צילום מקצועי
ציבורי קהילה
ציבורי קהילה
פעילות אחרונה: לפני 9 דקות
מחפשת צלמת? הרחיבי את הפירוט!
צילומי חוץ ופנים, סמאש קייק, ניו בורן, חלאקה, אירועים, מצגות, מוצרים,... פירוט נוסף
ציבורי קהילה
תיאור הקהילה
מחפשת צלמת? הרחיבי את הפירוט!
צילומי חוץ ופנים, סמאש קייק, ניו בורן, חלאקה, אירועים, מצגות, מוצרים, השראות, שיתוף והתיעצות בכל מה שקשור לצלמות!
שרשור היכרות צלמות סטילס.
צלמות מקצועיות:
מה עושים עם טעם מוזר של לקוחות?!
קדם ‹ Forums ‹ צילום ומולטימדיה ‹ מה עושים עם טעם מוזר של לקוחות?!
מה עושים עם טעם מוזר של לקוחות?!
פורסם ע"י רות צילום ומולטימדיה on 22/01/2026 ב3:22 pmנושא שמטריד אותי ומעוניינת לקבל את חוות דעתכן המקצועית…😔
זה קרה לי כבר כמה פעמים, ואני חושבת לגבש מדיניות ברורה בנושא זה.
אני מצלמת ומעצבת אלבום מקצועי איכותי, בטוב טעם ובסגנון חדשני, וכאני שולחת ללקוחה לאישור והיא מעוניינת
לשנות אותו לגמרי בלי טעם, והתוצר -הרבה הרבה פחות טוב.
מצד אחד האלבום שלה- היא משלמת ורוצה לקבל מוצר בטעם שלה, מצד שני אני לא רוצה להוציא תוצר כזה תחת השם שלי…
מזדהות איתי?
מה עושים???
אשמח לקבל חוות דעת מבעלות ניסיון:)
שושי הגיבה לפני 1 יום, 18 שעות 21 חברות · 37 תגובות- 37 תגובות
פעילה בקהילה השאלה – מי אמר שזה בלי טעם אולי זה מלא טעם אבל לא הטעם שלך?
הייתי מציעה שתעלי פה דוגמא ותקבלי חוו"ד אם אכן זה פחות מקצועי
מנהלת קהילה רות יקרה,
מזדהה איתך עמוקות..
זה נושא מציק ששמתי לו סוף.
הגעתי למסקנה שלקוחה שסגרה איתי- ראתה אלבומים שלי, נהנתה מהם ולכן פנתה אלי.
זה אומר שהיא הבינה את הסגנון שלי ומבינה שזה מה שהיא תקבל
לא מדברת על שינויים קטנים כמו מיקום תמונה באלבום, צבע כיתוב וכדו'
אני מתכוונת לשינויים שממש לא לטעמי- לדוגמא מישהי שרצתה תוספת אלמנטים ברמה מוגזמת, כיתובים רבים מידי וכו'.. כמו שאת אומרת- לא רוצה להיות חתומה על אלבום כזה. בכאלה מצבים אני מבהירה בעדינות ללקוחה שזה לא לטעמי ומאחר והיא ראתה את הסגנון שלי היא תצטרך להתגמש ולקבל את טעמי בלבד.
לאחר מעשה אני משתדלת לבוא מעט לקראתה אבל אחרי שאני מבהירה לה בעדינות ונחישות את מה שכתבי קודם
ואז אומרת לה נניח- את א ב שביקשת- אני מוכנה לעשות כמו שרצית, אבל את ג ד ה וכו- הם ממש לא הסגנון שלי.
בהצלחה!
פעילה בקהילה אני חושבת שדבר כזה הוא הוגן אך ורק אם את מבהירה מראש ללקוחה שהמילה האחרונה לגבי העיצוב תהיה שייכת לך, ולא תתקבלנה טענות וכו'.
לומר דבר כזה לאחר מעשה – זה לא ממש הוגן.
