לימודים במקום טיפול – מה אומרות?

קדם Forums טיפול ואימון לימודים במקום טיפול – מה אומרות?

• לימודים במקום טיפול – מה אומרות?

פורסם ע"י ציפי ל  אדמיניסטרציה on 21/04/2026 ב10:54 am

נאמר שאני הלכתי למטפלת לקבלת טיפול במפגש הראשון אחרי כל התשאול הבנו שמה שיעזור לי זה טיפול בc.b.t

ואני חושבת כאן בקול,

למה שאני ילך למטפלת פעם בשבוע ישלם לה באזור ה350 שקל למפגש?
    במקום זה אני ילך ללמוד את זה ואני יוכל לטפל בעצמי.

רק בעצמי! לא הולכת לטפל באחרים..

למה? זה לא הרבה יותר זול, מלמד, ונגיש?

עדיה מרים פריימן הגיבה לפני 13 שעות, 21 דקות 5 חברות · 8 תגובות
  • 8 תגובות
  • ה

חשבונאות ויעוץ מס
    חברה
    21/04/2026 ב11:56 am
    פעילה בקהילה

דעתי היאש:

לימוד עצמי נותן הרבה מודעות, ואם את אמיתית ועיקבית לעשות עם עצמך עבודה – לדעתי שווה את זה,

אבל לאחת אם אופי שצריך לשתף, לפרוק, לשמוע תובנות מבחוץ, להתייעץ, מהסס, פחות סגור על עצמו – זה לא יעזור

• עדיה מרים פריימן

אומנות הבמה והפקות תוכן
    חברה
    21/04/2026 ב11:56 am
    סטטוס תעסוקתי:
    פעילה בקהילה

איזו שאלה מעניינת ויפה!

אני חושבת שיש כאן משהו שהוא קצת דומה לשיקולי רווח והפסד….

הרווח בלימוד שיטת טיפול שמתאימה לך הוא החזקה של כלי עוצמתי ומדויק לך בסל הכלים הפרטי שלך.

זה שווה אותך מול עצמך, וממילא מול המעגלים הקרובים לך וגם הרחוקים.

תמצאי את עצמך מודעת יותר, מחוזקת יותר ובעלת חוסן וביטחון עצמי יציב יותר.

אם באפשרותך (זמן, כלכלית,….)לרכוש שיטת טיפול- זה אדיר.

אז…מה ההפסד האפשרי?

כאשר את הולכת לרכוש שיטת טיפול, זה בדיוק כמו ללמוד ללכת בעולם חדש, עם מושגים חדשים ודרך חשיבה חדשה. כל זאת עוד לפני הפרקטיקה החדשה שדורשת ניסיון ושפשוף בשטח. שיעור אחד או שניים או שלושה או ארבעה לא באמת יקנו לך את כל מה שאת צריכה כדי ׳לטפל׳ בעצמך.

זה אומנם ירחיב אופקים, אבל לא ייתן מענה טיפולי.

כאשר את באה למטפלת, בטח וותיקה עם ניסיון, את למעשה מקבלת כבר את המוצר המוגמר. מקבלת דרכי התמודדות מונגשות עם כפית של כסף. תהליך שנבנה אצלה בראש כבר כמעט מתחילת הדרך שלכן.

זה משהו שייקח לך הרבה זמן לעשות עם עצמך בשביל עצמך.תנסי לחשוב על זה כמו אוכל:

למה שאני אזמין קייטרינג לבר מצווה של הבן שלי אם אני יכולה ללכת לקורס קונדיטוריה?

כי אם אני אלך לקורס, התוצר הראשון אולי יישרף לי, השני יצא בינוני והשלישי כבר יהיה ראוי לאכילה…..

הבר מצווה היא משימה שאני צריכה עכשיו להתמודד איתה- לא בעוד שנה כשאני אסיים את הסטאג׳….

אם יש לך כרגע צורך טיפולי- את לא תוכלי לטפל בו באופן מלא בזמן הקרוב, אם עכשיו תלכי ללמוד.

נוסף על הכל- גם כשיהיה לך את כל הידע ביד- יש כל כך הרבה דברים שמטפלת עושה בקליניקה על סמך הניסיון שהיא צברה- ואת זה לא יהיה לך עד שלא יהיה לך:)

אז:

ללמוד טיפול במקום ללכת לטיפול:

הרווח- קניית כלי אדיר לחיים שמאפשר לך עצמאות לטפל בעצמך ובקרובייך (אם תרצי- גם מקצוע בעתיד)

וההפסד- לא נותן מענה טיפולי לצורך עכשווי.

