סקירה לספר 'הדס במדבר' של הסופרת: שירי זיני

קדם Forums כתיבה ספרותית סקירה לספר 'הדס במדבר' של הסופרת: שירי זיני

• סקירה לספר 'הדס במדבר' של הסופרת: שירי זיני

פורסם ע"י עדינה בר לב  כותבת on 15/09/2026 ב9:03 am

סקירה לספר הדס 'במדבר'

קראתי את הספר בשבת ובמוצ"ש עד 02:30 בלילה. נכנסתי חזק לעלילה ולמרות כל העיסוקים למחרת, לא הצלחתי לעזוב😊.

בגילוי נאות – קראתי אי אילו פרקים בשלב הכתיבה וחשבתי שאני מכירה את הסיפור. אבל הופתעתי.

העלילה:

אקטואלית המתרחשת בקו התפר שבין חילונים לחרדים ומביאה את שני הצדדים בצורה מכבדת ובלתי שוללת אף צד. מביעה היטב את עולם הניואנסים החרדי הנחווה בעוצמה אצל החוזרים בתשובה.

עלילה רגועה סגורה והדוקה היטב. הקצב גם הוא רגוע ומאוזן. אין קפיצות גדולות ופתאומיות מידי. כל התרחשות מתרחשת בזמן וזה מעניק אפשרות עיכול.

עלילה עם גיבורת סיפור שגונבת את כל ההצגה. מה שגורם לכל העסק להיות בלתי צפוי והכי לא מתוכנן.

רק בפרק הסיום – יש קפיצה קדימה, כשקולטים שמיה השתלבה יפה ואפילו אמה לוקחת ממנה דוג' על סגנון הלבוש בחתונה ומדובר בתקופה יחסית קצרה. הסופרת עידנה את כל העסק, עם הפאה שהיא לא סיגלה לעצמה. זו קפיצה משמעותית שהיא מעט קשה לעיכול. אבל בהתחשב בכך שזה פרק סיום זה בסדר.

אין התנקשויות, רוע לב ודרמות, ובכל זאת העלילה נחווית כמעניינת ויוצרת סקרנות.

ספר רב גילאי משום שגיבורת הסיפור שתולה בזירות המתאימות גם לנוער. עם זאת, להערכתי מבוגרים ייהנו ממנו יותר בגלל הפן הערכי.

הדמויות:

אז כפי שאמרנו, גיבורת הסיפור – מיה, הזויה ומגניבה לגמרי ומצד שני תמימה ואמיתית שזה נוגע ללב וגורם לרצון עז לעזור לה בשגיאות הקטנות והגדולות שלה. לפעמים גם מתחשק לך לנער אותה ולהעמיד אותה במקום 😊, וזה בהחלט גורם לחיבור הקורא.

יש לציין שלמרות היותה בעלת נפש סוערת הגורם לסיפור מידי פעם לנוע בתזזיתיות העלילה עדיין נחווית כאמינה ומתקבלת על הדעת.

באופן כללי מיה היא דמות תלת מימדית, בנויה היטב. האהבה שלה לטבע גרם, בין השאר, לה להיות אותנטית.

גם דמותה של ריקה טבעית. התאים שהיא מאד רחוקה מהעולם החרדי כיום, הגם שעזבה בגיל לא צעיר. כנראה משום שחוותה בחיים שלה חיים מורכבים וזה כנראה גרם לה להדחיק את הזיכרונות ולהרגיש לחלוטין בלתי מחוברת.

הגיגים:

הזוגיות של אבי וריקה ורועי סתם נשמה טובה שלא ברור איך הם בכלל התחתנו. איך הוא הכיל אותה למרות הניגודיות שלהם – זה משהו ששבה לגמרי את ליבי.

דווקא הבנתי את הסגנית. רק תדמיינו אם כמורה הייתה קופצת באמצע השיעור על השולחן בכתה ח' רק כדי שישמעו אותה… 😉

נהניתי מהאופן שהמורות בבית הספר נקשרו אליה. הייתי נותנת מעט יותר מקום לסצנות הללו. הן תופסות חזק.

אידיאולוגיות:

באופן כללי הספר מביא ערכים גבוהים של מוסריות והשקפה. היה לי מעניין לקרוא את על האוצרות שמוצאים באומן ועל כל הסיפור עם ארץ עוץ, למרות שבשלב הזה זה יצר לי תחושה מעט מגמתית. אבל בסוף כל סופר מביא את השקפת עולמו אם בצורה שקופה או חבויה. לא?

מסר:

הרגשתי בחדות – עד כמה פתלתלה ושונה היא דרכה של החוזרת בתשובה. כשהסופרת מסבירה את המקום של מיה עד כמה לא הגיוני לה ללבוש חצאית אמצע רגל וכד כמה זה גורם לה תסכול ושהיא לעולם לא תחבוש ערמת קש על הראש – הרגשתי שזה התקבל לי על הלב. הצלחתי להבין את הדקויות ולהתחבר.

עדינה בר לב

רחלי הגיבה לפני 1 שבוע 3 חברות · 2 תגובות
  • 2 תגובות
  • חומי קרמינר

אומנות הבמה והפקות תוכן
    חברה
    15/09/2026 ב8:50 pm
    סטטוס תעסוקתי:
    ותיקה

עדינה, הסקירה מקסימה, מקיפה נותנת הצצה על פנים שונות של הסיפור,
    בפירוש נתנה לי רצון ממשי לקרוא את הספר, (רציתי גם קודם, אבל עכשיו ממש!)

היו משפטים פה ושם שכיון שלא קראתי את הספר – לא הבנתי אותם, וזה קצת הפריע.
    שירי, המון הצלחות! ים מכירות והרבה נחת:)

• רחלי

הייטק
    חברה
    15/09/2026 ב10:40 pm
    פעילה בקהילה

תענוג של סקירה.
    מקצועי, מעניין, וממש מעורר ענין וסקרנות לקרוא את הספר!
    (לפני שקראתי התעניינתי בו בזכות הכריכה המדהימה)

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

רוצה להשתדרג?
עד 90% מימון!

⏰ כיתות זום נפתחות מיד אחרי החגים!

אי אפשר לדעת מה יהיה בממשלה הבאה / כשיתחילו הבחירות

תהנו מהטוב הזה לפני שהוא יגמר

אוטומציה עסקיתאוטומציה עסקית –
גם למי שאין רקע טכנולוגי! ←

הלהיט שכבש את הארץ! בוטים ופתרונות קסם שהופכים תהליכים ידניים למערכות חכמות שעובדות לבד.

מומחית AIמומחית AI ←

להדריך, לייעץ או להטמיע AI בארגונים — ולהיות בחוד החנית. למפתחות או נשות אוטומציה בלבד.

דילוג לתוכן