- סטטוס תעסוקתי:
פעילה בקהילה הודיה יקרה,
הבנת אותי בול:)
תודה רבה עזרת לי מאד!!!!
פעילה בקהילה נשמע לי כמעט מופקע,
לקוחה משלמת לך,
תני לה מה שהיא רוצה.
לא רוצה להיות חתומה על זה?
יכולה להסיר את חתימתך מהאלבום.
אישית באמת לקחתי צלמת בטעמי ולא עשיתי כלל שינויים באלבום (כי באמת אהבתי את הטעם)
אבל נשמע משונה לומר כך ללקוחה.
פעילה בקהילה אני לגמרי מסכימה, אלבום זה עניין של טעם,
זה לא איזה אדריכלית שחייבת לדאוג שהלקוחה לא תזיק לעצמה עם הרצונות שלה.
מנהלת קהילה צלמת היא אומנית, ואומנית- חתומה על היצירה שלה
יש אומנית שאוהבת קו נקי, יש אומנית שאוהבת טעם יותר מצועצע, אם אני שולחת להדפסה אלבום שלא לטעמי- אני בעצם לא משחררת את האומנות שלי, לא מפרסמת את עצמי נכון
אז נכון שהילדים הם לא שלי, אבל כל התכנון- הסטיילינג, ההעמדות, שילוב הצבעים, צילום נכון, קומפוזיציה נכונה ועיצוב האלבום- התוצר הוא בעצם החותמת של האומנות שלי.
ותיקה אני לא מבינה בשפה של אמניות אבל תדעי שבמשקפיים של לקוחה זה נשמע לא הוגן.
בכזה מקרה היית מסכימה לבטל את החוזה בלי לגבות ממנה תשלום כלל?
מנהלת קהילה האמת רחל שלא יצא לי להפגש עם מקרי קיצון כאלה, עד עכשיו ב"ה מי שהגיעה אלי הגיעה כי אהבה את העבודות שלי והתחברה לסגנון
אני יכולה להבין שאם לקוחה לא עשתה תיאום ציפיות ברור מול צלמת לפני הצילומים- היא יכולה לצאת מאוד מתוסכלת אם קיבלה X כשהתכוונה בעצם ל Y..
- סטטוס תעסוקתי:
מנהלת קהילה גם תסריטאות זה אומנות וגם בימוי, וקל וחומר שמשחק.
אבל תכלס, את באה לשרת פה לקוחה, את מחויבת להכיל את הג'וקים והשיגעונות שלה.
פעילה בקהילה נושא מעניין. אני כותבת גם כציירת וגם מנקודת מבט של לקוחה, וחייבת להגיד שחלק מהדברים שנכתבו פה ממש צרמו לי.
כשלקוחה מגיעה לצלמת, היא לא קונה רק את האמנות שלך, היא קונה שירות. בסוף היום, זה אלבום של הילדים שלה, עם הזיכרונות שלה, והוא הולך להיות אצלה בסלון.
המשפט ״היא תצטרך להתגמש ולקבל את טעמי בלבד״ מרגיש קצת הפוך. הרי מי עובדת אצל מי? הלקוחה משלמת ממיטב כספה על מוצר שהיא אמורה לאהוב, לא על מוצר שהצלמת אמורה לאהוב.
בתור לקוחה, אם הייתי משלמת על אלבום של הילדים שלי והיו אומרים לי שאני צריכה להתגמש ולקבל את טעם הצלמת בלבד זה היה מכעיס אותי מאוד.
מצד שני, בתור ציירת, אני ממש מבינה את הקושי ליצור משהו שמרגיש לנו מכוער או לא נכון מקצועית. לדעתי, הפתרון הוא לא לכפות את דעתנו בסוף התהליך, אלא לעשות תיאום ציפיות ברור מראש.
