צילום מקצועי
ציבורי קהילה
ציבורי קהילה
פעילות אחרונה: לפני 37 דקות
מחפשת צלמת? הרחיבי את הפירוט!
צילומי חוץ ופנים, סמאש קייק, ניו בורן, חלאקה, אירועים, מצגות, מוצרים,... פירוט נוסף
ציבורי קהילה
תיאור הקהילה
מחפשת צלמת? הרחיבי את הפירוט!
צילומי חוץ ופנים, סמאש קייק, ניו בורן, חלאקה, אירועים, מצגות, מוצרים, השראות, שיתוף והתיעצות בכל מה שקשור לצלמות!
שרשור היכרות צלמות סטילס.
צלמות מקצועיות:
הצילו! משהי יודעת למה זה קורה?
קדם ‹ Forums ‹ צילום ומולטימדיה ‹ הצילו! משהי יודעת למה זה קורה?
הצילו! משהי יודעת למה זה קורה?
פורסם ע"י מלכה קליין אומנות הבמה והפקות תוכן on 14/01/2025 ב11:43 amאני פותחת את המצלמה,
אני על התמונות.
ועל רוב התמונות וההסרטות,
יש סימן שאלה צהוב על רקע אפור,
והוא כותב לי שם:
Cannot play back image
ואם אני עושה הסרטה,
אז הוא מראה לי בקטן תמונה של ההסרטה,
או רק סימן שאלה,
וכותב לי:
Cannot play back image
וכשאני עושה תמונות,
הוא כן מראה לי אותם במצלמה,
אבל במחשב לא.
זה תמונות והסרטות שצילמתי במצלמה הזאת,
לא ממצלמה אחרת.
וגם כשאני מעבירה למחשב,
הוא לא מראה לי את התמונות וההסרטות.
ניסיתי להחליף כרטיס זיכרון,
וזה עזר.
אבל לחברה שלי זה קרה גם,
וכשהיא החליפה,
זה עזר, אבל אחר כך נהיה שם גם את אותו בעיה.
אם משהי יודעת למה זה קרה או מה אפשר לעשות לזה,
אני ממש אשמח!
תודה רבה!
מלכה קליין הגיבה לפני 1 שנה, 4 חודשים 3 חברות · 7 תגובות- 7 תגובות
- סטטוס תעסוקתי:
פעילה בקהילה
יכול להיות שהכרטיס שלך מטייל בעוד מצלמות?
או לחילופין כרטיסים אחרים מטיילים במצלמה שלך?
לא שאני בטוחה-
זו השערה
אבל אני לא מכניסה שום כרטיס לא שלי-אלי
ולא כרטיס-שלי לאחרים
כנ"ל במחשב
לא מכניסה דיסקים לא שלי -בד"כ
אני שומרת מאד
פעילה בקהילה
נכנס לך וירוס לכרטיס…. (או יותר גרוע- למצלמה.)
-זה קרה לי גם, בכרטיס.
-שלחתי אותו למישהו שמבין בזה, הוא תיקן לי את זה תוך שבוע בערך.
בהצלחה! (ורפואה שלימה)
פעילה בקהילה
תודה שאתם אומרות לי!
אדע להבא.
בכל אופן,
לא נראה שזה בגלל זה, כי אני חושבת שהכרטיס הזה לא היה בעוד מצלמות.
וחברה שלי שאלה טכנאי של מצלמות והוא אמר שזה קורה בגלל שמוחקים מהכרטיס כשהוא במצלמה.
הוא אמר שצריך למחוק רק כשזה במחשב.
ובאמת לפני שזה קרה לי אני בדיוק מחקתי מלא מהכרטיס הזה כשהוא היה במצלמה.
אז כנראה זה בגלל זה באמת.
אז אם ככה המצלמה שלי בסדר עכשיו?
הבעיה היא בכרטיס לא במצלמה,
נכון?
כי אני נלחצתי שהמצלמה שלי נהרסת עכשיו😱
ואם אני משחזרת את כל מה שבכרטיס,
הוא גם יהיה בסדר?
ולהבא,
למחוק רק כשהכרטיס במחשב?
והאם זה בסדר לחבר את המצלמה למחשב עם כבל ולא את הכרטיס?
תודה רבה!
- סטטוס תעסוקתי:
פעילה בקהילה
לכאורה אם זה ההסבר
אז כנראה שהכל בסדר!!!
טוב שאת אומרת למחוק רק מהמחשב
כי אני לפעמים מוחקת תמונה מהמצלמה..בין לבין.
אני אישית שמה בקורא כרטיסים
לא יודעת אם זה משנה
בהצלחה
פעילה בקהילה
יופי, אני רגועה.
מצאתי עכשיו מאמר שמסביר למה לא למחוק תמונות מהמצלמה.
הנה הוא:
https://ishootntell.com/keep-your-memory-card-safe/
ishootntell.com
למה לא כדאי לכם למחוק תמונות ישירות מהמצלמה שלכם! - Shoot N Tell
כיוון שכרטיס הזכרון שלכם, למעשה בנוי כמו מחשב קטן, עם כונן בקרה בתוכו, בכל פעם שאתם מוחקים תמונות ישירות מהמצלמה אתם גורמים לבלבול בלוח הבקרה הקטן שיש לו. מבולבלים?! תנו לי לעשות לכם סדר בדברים
פעילה בקהילה
מעניין,
לי זה לא נחסם.
בכל אופן,
הנה זה:
<header>
למה לא כדאי לכם למחוק תמונות ישירות מהמצלמה שלכם!
</header>
אם אתם מצלמים במצלמות דיגיטליות (ורובכם כן) – אז זה מאמר חובה עבורכם!
אחרי 3 שבועות של טיול והדרכה בקוסטה ריקה וקובה, מצאתי את עצמי במצב של דוחק בשטח אכסון בכרטיסי הזכרון שהיו ברשותי, ולא היתה לי אפשרות לגיבוי התמונות.
התחבטתי עם עצמי איך למקסם מקום בכרטיסי הזכרון, ואיך לשמור עליהם בכדי שהמידע שיש עליהם יישמר.
כשחזרתי, נתקלתי במאמר הנפלא הזה של ג׳ף קאבל שמסכם בערך את כל החששות שהיו לי במהלך הטיול, ודי עזר לי להבין – שלטיול הבא אני יוצאת עם עוד הרבה כרטיסי זכרון נוספים!אז לקחתי על עצמי לתרגם לכם את עיקרי המאמר שלו, בתקווה שזה יציל לכם את הטיול הבא.
ג׳ף עבד במשך שנים בחברת לקסר, ומכיוון שהוא מגיע מתוך המערכת – הוא מבין את כל ההיבטים הטכניים של הנושא.כיוון שכרטיס הזכרון שלכם למעשה בנוי כמו מחשב קטן, עם לוח בקרה בתוכו, אזי בכל פעם שאתם מוחקים תמונות ישירות מהמצלמה אתם גורמים לבלבול בלוח הבקרה הזה.
רוב האנשים מסתכלים על כרטיס זיכרון כמו על חתיכת פלסטיק או מתכת, ולא חושבים עליהם הרבה. אבל בתוך הקופסא הזו, יש הרבה מידע מודיעיני. יש זיכרון פלאש, בקר ועוד. איכות הבקר בכרטיס והזיכרון לעתים קרובות קובעת את המהירות והאיכות של הכרטיס.לכרטיס הזיכרון יש משהו שנקרא טבלת מיקומי קבצים, הידוע גם כטבלת FAT. תחשבו על כרטיס הזיכרון שלכם כמו ספר ועל טבלת ה-FAT כמו תוכן עניינים. בעת פירמוט כרטיס הזיכרון, אתם לא באמת מוחקים את הכרטיס, אלא רק מפנים את טבלת ה-FAT. לכן, לאחר שהסרתם את תוכן העניינים, הפרקים של הספר עדיין נשארים בו. הבנתם נכון – כל התמונות תישארנה על הכרטיס עד שתצלמו תמונות נוספות בכדי להחליף אותן. זו הסיבה שאתם יכולים להשתמש בתוכנות כמו Lexar Image Rescue, או תוכנה מקצועית לשחזור נתונים אחרת כדי לשחזר תמונות מכרטיס גם לאחר פירמוט.
ועכשיו העצות, לפי סדר חשיבות:
- אל תמחקו תמונות ישירות מכרטיס הזיכרון במצלמה שלכם!
הכוונה היא: אל תעברו על התמונות שלכם ותמחקו אותן אחת אחת באמצעות המצלמה שלכם.
אנו רואים אנשים (כולל צלמים מקצועיים) עושים את זה כל הזמן וזה רעיון ממש רע. המצלמה שלכם מדהימה בלצלם, אבל לא חכמה במיוחד בניהול הנתונים על כרטיס הזיכרון שלכם. מחיקת תמונות בודדות מהכרטיס בעת השימוש במצלמה היא דרך מצוינת לערבל את טבלת ה- FAT. אל תעשו את זה!
בעידן בו כרטיסי זכרון הם מצרך יחסית זול ונגיש, פשוט תקנו כרטיסים בעלי זכרון גדול יותר. לאחר שהורדתם את התמונות למחשב וגיביתם אותן תפרמטו את הכרטיס ותשתמשו בו שוב. - פרמטו את כרטיסי הזיכרון במצלמה שלכם, לא על המחשב. חשוב לפרמט את כרטיס הזכרון במצלמה איתה אתם עובדים. כל מצלמה כותבת בסגנון אחר על כרטיס הזכרון ויש לה קידודים שונים, ולכן חשוב שכל כרטיס יפורמט בהתאם למצלמה איתה אתם עובדים. אחרת זה עלול לגרום לבעיות בהמשך הדרך.
בנוסף, זה לא רעיון טוב למשוך כרטיס זיכרון מתוך מצלמה אחת ולהכניס אותה לתוך אחרת ללא פירמוט. ראיתי אנשים מצלמים עם מצלמת קנון, מוציאים את הכרטיס החוצה וממשיכים לצלם איתו במצלמת ניקון. כל יצרן אוהב לפרמט את הכרטיס באופן שונה ולכן הכתיבה היא גם שונה.
(גילוי נאות, בנסיעה האחרונה שלי גם אני חטאתי בפשע הזה, ואכן המחשב שלי לא הצליח לקרוא את הקבצים של ניקון וכתב שהקבצים פגומים. ורק לאחר התקנת תוכנות שונות, פתאום הוא הצליח לקרוא את המידע שהיה על הכרטיס). - תפרמטו את כרטיס הזכרון לאחר כל שימוש. לאחר שהורדתם את המידע שהיה על הכרטיס ושמרתם את התמונות ביותר ממקום אחד, יש לפרמט את הכרטיס לפני השימוש הבא. זה שומר על הכרטיס נקי ומסודר.
- השתמשו בקורא כרטיסים טוב (שלא נדבר על מצב שבו תשדרו ישירות מהמצלמה למחשב).
שימוש בקורא כרטיסים עלום שם יגרום לכרטיס להפגם. בקוראי הכרטיסים יש בקרים חכמים בדיוק כמו בכרטיסים! ראיתי הרבה יותר כרטיסים שנפגמו כתוצאה משימוש בקורא כרטיסים לא ממותג מאשר דרך המצלמה. - אין למלא כרטיס לחלוטין. למרות שהיום כרטיסי זיכרון בנויים מעולה, זה לא רעיון טוב למלא את הכרטיס עד אפס מקום. ביצועי הכרטיס נפגמים כאשר הוא מלא. מומלץ למלא כרטיס עד 90% מהקיבולת שלו ולאחר מכן להתחיל לכתוב על אחד חדש (טיפ זה תקף גם לגבי כוננים קשיחים במחשב).
- אין למשוך כרטיס זיכרון מהמצלמה או מקורא הכרטיסים כאשר נתונים נכתבים/נקראים מהכרטיס. אם מפריעים להעברת הנתונים מהכרטיס, לא מן הנמנע כי תאבדו חלק או את כל התמונות שלכם. אל תסמכו על האור האדום שבמצלמה שלך כדי לקבוע שנתונים מועברים. חכו כמה שניות אחרי האור האדום יפסק, מה שמסמל כי הנתונים נכתבו/נקראו לכרטיס – ואז תוציאו את הכרטיס.
- אם יש לכם שני חריצים לכרטיסים במצלמה, תכתבו לשני הכרטיסים, זה ייתן לכם יותר שקט נפשי. בדרך זו, אם כרטיס אחד נפגם, תוכלו לקבל את התמונות מהכרטיס השני (בהנחה שהוא בסדר).
- קנו כרטיסי זכרון של חברות מובילות. מדובר על מוצר שאתם הולכים להשתמש בו לתקופה ארוכה שוב ושוב, ובו יאוחסנו כל התמונות שלכם – אם אלו ייאבדו אתם לא תסלחו לעצמכם לעולם!
עוד מספר תפיסות מוטעות נפוצות אודות כרטיסי זיכרון:
* אם כרטיסי זיכרון נופל למים, הנתונים יאבדו לנצח!
זה לא נכון. מכיוון שכרטיסי זיכרון מיוצרים עם זיכרון Solid State, גם אם הם יעברו במכונת כביסה ובמייבש – הם עדיין יכולים להיות שמישים. האם כדאי להמשיך להשתמש בכרטיס שאחרי מצב כזה? כנראה שלא. אבל סביר להניח שהנתונים שלכם עדיין יהיו על הכרטיס ויהיה ניתן לשחזרם.* אתה חייב לשמור על הכרטיסים שלך מכוסים.
לא ממש. אפשר לאסן אותם בנרתיק יעודי. אני אישית משתמשת בנרתיק של חברת ThinkTank, ולפעמים אפילו זורקת אחד סתם ככה בתיק, כשאני יוצאת לטיולים עם המשפחה.* העברת כרטיס זכרון דרך מכונות השיקוף בחברות התעופה יכול לפגוע בכרטיס
לא. בדור הפילם זה היה נכון, והיו לנו שקיות מיוחדות ששמרו לנו על התמונות לפני הפיתוח. עם כרטיסי הזכרון והטכנולוגיה של היום – אין שום בעיה.מקווה שקראתם ויצאתם עם תובנות לגבי פיסות הטכנולוגיה ששומרות לכם על התמונות, שלפעמים אנו לוקחים אותה כמובן מאליו.
מדובר על טיפים פשוטים שיכולים לחסוך מאיתנו מצב הרה-אסון. אני מקווה כי אלה יעזרו לכולכם לשמור על כרטיסי הזיכרון והתמונות שלכם בטוחים עכשיו ובעתיד, ושהצלחתי להציל לפחות נפש אחת!- אל תמחקו תמונות ישירות מכרטיס הזיכרון במצלמה שלכם!
Log in to reply.