טיפול יעוץ אימון והנחיה
ציבורי קהילה
ציבורי קהילה
פעילות אחרונה: לפני שעה אחת
מטפלות באומנויות, פסיכולוגיות, עו”סיות, מנחות, מדריכות, מרצות, מאמנות, יועצות, ברוכות הבאות! ... פירוט נוסף
ציבורי קהילה
תיאור הקהילה
מטפלות באומנויות, פסיכולוגיות, עו”סיות, מנחות, מדריכות, מרצות, מאמנות, יועצות, ברוכות הבאות! בואו נדבר על הסטינג שלנו
טיפול בטראומה- למה כדאי?
קדם ‹ Forums ‹ טיפול ואימון ‹ טיפול בטראומה- למה כדאי?
-
000חברה חדשה
הסיפור עם טראומה הוא
שהיא מנהלת אותנו במקום שאנחנו לנהל את עצמנו
ומפגש זוגי מעורר במח בדיוק את האיזורים האלה,
הלימביים, הרגשיים ופרימיטיביים,
יותר מכל סיטואציה של בחורה.
ממקרים שאני מכירה מקרוב, אפשר לנהל נהדר בחוץ, ולהיות משותקת בפנים הבית, ולא לדעת שככה יהיה.
אכן, מאותם מקרים מכירה גם כמה מטלטלת פתיחת הטראומה.
אבל עדיין, כמה קל להיות זאת ללא בעל ברקע שיטולטל גם הוא.
לגבי מקצועיות המטפל.
תמיד (מנסיוני הרפואי) כשהמקרה ספציפי, וככל שהוא חמור, תיה התוויה של גדו”י ללכת למישהו מקצועי כמה שיותר על חשבון חרדיות וגלאט שמירה.
כך הרבה נשים מטופלות אצל רופאי פריון (שוק שרובו המוחלט גברים),
כך כשצריך מתאשפזים במקומות שהם לא מעיני הישועה והמחלקות שם לא נפרדות בנים-בנות,
כך הולכים לטיפול זוגי או הדרכת הורים משותפת כשתמיד צד אחד נחשף למטפל לא מאותו המין,
ועוד.
מספיק קשה לטפל בטראומה אצל מטפל מקצועי בתחום, עו”ס או פסיכולוג שהתמחה בנושא, ופסיכיאטר מומחה בתחום.
(וכמובן לבדק שהיא רגישה ויראת שמים, ואפשר לנסות ולהחליף כמה פעמים עד שמגיעים לחיבור הנכון)
פחות מזה, זה רצח שני.
-
000חברה חדשה
מה שכן הכרתי גם
שהולכו לטיפול אצל מטפלת רגשית ש’נקתה את השטח’,
חברה אותה לעצמה וחזקה אותה,
לרוב הערכתי הפנתה את תשומת ליבה לכך שהגיע הזמן לטפל בטראומה
וע”י מטפלת מקצועית בתחום.
מורידה את הכובע.
-
משתמש לא ידוע
חברהחברה05/02/2023 ב10:02 am000חברה חדשהחיה ברג, אהבתי את התגובה שלך, מקצועית ועניינית ולא מתלהמת.
ולכל הכותבות הקודמות,
אני עוקבת אחרי הדיון הזה בעניין כי נושא הטראומה מדבר אלי ואני עובדת עם בנות מרקע מורכב מאד,
וחבל לי שכל שאלה מקצועית ועניינית הופכת לדיון על תואר/ לא תואר.
אם אני זוכרת נכון, מי ששאלה, היה לה חשוב ללכת לטיפול אצל מישהי עם תואר, אז אנא, תכבדו את הצורך והבקשה שלה!
למה להתקיף ולהכניס את דעתכן האישית?
מוזמנות לפתוח דיון מיוחד בנושא התואר!
ואגב, לא מזמן ישבתי אצל אחד מרבני השכונות במודיעין עילית, וספרתי לו על הלימודים שלי, ועל התואר שלי והוא ממש לא התעלף אלא ביקש שאמשיך להתמקצע לטובת הציבור. סתם הערת ביניים.
Log in to reply.