כדאי לומר ללקוחה כבר בהתחלה:
״הסגנון שלי הוא X, ואני מעצבת ככה כי אני מאמינה שזה מה שהכי מחמיא לתמונות. אם את מחפשת סגנון אחר, אולי אני פחות הכתובת״
ואז כשזה נאמר מראש, הלקוחה בוחרת בך בגלל הטעם שלך. ואם בכל זאת היא מתעקשת על שינוי שלא לטעמכן אז תנו לה מה שהיא רוצה (בסוף זה הזיכרון שלה), ופשוט תורידו את החתימה שלכן מהאלבום כדי שלא תרגישו שזה מייצג אתכן בצורה לא נכונה.
זו דעתי.
- סטטוס תעסוקתי:
מנהלת קהילה אני חושבת שהשאלה הזו באה ממקום לא מספיק מבין את המקצוע:)
את באה לשרת את הלקוחות, לא הם את החלומות והפנטזיות שלך.ובנוסף, משהו שלי אישית מאד צורם לאחרונה, משלמים הון עתק לצלמות, מקבלים בקושי כמה תמונות, ובמקום לקבל תמונות, אני מקבלת לוגו של צלמת ובקטן את המצולמים(בציניות, כן?).
אני חושבת שמשהו קצת התבלבל לאחרונה אצל הצלמות, וזו לא פעם ראשונה שאני נתקלת בעיוותים כאלה.
(סליחה רות שזה יצא על הדיון שלך. אבל כבר אין באפשרותי לשתוק על כך).
אני מבינה את הרצון והצורך בפרסום, אבל מה האמא של הילד אשמה למען השם?!
בתיק עבודות שימי עם הלוגו. ללקוחה תביאי תמונה, נקייה, אמיתית.אני בטוחה שהאימהות שקוראות את התגובה שלי יסכימו איתי בפה מלא.
מנהלת קהילה קודם כל- השאלה כאן הועלתה בקהילת צלמות.
מדגישה את זה לא כדי שלא תשתפו דעות (זה מרתק וחשוב) אלא כדי שתבינו שלא בקשו את דעתכן – כאימהות, אלא בקשו את דעת הצלמות- כקולגות, לתשומת לב.
דבר שני- נועה, הדגשתי בתגובה הראשונה שלי שכל הנאמר כאן זה אחרי שהלקוחה שהגיעה אל הצלמת המסוימת הזאת – ודווקא אליה- זה כי היא אהבה את הסגנון שלה.
לכל צלמת יש סגנון, כן? על זה אין עוררין, ואם אחרי כל זה היא היא מבקשת לשנות את הסגנון שלה- שתלך בכבוד מלכתחילה לצלמת אחרת שמתאימה לחלומותיה.
ולגבי הלוגו על התמונות- לא מכירה צלמות שנותנות תמונות שמיועדות להדפסה עם לוגו, בד"כ הלוגו נמצא על התמונה לפני אישור של לקוחה או על תמונות שמיועדות לפירסום וכו'
וכאן אני פונה לכולן, בעיקר לצלמות אבל גם לאמהות- מניסיון ארוך טווח… כשיש חוזה מסודר שה-כ-ל כתוב בו, והלקוחה חותמת עליו לפני הצילומים, ובעצם מביעה הסכמה על כל מה שתקבל או לא תקבל- כולל כמות תיקונים, סגנון עיצוב וכו'- זה חוסך המון בעיות וחוסר הבנות.
בהצלחה לכולנו
ותיקה הודיה, תרשי לי בבקשה להגיב למרות שאני לא קולגה.
אני חושבת שבנושא הזה דווקא יש הרבה משמעות לצורה שבה הלקוחה תופסת את החוזה ביניכן, פשוט כי היא הלקוחה והיא המשלמת.
אישה פשוטה שלא מבינה בצילום וראתה כמה עבודות של צלמת, לא תמיד מודעת לכך שיש קו עיצובי ושהצלמת עקבית בקו הזה. היא עשויה לראות בתיק העבודות עדות למקצועיות של הצלמת ולא שום דבר מעבר.
