מה שקורה בעבודה
חיפוש עבודה, השתלבות בעבודה, דילמות תעסוקתיות, זכויות עובדים, התייעצויות ושיתופים על "מה... פירוט נוסף
"העבודה הכי טובה שהיתה לי"- האמנם???
"העבודה הכי טובה שהיתה לי"- האמנם???
לפני כשבועיים קראתי בעיתון על אזרח ישראלי שנתפס בריגול לטובת איראן, ולא סתם ריגול- אלא ייצור חומרי נפץ כדי לפגוע בבכירים ישראלים.
בחקירתו, אמר: "הבנתי שזה בשביל איראן, והבנתי שזה חומר נפץ שעובד, חשבתי שזה בסדר בשביל הכסף, ואם יקרה משהו- מדינת ישראל תדע לצאת מהאסון הזה. זו העבודה הכי טובה שהיתה לי. אני נהנה, אני מבסוט ומאושר לראות שבעצם הצלחתי."
ידיעה הזויה ללא ספק.
והשאלה היא, האם אנחנו חסינות מהתופעה הזו? לא תופעת הריגול חלילה… אלא התופעה שבה אנחנו נהנות מעבודה שהיא לא לגמרי בסדר.
לדוגמה- בחורה שלעולם לא חשבה שתסכים לעבוד עם גברים, מצאה את עצמה בתפקיד מרכזי ומעורב בצוות שרובו גברי; אשת אברך שנכנסה לעבודה מצויינת ואחרי תקופה גילתה שהחברה מחללת שבת בפרהסיא, והתקשתה לקבל החלטה לעזוב את העבודה; העובדת שפתאום גילתה שהתפקיד האהוב כל כך כרוך באיסורי לשון הרע יומיומיים; או אותה עובדת מסורה שגילתה התנהלות בלתי חוקית בחברה, והמשיכה לשתוק כי היה חבל לה לעזוב תפקיד כל כך טוב-
הן יכולות להיות כל אחת מאיתנו,
וכנשים חרדיות עובדות, אנחנו נדייק את עצמנו כל הזמן, ונבחר בעזרת ה' עבודה שהיא לא רק עבודה טובה- אלא גם מתאימה לנו, לסולם הערכים שלנו, ומשתלבת במכלול החיים שלנו.
מה דעותיכן?
Log in to reply.