נרקיסיזם

קדם Forums טיפול ואימון נרקיסיזם

• auah מ

גרפיקה
    חברה
    17/09/2026 ב6:03 pm
    חברה תורמת

י ש, אני חושבת שזה מאוד ברור ורק מחזק את הדברים שנאמרו, אם היה קל לדעת והכל היה צפוי וברור- זה לא היה קשה כ"כ דווקא התעתוע הזה ה-"משוך דחוף" הרגעים המושלמים מול היפך הגמור, ולעיתים "רגעי הדבש" מגיעים רגע אחרי הגהנום… זה כ"כ מבלבל ובפנים כל אדם רוצה לאמין שהכל בסדר ולחשוב שהצרה הזו לא אצלו,

ההתנהגות "הטובה" הזו לפעמים היא המניפולציה בעצמה, כי זה משאיר אותך מבולבלת, במקום לא יציב ומעורער, הרי מה קורה אחרי? הדברים חוזרים על עצמם, ושוב נשאלת השאלה- "זה לא תקין"? "זה כן תקין"? ושוב הכל נראה בסדר, וחוזר חלילה— והמאתגר הוא שאנשים בחוץ לא יבינו על מה מדובר, הם הרי מכירים בן אדם מושלם…(הרי יש להם צדדים כאלו..)

• ר .

כללי
    חברה
    17/09/2026 ב10:21 pm
    חברה תורמת

היי חברות,

אני קוראת כאן הכל ברצף ובאמת כואב על כל מי שמתמודדת

אני לא יודעת מה ניסיוני יכול לתרום אבל אני אשתף

גם אני גדלתי במציאות שבאמת חשבתי שהיא נורמלית

כי לא הכרתי מציאות אחרת וגם הכל היה מאד מתעתע ומאד מאשים

חשבתי תמיד שאם אני אהיה מספיק בסדר אז גם יגיע לי משהו

אבל מה שלא עשיתי הייתי לא בסדר

לפני כמה שנים (שהייתי בסביבות גיל 28) אחותי הביאה לי ספר שנקרא "פגע וברח" ואמרה לי תקראי

קראתי ולא הפסקתי לבכות. רק אז הבנתי שהמציאות שגדלתי בה היתה לא נורמלית.

זה הרגיע משהו.

הבנתי שלשמור מרחק זה חשוב בשבילי. אני משתדלת מאד לכבד אבל בדרך שלי, ולא לבקר הרבה!!

בהמשך גם פניתי לטיפול ועברתי מאחת לשנייה והרגשתי שהם לא מבינות אז הפסקתי.

רק בחצי שנה האחרונה פניתי שוב לטיפול שמאד עוזר לי, ואני בטוחה שככל שאני אהיה חזקה יותר אני אצליח להתמודד טוב יותר. ואין ספק שהמרחק שאני שומרת מונע הרבה טריגרים כך שזה קל לי יותר.

מאחלת לכן הרבה הצלחה ושתדעו שאתן לא לבד.

• ריקי ג.

יעוץ אימון והנחיה
    חברה
    08/09/2026 ב8:53 am
    חברה תורמת

שמעתי פודקאסט מאד חזק על נרקסיזם, והתיאור היה שהנרקסיסט עם ערך עצמי כ"כ ירוד שהערך שלו נע בין רבע תולעת והמושיע והגרנדיוזי , או לחלופין האומלל שכל הסביבה שלו כזאת נוראית , והוא קרבן לסבל וכו' וכו', העיקר הוא לא לפגוש את עצמו , כי אם הוא יפגוש את עצמו הוא יפגוש רבע גרגר חרדל, וזה בלתי נסבל..

הכרתי משהי עם מאפיינים של טראומה התקשרותית, שקבלתי הדרכה עליה, שהיא בסיכון גבוה לפיתוח נקרסיזם אם היא לא תהיה מטופלת , הנפגעים מטראומה התקשרותית, לא יכולים ממש לשאת בושה, אשמה וחוסר אונים, שזה רגשות מאד קשים לכולנו, אבל אצלם זה בלתי אפשרי לחלוטין, וזה מה שמביא אותם להפיל הכל על הסביבה, והם תמיד בסדר ואם משהו לא בסדר זה בגלל הסביבה וכו' וכו',

זה מביא קצת להבנה על הסבל הלא מודע שעובר על המופרע אשיות,

אבל, המשך הפודקאסט היה שהפתרון היחיד זה להושיב אותם בכלא!!, הכוונה להעמיד להם גבולות של משטרה, כלא וכו' כי הם לא מבינים שפה אחרת,.. עצוב..

זה שהם עברו ילדות קשה, ולא פיתחו יכולות נפשיות להכיל כאב וכו' וכו', לא מתיר להם להתנהג איך שהם מתנהגים, רק שבמצב הנתון אין להם בחירה, הטיפול תפקידו להרחיב את יכולת הבחירה החופשית של הבנ"א, והיות שאין להם אפשרות להיות בטיפול, כי אין להם אפשרות לאינטימיות עם עצמם.. צריך לדבר איתם בשפה שהם כן מבינים..

ברור שכבת להורה כזה או כל מערכת יחסים קרובה עם בנ"א כזה זה כ"כ לא פשוט וממש מורכב, ובטוח שיש גם את הפחד שאם תאשימי יאשימו אותך בחזרה כמובן וכו' וכו'. . זה רק עוזר קצת להבין את התמונה יותר מלמעלה.

בהצלחה לכולן,

Page 3 of 3

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

טוען...

רוצה להשתדרג?
עד 90% מימון!

⏰ כיתות זום נפתחות מיד אחרי החגים!

אי אפשר לדעת מה יהיה בממשלה הבאה / כשיתחילו הבחירות

תהנו מהטוב הזה לפני שהוא יגמר

אוטומציה עסקיתאוטומציה עסקית –
גם למי שאין רקע טכנולוגי! ←

הלהיט שכבש את הארץ! בוטים ופתרונות קסם שהופכים תהליכים ידניים למערכות חכמות שעובדות לבד.

מומחית AIמומחית AI ←

להדריך, לייעץ או להטמיע AI בארגונים — ולהיות בחוד החנית. למפתחות או נשות אוטומציה בלבד.

דילוג לתוכן