מעניין אותי למה את מתכוונת שאפשר לכלול בחוזה סגנון עיצובי – "אני לא עובדת עם נצנצים בשום פנים ואופן"? "מכניסה מקסימום 5 אלמנטים עיצוביים בעמוד"? זה לא באמת משהו שאת יכולה להגדיר למישהו שלא מונח בתחום.
מנהלת קהילה חוזה הוא דו צדדי- הלקוחה משלמת, והצלמת עובדת
הרעיון של החוזה הוא כמו שכתבתי לך קודם- תיאום ציפיות
אם אני מדגישה בחוזה לדוגמא שיש אפשרות לעד -5 תיקונים באלבום, ושהאלבומים שלי מעוצבים בקו נקי ללא כיתובים וכו'- (לא יורדת לרזולוציות של נצנצים, כן? ) העניין די ברור
בד"כ צלמת יושבת עם לקוחה , מעבירה דוגמאות, שואלת עם איזה תמונות חשוב לך לצאת? צלמת מגשימה חלום יקר וזה באמת תהליך הדדי של הבנה . בדיוק לכן חשוב להתעכב על ה'קטנות ' האלה לפני..
פעילה בקהילה הודיה, אני מבינה שהדיון פה הוא בתוך הקהילה המקצועית, אבל לפעמים לשמוע את קול הלקוח בתוך הדיון זה השיעור הכי טוב לעסק.
לכתוב ״שתלך לצלמת אחרת״, בתיאוריה זה נשמע אולי נכון, אבל במציאות הלקוחה כבר אצלך, היא כבר שילמה והצטלמה. היא לא באמת יודעת איך האלבום ייראה עד שהיא רואה את הסקיצה מול העיניים, ורק אז היא מבינה שמשהו מציק לה. להגיד לה ״זה הטעם שלי וזהו״ ברגע כזה, גם אם זה כתוב בחוזה, זו אולי עמידה על זכויותייך אבל זו חוויית שירות שמשאירה טעם רע מאוד.
בסוף חוזה נועד למנוע בעיות משפטיות, הוא לא מחליף רגישות אנושית. אפשר להיות צלמת ואמנית עם עקרונות, ועדיין לזכור שהאלבום הזה הוא לא מוצג מוזיאוני שלנו, אלא הזיכרון המשפחתי שלהם.
וכן, לדעתי המטרה שאמורה לעמוד מולינו- זה קודם כל שהלקוח שלנו יהיה מרוצה. לפחות לדעתי וכך אני עובדת…😊
מאחלת לכולנו שתמיד נעשה וניצור דברים שגם אנחנו נהיה מרוצות ונאהב וגם הלקוחות!
פעילה בקהילה מקרה שקרה לי השבוע, ומעניין אותי חוות דעת של מעצבות נוספות.
אני מתעסקת קצת בעיצוב אלבומים,
פנתה אלי לקוחה לפני תקופה שאני יעצב לה אלבום- וכשהוא הגיע היא התלהבה ברמות מטורפות!!
ולא הפסיקה להחמיא….
אח"כ היא בקשה ממני עוד אלבום, שגם אותו עיצבתי באותו סגנון,
ושלחתי לה את העיצוב , שתאשר, משום מה היא לא חזרה אלי תקופה ארוכה.השבוע ניסיתי להשיג אותה, והיא אומרת לי, תקשיבי , אני ממש לא אוהבת את העיצוב.
אין לי בעיה לשלם, אם אני יהיה מרוצה.
אם את רוצה , את יכולה לעצב לי את האלבום מחדש. יותר מושקע…. (זה אמור להיות רצון שלי???!!)
"יותר מושקע"- זה אלבום שהושקע בו רבות….
וזהו….
מה עושים עכשיו? אין מצב מבחינתי שאני יושבת על האלבום הזה שוב, במיוחד שהיא פשוט טענה, לא אהבתי. בלי לפרט, רוצה חדש לגמריי
פעילה בקהילה וואו, נוראי.
