טיפול יעוץ אימון והנחיה
ציבורי קהילה
ציבורי קהילה
פעילות אחרונה: לפני 2 ימים
מטפלות באומנויות, פסיכולוגיות, עו"סיות, מנחות, מדריכות, מרצות, מאמנות, יועצות, ברוכות הבאות! ... פירוט נוסף
ציבורי קהילה
תיאור הקהילה
מטפלות באומנויות, פסיכולוגיות, עו"סיות, מנחות, מדריכות, מרצות, מאמנות, יועצות, ברוכות הבאות! בואו נדבר על הסטינג שלנו
בירור בשביל מישהי על מטפלות:
קדם ‹ Forums ‹ טיפול ואימון ‹ בירור בשביל מישהי על מטפלות:
בירור בשביל מישהי על מטפלות:
פורסם ע"י שושי ש גרפיקה on 14/04/2026 ב2:14 pmאם יש מישהי שיכולה להמליץ או להיפך- כמובן בפרטי על מירי הול מבני ברק יועצת זוגית
וכן על אסתר טולדנו מטפלת בשיטת NLP בבית וגן תודה רבה ממש דחוף!
סירי גולדמן הגיבה לפני 1 חודש 8 חברות · 7 תגובות- 7 תגובות
פעילה בקהילה
זה מומלץ לטפל רק בnlp?
מתי זה מספיק?
חברה תורמת
מטפלת NLP, עד כמה שידוע לי, היא מישהי שעברה קורס, שלא יודעת מה אורכו, וגם לא יודעת האם היא מקבלת הדרכה ממטפלת מוסמכת אחר כך. כך שזה תחום מאוד פרוץ.
זה לא אומר שזה לא יכול לעזור למצבים/אנשים מסוימים, אבל זה כן אומר שפעמים רבות לא מדובר באשת מקצוע שיודעת לעשות אבחנה, אפילו ראשונית, של המצב הנפשי של המטופלת, להכיר נושאים חשובים כמו אתיקה וגבולות בטיפול, ולהתנהל במצבי קצה כגון מצבי סיכון.
אם מדובר במטפלת מוסמכת שלמדה גם NLP אולי זה בסדר. אבל שוב, תלוי מה אורך וטיב ההכשרה של המטפלת, מה הניסיון הקליני שלה, האם היא מקבלת הדרכה מקצועית באופן קבוע וכו'.
פעילה בקהילה
אחותי מאמנת בNLP והיא למדה 3 שנים את התחום!!
אז שימי לב שיש כאלו מטפלות שלמדו כן לעומק את השיטה ולא רק קורס קצר כמו שמציעים בכל מיני מקומות..
פעילה בקהילה
גם אני מצטרפת להנ"ל
זהירות! אפשר לקבל תעודה ב-NLP בקלות מירבית
בלי שום ידע מוקדם בטיפול.
ותיקה
לא מומלץ לטפל רק בנל"פ.
נל"פ הוא כלי קוגנטיבי-התנהגותי.
צריך לשלב גם ידע מקצועי מקיף בטיפול רגשי,
כלומר לשלב רגשי-קוגנטיבי-התנהגותי.
רק טיפול רגשי, או רק טיפול קוגנטיבי התנהגותי,
הוא טיפול חד מימדי שלא רואה את כל הקצוות של נפש האדם.
ואני אוהבת לשלב גם את המימד הפיזי רפואי (חסרים בגוף? תזונה קלוקלת? שינה לא מספקת?)
וגם את המימד האנרגטי.
ככל שהטיפול משלב עוד מימדים של האדם, הוא מקיף יותר ויסודי יותר
והאדם קם על רגליו מהר יותר.
פעילה בקהילה
שימי לב לנקודה משמעותית, יועצת זוגית היא לא מטפלת רגשית ואין לה הכשרה לטפל!
תדייקי לעצמך מה את מחפשת טיפול או ייעוץ, זו הבנה הכרחית בשביל לדעת למי לפנות.
במידה שאת מחפשת טיפול, תלמדי את הנושא לעומק- מיהי מטפלת טובה… ורק אח"כ תבררי.
בהצלחה!
פעילה בקהילה
אני לא מכירה את היועצת הזוגית המדוברת, אבל יש יועצים זוגיים ויש מטפלים זוגיים, ואנשים לא תמיד מדייקים בהגדרת תוארם, תפקידם וצורת עבודתם… כך שיתכן תאורטית שהיא כן מטפלת:) וגם מי שמגדיר עצמו כמטפל – צרך לבדוק אם הוא אכן מטפל, יועץ – או מלווה:(
Log in to reply.