להתגעגע
להתגעגע
משתפת אתכן בכמה מילים חמות על ירושלים שברחו לי מהאצבעות…
מעיפה עוד מבט במראה. הסידור בידי. הטלפון נשאר בבית, ואת הדלת אני לא נועלת. הולכת להתפלל מנחה בכותל, אצל השכן הכי קרוב שלי.
יוצאת מהרחוב שלי אל השוק ההומה. מוכרים יושבים על כסא בפתח חנותם, יש משועממים ויש מנסים לצוד קונים. בין רגליהם מסתובבים להם בני מיעוטים צעירים, צוחקים ומשחקים. ובינות להם אחי היהודים, נוהרים מכל העולם אל שריד בית ה'.
בהחלטה של רגע אני לא פונה אל הכותל ממשיכה ישר. סביבי נרגע זרם האנשים ואני הולכת לאט. מביטה סביב, על הבתים הישנים והמוזנחים, על האפלולית ששוררת בסמטה. נושמת עמוק, מדמיינת.
אלפי יהודים נוהרים. לא פונים ימינה לקיר אחד, ממשיכים ישר, עד לבית האהוב. מי מהם מחזיקים קורבנות, מי מהם מחזיקים סלסלאות קש מקושטות ומעוטרות בפרות ביכורים. שמחה אדירה מקיפה את הכל, אנשים רוקדים ושמחים, ואור אדיר מציף את הכל. כל איש ואיש מבני ישראל מגיע לכאן, להקריב קרבנות, להתקרב, להודות לאבא טוב על כל השפע שהוא נותן, להתבשם ולהתעלות באוירה של ירושלים.
לאט לאט אני צועדת בסמטה האפלולית עכשיו, מתקרבת אל שער הר הבית. שעריו של מקום המקדש. הלב שלי רוטט.
"עד כאן!" קול קר מנער אותי, אי אפשר לעבור את המדרגה.
אני כועסת, מתפקעת. מי הם שיחליטו לי עד לאן אפשר להגיע? ולמה בכלל יש כאן שוטרי מדינת ישראל ולא לווים? בכל זאת עוצרת, וכי מי יכול על הגלות?
מביטה קדימה, אל המראה הכי נורא שיכל להיות אי פעם. על רצפת הבית, הבית שלנו. הבית של אבא שלנו, הבית של כל העם שלנו. על הרצפה הזו הגיעו בני עוולה, שברית ריקה בגופם ובכוחה אוחזים במקום הזה. והם בנו כאן. מבנה מאוס, משוקץ. עבודה זרה. טמאים הם נכנסים לשם, בונים, הולכים משחקים. והם מהלכים שם, שועלים.
בכל פעם כאן, על שערי הבית החרב, אובדות מילותי. אף פעם לא בכיתי כאן, רק המם ליבי ולא יכל יותר לכלום. אבל עכשיו עולות בי דמעות. תחילה הן רק בלב, אך הן גולשות החוצה, מרטיבות את לחיי בשביל דקיק.
אויה. מה זה היה לנו??
אני יושבת בספרייה. חופש עכשיו, והיא הומה. מדי פעם באה לה אישה או נערה ומבקשת שוב ושוב, ספרי שואה. או "יש לך ספר להמליץ לי לתשעה באב?"
ואני רוצה לצעוק. תגידו, ראיתם פעם מישהו שאבא שלו נפטר ובזמן האבל הוא יושב וקורא ספרים?
אני יודעת, אנחנו רחוקים היום, וכולם מנסים להתחבר. אבל עדין, איך תבוא אלינו גאולה אם את יום הגעגוע הזה נעביר בקריאת ספרים מחרידי לב? אנחנו צריכים לקום ולצעוק! לדרוש! לקרוע בגד ולשבת על הרצפה. ולבכות כל אחד בדרכו, אם בלב אם בעיניים. ובעיקר, לדרוש. לבקש. להתגעגע. החפץ חיים אומר לתבוע בפה, אבא, אנחנו מתגעגעים אליך! כואבים את חילול שמך! אנחנו רוצים גאולה!!
הִגָּלֵה נָא
וּפְרוֹס חֲבִיבִי עָלָי אֶת סֻכַּת שְׁלוֹמְךָ
מַהֵר אָהוּב,
כִּי בָּא מוֹעֵד
Log in to reply.