אין לי כל כך דברי חכמה שיועילו לעכשיו…
אבל כן יכולה לשתף שאחרי שמקרה כזה קרה לי (אני בתחום אחר של נתינת שירות), אימצתי כלל ברזל – לא מתחילה עבודה לפני קבלת מקדמה. אף פעם.
זה הכי מקובל שיש (וגם עושה רושם מקצועי), ונותן לך ביטוח. בדרך כלל זה גם יגרום ללקוחה להשלים את שאר הסכום – כי חבל לה על הכסף שכבר שילמה… וגם אם לא – את יודעת שלפחות לא עבדת לגמרי בחינם.
מה שכן, כדאי במקרה כזה לנסח חוזה שיפרט את כל הכללים למקרה שעוצרים עבודה באמצע/לא מרוצים וכו', כדי שלא יבואו אלייך בטענות ויבקשו להחזיר את המקדמה.
פעילה בקהילה זה מזכיר לי שפעם מאפרת סיפרה לי (תוך כדי שהיא ממרחת את פניי כמובן)
שהמדיניות שלה זה – כשלקוחה אומרת לה משהו מסוים שהיא רוצה (שינוי בצבע, בצורה וכו'),
היא אומרת לה "כן כן", אבל תכלס עושה מה שהיא (המאפרת) חושבת שבאמת צריך.
זה היה כ"כ מגעיל לשמוע את זה. מחילה.
(במיוחד תוך כדי שאת נתונה לחסדיה של אותה אישה 🙂
את לא חושבת שאישה או בחורה שתלך אירוע שלם בצורה שלא מחמיאה לה לטעמה ותגרום לה לחוש חוסר נוחות וחוסר ביטחון – זה דבר נורא יותר מאשר שאת תהיי חתומה על פנים מאופרות לא לפי הטעם שלך???אז אומנם פה השאלה קצת אחרת (…)
אבל עדיין – מי תדפדף בתמונות האלו עוד מלא שנים ומשהו חמוץ ישב לה על הלב כל פעם?
על תמונות של הילדים שלההה שהשקיעה בהם ממון, וזמן, והרבה התרגשות.
את מצלמת הרבה ילדים, מאחלת לך המון 🙂
אבל לה יש רק את המשפחה שלה,
ואת התקופה של הגידול שלהם, שהיא רצתה להנציח.- סטטוס תעסוקתי:
פעילה בקהילה במצב כזה, ראוי לשקף ללקוחה את דעתך המקצועית ואיך זה ניראה בעינייך, אבל את ההחלטה הסופית להשאיר ללקוחה (במיוחד בעיצוב אלבום שזה מזכרת אישית).
ואגב זה קרה לי מספר פעמים בתחומי, אך את ההחלטה הסופית תמיד משאירה ללקוחה.
חברה חדשה בתור גרפיקאית ועורכת ווידאו אני חושבת שהחכמה זה לנסות להבין מה הטעם של הלקוח ולעשות את מה שהוא רוצה, וקרה לי המון שעשיתי דברים שלא אהבתי ולא שמתי את השם שלי על העבודות האלה(וזה מתסכל- אז אני לגמרי מבינה את הקושי) אבל בסופו של דבר יש לי עוד לקוח מרוצה שימליץ עליי דווקא בכלל שנתתי לו את מה שהוא אהב גם אם זה פחות נכון מקצועית ועיצובית.
פעילה בקהילה וואו!
איזה דיון מרתק!!
דבר ראשון, מאוד הזדהיתי עם רות, זה קורה לי הרבה – כי יש לכל בן אדם יש טעם שונה ודעה אחרת… ובאמת לאמהות פשוטות לא תמיד יש את המבט המקצועי…
מה שאני בד"כ עושה (בתחום צילום וגרפיקה) – אני מעצבת אלבום לפי מה שאני חושבת, וכשיש לאמא הערה על משהו ואני חושבת שזה מוגזם ולא תקין (מבחינה מקצועית, כמובן!), אני מכבדת את דעתה אבל — אני עושה זה בצורה טיפה'לה מוגזמת, כך שהיא רואה לבד שזה לא מחמיא וזה לא עובד טוב. ומניסיון אישי – תמיד התחרטה בסוף ואמרה "לא לא לא, תחזירי איך שהיה קודם!!" ולמה? כי היא ראתה שאני מכבדת את דעתה ומקשיבה לחלומותיה ורוצה שתצא מרוצה, אבל גם שומרת על קו מקצועי.