ודרך אגב…. בנימה אישית ממש:

אני התחלתי לפני שנים את דרכי בעולם הטיפול כי הייתי כבר אמא ל4 בע״ר ורציתי שיהיה לי כלי טיפולי זמין ומקצועי לטיפול בעצמי (עבר, הווה, חוויות וכו) ובילדיי. עוד לפני שזה הפר למקצוע….

התברר שמשתלם מאוד:):):) טיפלתי במשפחתי בלא מעט מקרים בהצלחה מרובה בס״ד לאורך השנים (חוץ מהקליניקה שנפתחה והתרחבה והתרחבה). אבל זה בהחלט לא חסך לי את השליחה של ילדיי לטיפול רגשי כשהייתי עוד בתחילת הלימודים והייתי צריכה מענה רחב ומקצועי עבורם….

כך אני רואה את הדברים.

מקווה שעזר לפתוח כיווני חשיבה:)

• ה

חשבונאות ויעוץ מס
      חברה
      21/04/2026 ב1:08 pm
      פעילה בקהילה

מרשה לי לחלוק עליך?

בבר מצווה המטרה היא התוצר הסופי – האוכל, ולכן אפשר וכדאי לחפש את הדרך הקצרה למטרה,

בטיפול – המטרה היא התהליך, אין פתרון אינסטנט לתהליך ובניה נפשית, לכן העיקר הוא התהליך, ובלימוד הוא יכול להיות עמוק ומבוסס יותר.

אני לא הצלחתי בטיפולים בכלל, היה לי מאוד אכפת על כל הכסף שהלך לפח, הדבר היחיד שעזר לי זה ללמוד את מה שעומד מאחורי הרגשות והבחירות ומשם לעשות תהליך על עצמי מהיסוד.

• עדיה מרים פריימן

אומנות הבמה והפקות תוכן
        חברה
        21/04/2026 ב1:20 pm
        סטטוס תעסוקתי:
        פעילה בקהילה

ישנם טיפולים שגם בהם העיקר הוא התוצר הסופי- לא לוקח שום חשיבות מהדרך עצמה, אבל בהחלט יש תוצר סופי שאליו חותרים.

לדוגמא כשמגיעה אלי משהי עם אסטמה נשימתית- המטרה שלה היא לנשום חלק בריא ועמוק. בתהליך כמובן שניגע במצבי חוסר אונים ופחד שהיא חוותה ונטפל בהם מתוך הבנה שהאסתמה היא רק ביטוי שלהם, אבל המטרה היא פיזית מאוד ברורה.

אם עכשיו המטופלת תלך ללמוד טיפול- ייקח לה כנראה בין שנתיים לשלוש להגיע לידע שהיא צריכה כדי לטפל בעצמה ואולי עוד כמה תהליכים מקדימים כדי להיות מסוגלת נפשית לטפל בעצמה…..

טיפולים שחותרים למטרות כלליות יותר כמו ׳חיזוק ביטחון עצמי׳ ׳חשיבה חיובית׳ ׳חוסן ומסוגלות עמית׳ וכו- זה באמת תהליך שאת יכולה לבצע לבד ובקצב שלך יחד עם הלימודים.

הכל תלוי בסוג הלימודים, באופי המטפל והמטופל.

ועדיין- הרבה תהליכים שאני עושה היום עם מטופלות, זה לא משהו שיימצא בהישג ידם גם בעוד שנה אפילו אם יתחילו ללמוד היום. ואצל הרבה מהן- הזמן מחשק גורם חשוב…

ראי ערך: הכנה ללידה בעוד חודש לאחר לידה קודמת טראומתית,

פריקת טרואמה שיש לה השלכות פוסט טראומתיות מחרידות,

קשיי נשימה ועיכול,

זוגיות שנמצאת צעד הרבנות,

וכו וכו

אלו הם תהליכים מורכבים שלא יכולים לטפל בהם על סמך סמסטר אחד של לימודים וגם לא שניים. ומרכיב הזמן בהם הוא קריטי…

אז שוב- לדעתי: תלוי בסוג הלימודים, באופי המטפל והמטופל.

• ה

חשבונאות ויעוץ מס
          חברה
          21/04/2026 ב1:32 pm
          פעילה בקהילה

פריקת טרואמה שיש לה השלכות פוסט טראומתיות מחרידות,

זוגיות שנמצאת צעד הרבנות,

זה דברים שנפתרים מהר בטיפול?

