לדעתי…
שחקן טוב הוא לא זה שמציג דמות, אלא זה <em data-start="38" data-end="51">שנעלם לתוכה.<br data-start="52" data-end="55">הוא לא מספר סיפור – הוא <em data-start="79" data-end="83">חי אותו, רגע אחר רגע, כאילו כל דבר קורה באמת עכשיו.<br data-start="140" data-end="143">סטניסלבסקי קרא לזה “האם הקסם” – אותה שאלה שמסירה את המחיצה בין המציאות לבדיה:<br data-start="220" data-end="223"><em data-start="223" data-end="269">מה הייתי עושה אני, אילו הייתי במצב הזה באמת?<br data-start="269" data-end="272">וזה לא רק תרגיל דמיון — זו מפת דרכים אל האמת.
שחקן טוב לא משתמש בסצנה כדי “להרשים”, אלא כדי לגלות משהו אמיתי בתוכו.<br data-start="390" data-end="393">הוא לא מצטט רגש, אלא נושם אותו; הוא לא משחק “כאילו”, אלא “כאילו באמת”.<br data-start="463" data-end="466" data-is-only-node="">וכשהוא שם, ברגע האמיתי ההוא, הקהל כבר לא רואה שחקן — הוא רואה <em data-start="528" data-end="533">אדם.
ההבדל בין משחק טוב למשחק אמיתי הוא דק כמו נשימה:<br data-start="586" data-end="589">שחקן טוב יודע שכל מילה בתסריט היא לא יעד, אלא שער — שער לעולם שלם שבו הוא קיים, מרגיש, נלחם, אוהב, פוחד.<br data-start="693" data-end="696" data-is-only-node="">וברגע שהוא מפסיק לנסות “לשחק” ומתחיל פשוט <em data-start="738" data-end="745">להיות — נולדת האמנות.