אך כמובן שצריך תמיד לנהוג בזהירות ולדעת איך להתנהל בלי לפגוע חלילה.
זו דעתי האישית…😜
בהצלחות!!
ותיקה דיון מעניין
מגיבה בתור צלמת
בד"כ כשלקוחה פוטנציאלית מדברת איתי, אני בודקת- ראית עבודות שלי? אהבת את הסגנון? (לרוב הם מגיעות אחרי שראו.. מזמינה אתכן גם להציץ בתיק העבודות 😉)
חשוב לי לדעת שהיא סוגרת איתי כשהיא רגועה שהיא תקבל תוצר שהיא אוהבת.
אחרי מעשה- אם לקוחה פחות מתחברת אני כמובן אנסה לכוון אותה לדעתי המקצועית אבל המילה האחרונה שלה!גם אם אני לא אוהבת אני חייבת להוציא אותה מרוצה כי היא השקיעה ושילמה, וזה מגיע לה ב100%
קרה לי כבר ששלחתי ללקוחה תמונה שבעיני מזעזעת, אבל היא מאד אהבה. אני לא אשים אותה בתיק העבודות ולא אחתום עליה, אבל זה שלה..ולזאת שטענה שמקבלת לוגו ענק ובקושי תמונות.. תבחרי את הצלמות שלך לפי כל הפרמטרים שציינת, תבדקי לפני כן, נשמע לי קצת מוזר מה שאת אומרת מהיכרות עם התחום ועם קולגות
אני אישית לא תמיד שמה לוגו אפילו על מגנטים אפילו שזה מאד מקובל, תבדקי את הנתונים האלה לפני כן שלא תתאכזבי..
ותיקה וכמובן לא מתחילה לעבוד לפני שמקבלת מקדמה
ולא שולחת אלבום באיכות מלאה אם לא קבלתי עליו תשלום, אחרי שאקבל תשלום הוא ישלח לדפוס..
חברה חדשה אני אומרת ללקוחה, "אני יעשה בדיוק מה שאת אומרת עד שתאהבי:), אבל לדעתי, ומה שהייתי עושה(מסבירה את הבעיה) ומוסיפה- בסוף מה שתגידי אני אעשה-כי זה שלה ואני לא חייבת לשים את הלוגו,
בד"כ לקוחות אומרות לי את צודקת-תשאירי איך שעשית
אולי מוכרת בחנות גרביים לא תסכים למכור לי צבע של גרביים- כי מבחינתה זה לא מחמיא לי לגוון שלי?
פעילה בקהילה יש הבדל בין מעצבות גרפיות לצלמות
אצל מעצבת, אם הלקוחה מתעקשת על מודעה לא נכונה עיצובית
זה יכול לגרום שלא יבואו אליה לקוחות נניח,
וחובה על המעצבת להסביר לה ולא להוציא מודעה לא נכונה והעיקר הלקוחה מרוצה
אצל צלמת מי שאמור לצאת מרוצה זה הלקוחה!
אין שום זכות בעולם לצלמת לא להסכים לשינויים שהלקוחה מבקשת
זה לא האלבום שלה..
פעילה בקהילה ואי איזה דיון מעניין ורלוונטי
כצלמת אני ממש מבינה את התסכול
במיוחד שאת מרגישה שאתתת מבינה כי את עמוק בתחום
אבל
הכי הכי חשוב זה לקוחה מרוצה הרבה יותר מתוצר לא מליון אחוז (לפי טעמך כמובן)
ותקחי בחשבון שאולי את מתבישת להיות חתומה על כזה תוצר אבל כמו שהלקוחה הזאת אהבה את זה ככה יש עוד 10 שאולי גם אוהבות כמוה ולא כמוך דווקא..
וחוץ מזה,
האלבום הוא של הלקוחה והיא שלמה עליו, מגיע לה לקבל מה שהיא אוהבת,
כמובן שאם זה דברים קיצוניים את יכולה להסביר לה ובדכ היא תבין
אבל הלקוחות סומכות על הצלמת ואם היא באה אליך כנראה שהיא אוהבת את הסגנון שלך
שורה תחתונה
אלבום שהוא קצת לא לפי טעמך המדויקת לא יכול להזיק לך כמו לקוחה לא מרוצה
מניסיון
וכמובן כמובן שפרנסה בידי שמים!!
והרגשה טובה ללקוחה זה מתפקידך גם לא מהפן המקצועי…
מנהלת קהילה קודם כל נועה ועוד כמה שכתבו- ברור שתמיד נכון וחשוב לשמוע את גם את הקול שלכן- האמהות, זה נותן המון!!
ספציפית פה בדיון אני חושבת שרות רצתה חוות דעת מקצועית מבעלות ניסיון בתחוםואני מוסיפה כי דברים יצאו מפרופורציה והיגיון.. (כדוגמת המוכרת בחנות גרביים, נו באמת… 😉)
מה שרות שאלה – זה אחרי שלקוחה הגיעה וראתה עבודות, ואהבה את הסגנון והתחברה לצלמת- להתחיל לשנות אלבום שינויים שלא ל'טעמי' כמובן – זה קצת מאתגר
ומה זה "טעמי"- זה לא שיש כאן ענין של טעם,- 'אני אוהבת סגול היא אוהבת ירוק…' יש כאן סגנון של צלמת. הרי בחרת צלמת כי אהבת את הסגנון שלה
ואגב, להגיד שמעצבת לא תעצב מודעה שלא לטעמה כבקשת הלקוחה- כי אז לא יבואו אליה לקוחות- זה בדיוק הענין כאן אצל צלמת, אם אני מעצבת בקו נקי – חשוב לי שהאלבום יראה כך, וברגע שהלקוחה מבקשת לסגנן את האלבום לא בקו שלי- אני חתומה על סגנון שהוא לא שלי..
ושוב, תמיד מגיעות אלי לקוחות כי אהבו את העבודות שלי, התחברו לסגנון צילום ועיצוב, וממילא- הכל זורם גם אחר כך, וגם אם יש בקשות לשינויים בעיצוב פה ושם – זה מתקבל חלק
הדיון הועלה כבקשת עזרה במקרי קיצון- שלקוחה מתעקשת על עיצוב שלא מסתדר לי כצלמת מקצועית.
הרבה הצלחות לכולנו!
פעילה בקהילה ועדיין כשמגיעים למקרה קיצון שכזה-
חייבים לעשות מה שהלקוחה רוצה
את עובדת אצלה, לא היא אצלך
פעילה בקהילה כמו כל צלמת גם אני נתקלתי פעמיים בלקוחה שראתה תיק עבודות שלי ובכ"ז רצתה עיבוד מוזר כזה
לא התעקשתי למרות שבעיניי זה לא נעים שאלו האלבומים שלי
עשיתי כפי שביקשה ולא חתמתי לוגו בסוף האלבום
וביקשתי ממנה שאם שואלים מי הצלמת שתדגיש שהעיבוד השונה היה בקשה אישית שלה ולא סגנון של הצלמת!
אני מאמינה שללקוח מגיע לקבל 100% תמורה לכסף הזמן והאמון- גם א לעיתים זה מתחכך בקו נותן השירות
בהצלחה
חברה חדשה כאשר אני מצלמת משפחה, הלקוחה לא יכולה להגיד לי איך לצלם בדיוק ומאיזו זווית ואיפה וכו'.