להבנתי זה תהליך ארוך

• עדיה מרים פריימן

אומנות הבמה והפקות תוכן
            חברה
            21/04/2026 ב1:40 pm
            סטטוס תעסוקתי:
            פעילה בקהילה

זה אכן תהליך, אבל יסתיים אי״ה הרבה יותר מהר מאשר אם המטופלת תתחיל עכשיו ללמוד שיטות טיפול:)

מיומנות האבחון , הגדרת המטרה ובניית התהליך שלי כיום היא מהירה בהרבה ממה שהיה כשהתחלתי לעבוד (שלא לדבר כשהתחלתי ללמוד…)

בתהליכים שהזמן משחק שם תפקיד ראשי- לכי למי שיש לו ניסיון בדברים הללו.

דוגמא לנערה שהגיעה אלי במצב של משאפים ביום ובלילה ואינהלציה כל יום. בחסדי השם תוך חודש (4 מפגשים) היא נשמעת עמוק וסדיר ונצרכה למשאף אחד ביום. לא בטוחה כמה זמן היה לוקח לה אם היא היתה מתחילה בדיוק אז ללמוד טיפול…

דוגמא נוספת- ילדה בת 12 שעשינו יחד תהליך גמילה… בחסדי השם זה לקח כחצי שנה. לא בטוחה כמה זמן היה לקוח אם אמא שלה היתה מתחילה ללמוד שיטות טיפול במקום לשלוח אותה.

דוגמא אחרונה- בחורה עם פסוריאזיס שנרגע בחסדי השם והתייבש ברובו לאחר 2 מפגשים. לא הכרתי אף תלמידה לטיפול שהצליחה להגיע לכך.

מדגישה:

דבר בעיתו הוא גזרת שמיים. כשמגיע הרגע של האדם להבריא- הוא יבריא. אני חלילה לא תולה בריאות ורפואה במה שאני עושה. אבל בדרך הטבע ההשתדלות, יש המון משמעות לניסיון ולוותק על מהירות התוצאה. לא תמיד זוכים לראות את זה וגם אצלי בקליניקה מתנהלים תהליכים ארוכים לפעמים (וזה המקום שלי להרפות ולקבל רצון שמיים:), אבל הרבה פעמים הס״ד באה לידי ביטוי דרך המקצועיות והניסיון שבאופן טבעי לא קיים אצל תלמידה.

כותבת משהו שהוא אולי ברור אבל אני משערת שהוא לא אפשרי כלכלית לרובנו….

ברור שהכי טוב בעולם זה ללכת לטיפול (ולהרוויח את המקצועיות והניסיון) וגם ללמוד (ולהרוויח את הקניין האישי, ההחכמה ורכישת הכלים). התייחסתי לשאלה של ״או או״….

הצלחות!!

• יעל – בודקת שכר

חשבונאות ויעוץ מס
    חברה
    21/04/2026 ב12:03 pm
    חברה תורמת

יש הרבה שעושות כך, (בעבר כשביררתי על קורס אימון, הבנתי שזו תופעה נפוצה)

במיוחד בקורסים של הקאוצ'ינג.

כל אחד שלומד ונחשף לעוד רעיונות חדשים, עובר תהליך עם עצמו.

תהליך טיפולי הוא אישי, והלמידה היא כללית,

אני בסוף לא הלכתי ללמוד כי שמעתי על כמה שלא נהנו, באו ללמוד ובסוף זה נהפך לתהליך טיפולי של כמה סטודנטיות שלא גמרו עם השאלות והסיפורים האישיים – הבנתי אותם, גם לי זה כנראה יציק ממש….

לחלופין את יכולה לקנות ספר ולקרא, וכך תוכלי ג"כ לטפל בעצמך – ואם מה שחשוב לך זה לדבר על עצמך כחלק מהתהליך, עדיף ללכת לטיפול מאשר לעשות זאת תוך כדי למידה של קבוצה

• כרמית סגל

טיפול
    חברה
    21/04/2026 ב12:19 pm
    פעילה בקהילה

שלום ציפי!!

מנסיוני האישי….

גם אני כמוך הרגשתי שחבל לי להוציא על מטפלות כ 350 ש"ח לשבוע

ובאמת הלכתי ללמוד מקצוע רגשי זה היה מאוד משתלם כי באמת ב"ה זכיתי

ממש למצוא את עצמי נהנתי מהלמידות והפנמתי לאט לאט את כל הכלים

שניתנו לי כדי להתמודד . יש אנשים שאחרי הלימודים אמרו שאני ממש

אישה חדשה !! זה משמח

מה שחשוב לציין זאת הגישה שאת מסוגלת ללכת ללמוד עם חברות לכיתה ולהסכים

לחשוף לפניהן דברים מאוד אישיים שלך אם את מסוגלת לא מתביישת ורוצה

להצליח לצלוח את הקשיים הרגשיים שלך את הולכת להיות מוכנה לחשיפה

זה דבר שלא כל אחד מסוגל וצריך לקחת בחשבון

מקווה שעזרתי לך

כרמית סגל

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן