אינדיקציה למשתמש במה הוא כבר צפה?
מנהלת קהילה
חברה חדשה רק אומרת שאני באינסטינקט ראשוני כשראיתי את כמות הסיפורים קראתי רק את אלה משופיעים בקטגוריה הראשונה אז אולי כדאי להחליף שכל פעם בפתיח יהיה קטגוריה אחרת כדי שתיהיה תחרות הוגנת
ואגב עד מתי באמת אפשר להצביע?
חברה חדשה
פעילה בקהילה וואו איזה עבודת מערכת עשיתם כאן!
רואים את המחשבה וההשקעה בכל פרט ופרט.
מחכה לראות מה יצא..
מנהלת קהילה שמנה לב!!
ניתן להשאיר משוב בסוף כל סיפור. משוב מקצועי המפרט את הסיבה לניקוד העלילה (כגון: רמת כתיבה, טוויסט מפתיע, רקע חדשני, עלילה מהודקת, אמינות וכד') יזכה את הסיפור בניקוד נוסף.
- סטטוס תעסוקתי:
מנהלת קהילה תודה רבה לכולן על המילים הטובות, זה נותן הרבה כח להמשיך ❤ כיף לראות שאתן נהנות, אי"ה נמשיך לפתח בשביל הקהילה. תודה שוב גם לתמי המקסימה שמשקיעה הרבה מזמנה לשם כך.
אם יש מישהי שלא מוצאת את הסיפור שלה, (חושבת שטיפלנו בהכל ובכל זאת) – תיידעו אותנו.
מנהלת קהילה תודה לך, טליה המדהימה, ולצוות קדם. אני חושבת שהחלוקה שבה סודרו הסיפורים גאונית ומאפשרת לכל הסיפורים התייחסות.
תודה על הכל
מנהלת קהילה שימו לב!!
עלו סיפורים חדשים שנשמטו בשל תקלה טכנית.
מוזמנות להתרשם ולפדבק
מנהלת קהילה שימו לב!
במוצ"ש נסגרת האופציה להשפיע על הסיפורים הזוכים.
רוצו לקרא, ואל תשכחו לפדבק…
מנהלת קהילה שעות אחרונות!!
הלילה ננעלת האפשרות לפדבק לסיפורים. נצלו את ההזדמנות של הרגע האחרון וקחו שניה של מנוחה
מנהלת קהילה אני מקווה שמחר – מחרתיים. אנחנו עסוקים בפילוח נתונים
מנהלת קהילה למרות הרצון שלנו, יש פערים גדולים של חשיפה בין הסיפורים השונים. חלק זה גם משום שהסיפורים עלו באיחור, אבל לא רק.
מה שאנחנו עושים זה פילוח של פידבקים ביחס לכמות הצפיות.
בנוסף, צריך לעבור על כל המשובים, ולבחון אם הוא מוסיף ניקוד או לא. משוב כמו: תמיד ידעתי שאת יודעת לכתוב – אין לו משמעות, לדוגמא.
פעילה בקהילה מה שאנחנו עושים זה פילוח של פידבקים ביחס לכמות הצפיות.
אז בעצם אם קראתי סיפור פעמיים הזקתי לו? כי לא יכולתי לתת לייק פעמיים.
סליחה שאני מסבכת…
פעילה בקהילה לא תהיה דרך חפה מטעויות לדרג את הסיפורים.
אם יבדקו לפי היחסיות – הסיפורים הראשונים בקטגוריה יינזקו, ואם יבדקו לפי הצבעות בלבד – האחרונים יינזקו.
מאמינה שהמנהלות הקדישו הרבה מחשבה כדי למצוא את הדרך שהכי משקפת, גם אם היא לא תהיה מדויקת (ואין סיכוי שתהיה).
מנהלת קהילה לא בדקתי, למרות שניסיתי לברר. בכל מקרה, אני לא רואה שום דרך לדרג פה משהו שיהיה אמת אבסולוטית. ותאמיני לי שאנחנו כמה כמה ימים מנסות לגבש נוסחה שתהיה הכי הוגנת שאפשר
פעילה בקהילה לא יודעת אם עדיין רלוונטי – אם לא, תתעלמי.
יש לי רעיון מסוים לדירוג שמחשבן את ההצבעות/צפיות, אבל בצורה מאוזנת יותר, שמונעת קיצונות לשני הצדדים (כלומר, מי שהיו לה 1000 צפיות לא תפסיד יותר מדי, ומי שהיו לה 10 צפיות לא תרוויח יותר מדי – הכל יתקרב לאמצע מסוים).
זו נוסחה מתמטית לא מסובכת מדי, שאני מעלה מתוקף תפקידי הנוסף – כמורה להסתברות וסטטיסטיקה.
אם רלוונטי – אשמח לפרט לך באישי.
אם כבר עבדתן ודירגתן – ראי הודעה זו כמבוטלת…
פעילה בקהילה הסיפורים בעצם עדיין ניתנים לדרוג כל הזמן הזה, אז לפי אילו נתונים אתם מתיישרים- אם העדכניים או אם אילו שהיו במוצאי שבת?
מנהלת קהילה נכון, אבל זה לא רלוונטי.
הנתונים שהיו במוצ"ש נקלטו, והפילוח הוא לפי זה
פעילה בקהילה לדעתי, העובדה שראו בכל סיפור כמה הצבעות הוא קיבל, קצת פגעה בבחירה.
כי אני לדוגמא שנכנסתי לקרוא, אוטומטית נכנסתי לסיפורים שהיו עם הכי הרבה הצבעות, כי אם כבר אני קוראת- אני מחפשת משהו טוב שאני אהנה ממנו, ופחות קרץ לי אלו שהיו עם מעט הצבעות.
אומנם בסוף אני קראתי גם כמה אחרים שהיו מדורגים נמוך (אבל ממש לא את כולם) והיו מהם שלדעתי היו לא פחות יפים מהפופולאריים ואף יותר.
וגם בלי קשר לעצם קריאת הסיפור- בהצבעה עצמה נראה לי זה השפיע שרואים כמה הצביעו לסיפור מסויים לעומת סיפור אחר…
- סטטוס תעסוקתי:
חברה חדשה לגמרי מסכימה איתך.
בנוסף היו כמה כותבות ש(מסתבר בדיעבד) פרסמו את הסיפור שלהן לכל חברותיהן ומשפחתן המורחבת שיבואו להצביע ולהגיב. וגם זה ניכר מאוד. הן בתגובות (למשל – "בהצלחה, מזיידי ובאבי") והן בדירוג, שלא בהכרח משקף את איכות הסיפור.
פעילה בקהילה לפי דברי @tammyepshtein , תגובות כאלו לא נלקחו בחשבון.
בנוגע להצבעות – נכון… אבל אין הרבה מה לעשות בנידון.
- סטטוס תעסוקתי:
חברה חדשה אכן, התגובות הללו לא נלקחות בחשבון. אבל ההצבעות לגמרי כן. תבדקי בין כל המדורגים הכי גבוה ותמצאי כמה מעוררי תמיהה. סיפור פחות מוצלח ופחות מגובש שקיבל ציון מאוד גבוה שאולי יסלול דרך לפרסום לעיתון – לטעמי – יביא לכותבת נזק ולא תועלת. אולי כיף לזכות במקום ראשון, אבל – היא תהיה חתומה על סיפור 'בוסר' וזה כבר פחות כיף…
פעילה בקהילה צודקת. אבל תכלס, יש לך רעיון איך להתמודד עם זה?
לא נראה לי שיש באמת מה לעשות.
מלבד אולי להתייחס רק ללייקים ששייכים לחברות פעילות בפורום – לשיקול ההנהלה.
מנהלת קהילה לסיפור כזה אין היתכנות להגיע למקום ראשון, מאחר והשלב הבא נבחן באופן מקצועי.
אבל כן, מסכימה איתך שיש סיפורים מעולים שלא יוכלו להגיע לבחינה מקצועית בגלל זה.
יכולה רק לומר שהשקענו מחשבה ותכנון הרבה מעבר לכל דמיון. שעות ישבתי על האתגר הזה.
יותר מכך זה באמת לא בידיים שלנו
ותיקה אני מניחה ששיפוט הקהל לא מקבל יותר מ50%. השיפוט המקצועי לוקח את רוב אחוזי המשקל, ועליו אפשר להוסיף גם שיפוט קהל, כי בסופו של דבר – שיפוט הקהל עלול להיות מוטה מראש (מתנת באבי וזיידי.)
פעילה בקהילה הבעיה היא שמי שלא עובר את שיפוט הקהל, בכלל לא עולה לשיפוט מקצועי.