כלומר היא כן יכולה להמליץ לי על מיקום מסויים, או לבקש שיראו בתמונה נוף מסויים, או לצלם מכיוון אחר שאני תכננתי, אבל תמיד ההחלטה תהיה בידי המקצועית, וגם אסביר לה למה. (כיוונים של שמש, מה שרואים בעיניים לא רואים דרך העדשה, וכו'…לא חסר סיבות.) ואני מסבירה בנעימות למה אני לא יכולה לצלם בדיוק כמו שהיא בקשה.
זה קרה לי לא פעם, ותמיד קיבלו בהבנה את ההסברים שלי וסמכו עלי.
אני חושבת שזה נכון גם לגבי עיצוב אלבום.אבל –
אם אין הגזמה של ממש בבקשות בעיצוב, גם אם זה לא הסגנון שלי, הייתי מוותרת וזורמת עם הבקשה של הלקוחה.המקצועיות בידיים שלנו, אבל יש ערך בלדעת לשחרר ולהגיד "זה לא מייצג אותי ב 100%, אבל אני מוותרת. כל עוד הבקשות סבירות.
אני חושבת שלצלמת טובה עם נסיון יש את האומץ לשחרר ולזרום, אבל גם מתי לעצור ולהגיד עד כאן.
בקיצור, אין פה תשובה אחת נכונה. זה מאוד תלוי בשלב המקצועי ובאופי הלקוחה. ואני אשתף משהו מעצמי:
לא מזמן צילמתי בית עבור מעצבת פנים.
כשהגעתי לחדר ממ"ד קטן ללא אור, עשיתי טסט וצילמתי תמונה רק כדי לתכנן את הקומפוזיציה.
בסופו של דבר בחרנו יחד המעצבת ואני זווית אחרת. (היא יכולה לראות הכל דרך מסך באונליין).
כששלחתי את התמונות למעצבת, היא שאלה אותי מה עם התמונה ההיא שצילמתי בהתחלה.
הראתי לה את התמונה, והסברתי שזה חומר גולמי ואין שם תאורה טובה. (היה לי מספיק אומץ לשלוח חומר גלם אחד ולהגיד שהתמונה לא טובה מקצועית.
היא החליטה שהיא ממש רוצה את התמונה הזו דווקא.
אז האומנות שלי לא באה לידי ביטוי בתמונה הזו, ואני אפילו מתביישת בה, אבל ראיתי כמה זה היה לה חשוב, והחלטתי לזרום עם זה. גם אם היא פרסמה את התמונה יחד עם שאר התמונות, אני לא מעסיקה את עצמי במה יחשבו עלי שככה צילמתי.
אני לא אומרת שזה מעשה נכון. בכלל לא. אפשר לחלוק עלי, וזה לא משנה, אני רק מביאה עוד נקודת זווית אחרת.
נקודה למחשבה.
יכול להיות שלמעצבת אחרת שאני פחות מתחברת לא אסכים בשום אופן לשלוח תמונה לא מקצועית. בהחלט. אבל במקרה הזה הרגיש לי נכון לזרום איתה. (יש הרבה שיקולים ולא אפרט).
לכן זה ברור שאין פה תשובה אחת חד משמעית לדיון הזה.
מנהלת קהילה חדוה- כל מילה!
הגדרת את זה הכי טוב שיש- סטטוס תעסוקתי:
פעילה בקהילה כשלי יש לקוחה שרוצה משהו שאני לא אוהבת
אני פשוט לא שמה את הלוגו שלי….
זה נורא מעצבן…
אבל תכלס היא המשלמת
וזכותה לרצות משהו אחר..
- סטטוס תעסוקתי:
פעילה בקהילה תודה לכל המגיבות!!!!!
היה מרתק והוסיף לי הרבה….
פעילה בקהילה אבל, בתכל'ס.
זה מאוד קשה בתור מעצבת לעצב משהו שאת לא אוהבת…
מהבחינה הטכנית, *לשלב בין צבעים בצורה גרועה?
*להוסיף אביזרים מכוערים??
*וכו' וכו'.
זה מרגיש לי מהלך מאוד מוזר וקשה לביצוע…
Log in to reply.