חברה חדשה בתור אחת שהגיע לניקוד די גבוה אני רוצה להביא גם את הצד השני- נכון שלחתי את כתובת הקישור של הסיפורים ובקשתי שיצביעו, אבל- ויש כאן כמה אבלים חשובים
א'- כשאני שלחתי קישור חברות שלי הצביעו לי אבל גם לחברות, והיו לי לא מעט חברות שניקדו סיפורי ואפילו כתבו תגובות לסיפורים אחרים, האם זה הוגן שאת הניקוד שלהם יורידו לי אבל לבנות אחרות לא?
ו-ב' אני חושבת שבסוף בת ש"עבדה" בלסוף נקודות זה מראה שזה באמת חשוב לה יותר מאחת שלא הציצה על הסיפורים לאורך כל השבוע של הניקוד.
מה גם שאני חושבת שזה מאוד לא הוגן להגיד ש-10 הסיפורים הזוכים יעברו לשלב השני ועכשיו להגיד שזה אפילו לא 50% מהדירוג האמיתי בשביל בנות שבאמת אספו בתשומת לב את הלייקים האלה
פעילה בקהילה התחרות לא הייתה "למי זה יותר חשוב", וגם לא "מי עבדה יותר קשה בלאסוף לייקים". זה בדיוק העניין.
התחרות הייתה אמורה להיות "מי כתבה את הסיפור שהכי מקצועי והכי אהוד בקהל באופן טבעי". לא מי טובה יותר בלגייס חברות כדי לתמוך בה.
אף אחת לא הייתה אמורה לגייס לייקים בתשומת לב.
היינו אמורות לכתוב סיפור טוב בתשומת לב, לעבוד עליו קשה, לשלוח אותו – ולתת לקהל להחליט, בלי התערבות.
התסכול הוא בדיוק על כך שהתחרות נהייתה "למי יש הכי הרבה חברות", ולא "מי כותבת הכי טוב".
אגב, התחרות הייתה חשובה לי מאוד. לכן עבדתי קשה מאוד על כתיבת סיפור ראוי. הלייקים הם לא המדד המעיד על כמה התחרות חשובה.
ותיקה תארי לעצמך שהייתי כותבת "סיפור" כזה:
"בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה"
כך אלף פעמים,
ועובדת קשה מאוד ומצליחה להגיע למספר הלייקים הגבוה ביותר.
את חושבת שהסיפור הזה היה ראוי לעלות לשיפוט? ברור שלא.
ולכן אני בהחלט חושבת שיש מקום לשיקול דעת של מנהלות התחרות (ושלא יהיה ספק – לסיפור שלי אין סיכוי לעלות לעשירייה הפותחת, כך שאני לא כותבת מתוך אינטרס).
חברה חדשה את לגמרי צודקת- אז מה נעשה עכשיו? ניתן ניקוד לפי מה שהיה לו 298 תגובות של- "נראה לי שהסיפור שלה היה אלגוריה" או "מזכיר לי משהו שהיה לי…" אז על זה נלך? אם זה לפי ליקים עוד י איזשהו מימד.
עכשיו זה אבוד
מנהלת קהילה לפחות תביני על מה אנחנו שוברות את הראש, ומנסות לפענח איזו משוואה תהיה הכי קרובה למציאות 🙂
חברה חדשה בנות אני באמת לא באה להתקיף פה אף אחת ואין לי שום דבר רע נגד שום סיפור ביחוד שאני לא יודעת מי אתם.
אבל כשהעלו את הסיפורים הכלל היה שהבנות עם הכי הרבה ליקיים יעלו לעשירה הפותחת- זה לא היה סוד וכל אחת יכלה לשלוח את זה למי שרק רצתה, לשנות עכשיו את הכללים אחרי שכבר אמרו וסגרו והכל לדעתי זה באיזשהו מקום לא הוגן כמו שלקבל ליקים מסיפרים אחרים לא היה הוגן.
ואגב אם תשאלי אותי גם אם נרחיב את זה לעשרים מקומות עם הניקוד הכי גבוהה ומשם נברור אני עדין לא חושבת שסיפור של -בלה בלה בלה היה מתקבל נכון?
פעילה בקהילה אמרו מראש שגם התגובות תשוקללנה. תסתכלי בעמוד של הסיפורים.
חברה חדשה מתחברת למה שללי כותבת
@tammyepshtein , מעריכה מאד את העבודה המסורה שלכן!!
מקווה שתמצאו את הנוסחה הפיירית ביותר
אם כי התחרות אף פעם לא תהיה באמת "שווה" ו"הוגנת" וכדו'…
Log in to reply.